Most, hogy sajnos egyre mélyebben belemegy kis országunk a válságba, sok embernek – remélem, Te nem tartozol közéjük – bizonytalan lett a munkahelye, a vállalkozása, a szakmai jövője.

Nagyon sok módszer van arra, hogy megóvd az állásodat vagy föllendítsd a vállalkozásodat, de én ezek közül most csak a Vaszatival kapcsolatos összetevőket emelem ki. (A többi módszert más weboldalakon, tréningeken tanulhatod meg.)

sargarozsa1

Keleten legyen sok sárga!

Szerintem már sejted: a kelet az az égtáj, ami nagyon szorosan összefügg szakmai előmeneteleddel. A Vaszati tanításai azt mondják, hogy ha a kelet megfelelő minőségű, akkor a lakók jólétben élnek, megbecsüli őket a társadalom és fejlődnek a munkájukban.

Milyen legyen otthonod keleti része? Az a jó, ha az alábbiak közül minél több teljesül:

– főbejárat
– nagy ablakok
– erkély, terasz
– tiszta víz (ez lehet tó, akvárium, de akár vécé nélküli fürdőszoba is)
– sárga, narancs, arany szín (ezek a Nap színei)
– általában világos színek
– sárgán nyíló virágok
– rend, tisztaság
– tükör – a keleti falon
– kevés bútor
– bővítmény (ez lehet egy, az anyaépületből “kilógó” terasz, télikert, vagy egyéb toldalék)
– a telek kelet felé lejt

Láthatod, hogy kelettel szemben támasztott elvárásaink nagyon hasonlítanak az északéhoz. A fő különbség, hogy északon a zöld színt részesítjük előnyben, itt pedig a sárgát, narancsot.

A tiszta víz jelenlétével kapcsolatban pedig azt jegyezd meg, hogy az akváriumot, csobogót, inkább a keleti terület északkelethez közelebb eső részére tedd. A délkeleti szomszéd ugyanis a tűz, amelytől jó, ha távol tartjuk a vizet.

Szerencsére a keleti nyitottságot könnyebben el lehet fogadtatni a nyugati építészekkel is. Nincs is annál szebb, amikor a felkelő Nap besült az ablakon…

Ha gondok vannak keleten, helyezz el egy Ramacandra yantrát!

Ha gondok vannak keleten, helyezz el egy Ramacandra yantrát!

Ha a keleti területed nem igazán olyan amilyennek lennie kellene: már átfestetted a falakat sárgára, feltettél egy tükröt, sőt, a lomokat is eltávolítottad, de még mindig nem vagy elégedett, szerezz be egy Ramacandra yantrát, amelyet keleten elhelyezve segít rendbe hozni annak összekuszált energiáit.

Arra kérlek, nézz most szét otthonod keleti részén, és ha szükséges, javíts annak állapotán. A rendrakással kezdd!

Szeretném tudni, hogy látsz-e valamilyen összefüggést otthonod keleti része és a karriered között.

Arra kérlek, hogy a tapasztalataidat itt, ezen a fórumon osztd meg velünk, hogy mindannyian tanulhassunk Tőled.

 

Lakatos Edit

Manhertz Edit