Andrea Palladió egyik csodaszép villája, a Vila Rotonda

  CIKKEK - FÕOLDAL

  MI IS AZ A VASZATI?

  A VASZATIRÓL

  VASZATI ÉS ASZTROLÓGIA

  KRÓNIKUS BETEGSÉGEK?

  BÕVEBBEN A VASZATIRÓL

  VASZATI/1.

  VASZATI/2.

  ISKOLAKEZDÉS

  KARÁCSONY

  ÉPÍTÉSZET ÉS TÉRRENDEZÉS

  VÍZ A LAKÁSBAN

   A TÖKÉLETES OTTHON KULCSA

   FÖLD AZ OTTHONUNKBAN

  TÖKÉLETES OTTHON KULCSA/1.

  VÉDIKUS ÉPÍTÉSZET/1.

  TÖKÉLETES OTTHON KULCSA/2.

  VÉDIKUS ÉPÍTÉSZET/2.

  VASZATI - GLOBAL SCALING

     
 


HOZD RENDBE OTTHONOD ENERGIÁIT A VASZATI 27 NAPOS PROGRAMCSOMAGJA SEGÍTSÉGÉVEL!

KATTINTS IDE A RÉSZLETEKÉRT!


 
     

IRATKOZZ FEL TE IS
INGYENES ÉLETJOBBÍTÓ TRÉNINGÜNKRE! >>

     
 

A www.vaszati.hu honlapon található írásokat csakis a Magyarországi Vaszati Szövetség tudtával és beleegyezésével, a forrás megjelölésével használhatod fel!

 
     

CIKKEK A VASZATIRÓL

Az itt következõ oldalakon olyan cikkeket találsz, amelyek legtöbbje már megjelent valamelyik hazai Magazinban. Az itt közölt írások ezen cikkeknek az eredeti kéziratai. A cikkek sorrendje a megjelenésük idõrendi sorrendjét követi. Az azonos cikksorozathoz tartozó cikkek azonos címet viselnek

   

  MI IS AZ A VASZATI?

Mindenkinek természetes vágya, hogy az életét amennyire csak lehet, harmonikussá és boldoggá tegye. Ezt segíti a több ezer éves, indiai eredetű Vasztu tudománya is, amelyből évezredekkel késobb kifejlődött a nálunk is jól ismert kínai Feng Shui.

  A VASZATIRÓL

Ha belépünk Andrea Palladió valamelyik épületébe, például a híres Florentinai villáiba, egy olyan nem mindennapi kellemes érzés tölt el bennünket, amely ismeretlen a kortárs nyugati épületekbe lépve.

  A VASZATI ÉS A VÉDIKUS ASZTROLÓGIA KAPCSOLATA

Ahogyan egy asztrológus elkészíti az ember születési horoszkópját, majd következtetéseket von le a páciens életére vonatkozóan, ugyanúgy elkészíthető minden egyes objektum így az épület "születési horoszkópja" is.

  KRÓNIKUS BETEGSÉGEK?

Hosszú évek kutatómunkája során az indiai származású tudós - A.R. Hari megvizsgálta, a telek valamint az épület bioenergia mezejének rendszerét és azt a következtetést vonta le, hogy az, valamint a test bioenergia mezeje szoros kapcsolatban vannak egymással.

  BÕVEBBEN A VASZATIRÓL

Mindannyiunk természetes vágya, hogy életünket boldoggá, harmonikussá tegyük. Ki ne vágyna békés emberi kapcsolatokra, boldog családi életre, anyagi biztonságra, sikerre? Ki ne szeretne egészségesen, balesetmentesen élni?

  VASZATI/1.

A későbbi félreértések elkerülése végett tisztázzuk le mindjárt az elején, mit takar a Vasztu ill. a Vaszati szó. A szanszkrit Vasztu szó jelentése ház, vagy élettér. A Védikus Építészettudomány ezen a néven ismert világszerte.

  VASZATI/2.

Az energetikai rendszer egy fizikai törvényre épül, miszerint a Földön belül van egy általános energiaáramlás, mely északról dél felé, ill. keletről nyugat felé tart. Ha e két energiavektornak vesszük az összegét, akkor egy északkeletről délnyugat felé tartó energiaáramlást kapunk.

  ISKOLAKEZDÉS

A szép és praktikus bútorok és kiegészítők természetesen már önmagukban képesek a szemnek kedvező körülményeket teremteni, melyek arra ösztönözhetik gyermekeinket, hogy szívesen leüljenek tanulni. Az újdonság varázsa azonban néhány nap vagy hét alatt elmúlik.

