Néhány hete közösen eldöntöttük, hogy sikeres évünk lesz. A siker egyik kézzelfogható fokmérője pedig a pénz. Azt hiszem, ez világos. De hogyan tudjuk a Vaszati segítségével létrehozni a pénz jobb áramlásához szükséges alapot?

Az északkeletről szóló bejegyzés egyik hozzászólásában olvashattad, hogy miután az északi – addig raktárnak használt – szobából egy szépen berendezett nappali lett, szépen beindultak az ott élő házaspár dolgai. Ez természetesen nem véletlen!

Tó a kert északi részén

Nagyon jó, ha van egy tó a kert északi részén

Az északnak valóban szoros kapcsolata van a pénzzel. A bolgyók közül északon uralkodik a Merkúr, aki többek között a pénzügyeinkért is felel. Ha rendben van az északi terület, akkor Merkúr pozitív hatása kellőképpen érvényesülni tud. Ha nincs rendben az északi terület, akkor e bolygó ereje sérül, így a hatása gyenge, vagy akár kedvezőtlen lehet.

Metafizikai szinten pedig Kuvéra uralkodik északon, aki a védikus hitvilágban a félistenek kincstárnoka… Még egy ok arra, hogy rendben tartsuk ezt a területet.

Na de milyen a jó minőségű észak? Mi az, ami kedvező északon?

– főbejárat
– nagy ablakok
– erkély, terasz
– tiszta víz (ez lehet tó, akvárium, de akár vécé nélküli fürdőszoba is)
– zöld szín (ez a Merkúr színe)
– egészséges, zöld növények
– rend, tisztaság
– tükör – az északi falon
– kevés bútor
– bővítmény (ez lehet egy, az anyaépületből „kilógó” terasz, télikert, vagy egyéb toldalék)
– a telek észak felé lejt

A nagy ablakok és az északi erkély sajnos nehezen elfogadható egy hétköznapi gondolkodású építész, vagy ember számára. Északról várjuk a hideget, a szelet. Éppen ezért a zárt észak talán a leggyakrabban előforduló Vaszati hiba. Pedig a szép, nagy északi ablakokon tud igazán akadálytalanul beáramlani a pénz… Persze nem csak az pénz, hanem mindaz a pozitívum, amit az északról érkező, organikus életenergiák hoznak magukkal…

Az észak energiáit erősíti egy ott elhelyezett Buddha yantra

Az észak energiáit erősíti egy ott elhelyezett Buddha yantra

Ha most építkezel, mindenképpen tegyél ablakot északra. Ha nem, akkor legyen ez a terület minél zöldebb, tegyél ide egy kancsó friss vizet, egy nagy tükröt és egy Buddha yantrát. Legyenek itt szép, egészségek szobanövények! Ha kertes házban laksz, vágass utólag ablakot! Ha csak kicsit enged a szomszéd, akkor legalább egy kicsit. Hidd el, hatalmas lesz a változás!

Nálad hogy néz ki a lakás északi területe? Nyitott? Tiszta? Eléggé zöld?

Látsz valamilyen párhuzamot az északi terület és a pénzügyi helyzeted között?

Kiváncsian várom a válaszodat!

Lakatos Edit

Manhertz Edit

ui: Ha nem vagy biztos, hogy mi esik Nálad északra, nézd meg az előző bejegyzést! >>