  KARÁCSONY

Novemberben - decemberben rengeteg ötletet olvashatunk, láthatunk arról, miként díszítsük fel a karácsonyfát, milyen karácsonyi finomságokat süssünk-főzzünk, hogyan teremtsünk ünnepi hangulatot. De vajon mit tehetünk annak érdekében, hogy a karácsonyi szeretetteljes hangulatot az egész évre megőrizhessük?

ÉPÍTÉSZET - TÉRRENDEZÉS

Mindannyian szeretnénk egészségesek, boldogok, sikeresek lenni, vagy egyszerűen csak jobban élni, mint eddig. Sok mindent kipróbáltunk már, de talán a nagy igyekezetben elfeledkeztünk közvetlen környezetünkről: otthonunkról, munkahelyünkről.

VÍZ A LAKÁSBAN ÉS A KERTBEN

A Védikus tudományok (Ayurvéda, Vaszati) 5 alapvetõ elemet különböztetnek meg, melyekbõl testünk és a minket körülvevő élő vagy élettelen tárgyak felépülnek. Ez az öt elem pedig a föld, tűz, víz, levegõ és az éter. Az Ayurvéda, azaz a védikus orvostudomány szerint, ha az öt elem egyensúlya valamilyen zavart szenved a szervezetünkben, akkor testileg vagy lelkileg megbetegszünk.

A TÖKÉLETES OTTHON KULCSA

Te is tapasztaltad már, hogy bizonyos helyeken kellemesen érezted Magadat, míg máshonnan legszívesebben elmenekültél volna? Neked is volt már olyan munkahelyed, ahol kellemes légkörben, egymást megbecsülve és segítve dolgozhattál munkatársaiddal, míg máshol nem is szóltatok egymáshoz? Gondolkodtál már azon, hogy vajon mi lehet ennek az oka?

HOGYAN JELENIK MEG A FÖLD AZ OTTHONUNKBAN?

A védikus világszemléletben és tudományokban igen nagy szerepe van a földnek. Gondolhatunk itt a Föld bolygóra, ahol élünk, a termőföldre, vagy a földre, mint elemre, mely egyik fontos alkotó eleme mind az Ayurvéda, mind a Vaszati tudományának.

A TÖKÉLETES OTTHON KULCSA/1.

Most induló sorozatunkban szeretném minél részletesebben bemutatni ezt a csodálatos tudományt, mely Magyarországon még kevésbé ismert, pedig tökéletesen alkalmazható (lenne) a hazai építészetben is.

A TÖKÉLETES OTTHON KULCSA/2.

Előző cikkünkben (A tökéletes otthon kulcsa/1.) arról olvashattál, hogy mit is takar a Vaszati szó, és ezzel kapcsolatban szó esett a Vaszati három alappilléréről, az energetikai, információs és a geometriai rendszerről. Vizsgáljuk most meg, hogy milyen kapcsolat van a Vaszati és a védikus asztrológia között!

VÉDIKUS ÉPÍTÉSZET/1.

Otthonunk és munkahelyünk bioenergia mezője szoros kapcsolatban áll a saját bioenergia mezőnkkel. Otthonunk tervezésekor és berendezésekor ezért nem szabad figyelmen kívül hagynunk a természet univerzális törvényeit, melyek minden percben hatnak ránk, akár hisszük, akár nem.

VÉDIKUS ÉPÍTÉSZET/2.

Az előző cikkből (Védikus építészet/1) megtudtuk, hogy a Vaszati szabályrendszere több alapon nyugszik: szoros kapcsolata van a fizikával, matematikával, a bolygók mozgásával, a védikus orvostudománnyal (ayurveda) , a Nap mozgásával és még sorolhatnám. Ismerkedjünk most meg a Vaszati legfontosabb törvényeivel, valamint azzal, hogy mit is jelentenek ezek a gyakorlatban!

Marcus SchmiekeA VASZATI - GLOBAL SCALING

Ha megvizsgáljuk az építészet remekműveit, meglepő felfedezést tehetünk. Minden olyan jelentős épület, amely már-már a szerkezeti kivitelezhetőség határait súrolja, egy egyszerű fizikai törvényt követ, amelyet Global Scaling-nek nevezünk....
Marcus Schmieke írása.

vissza a lap tetejére >>