Sajnálatos tény, hogy az ingatlan piac kínálatában szinte lehetetlen tökéletes házat, lakást találni. (A teleknél nagyobb az esély…) Éppen ezért tudnunk kell mérlegelni! Mi az, amiben nincs kompromisszum? Azaz melyek leendő otthonunk legérzékenyebb területei?

Melyek azok a területek, ahol – ha nagyon muszáj – köthetünk kompromisszumot? Ezek a kevésbé érzékeny, könnyebben korrigálható területek.

Az égtájakat tekintve a legérzékenyebbek az északkelet, a kelet, az észak és a délnyugat. Olyan ingatlant keress, amelynél legalább ezek az égtájak a Vaszati elveinek megfelelően vannak használva. Az égtájak közül kevésbé érzékeny az északnyugat, a nyugat és a dél.

Melyiket válasszam?

Melyiket válasszam?

A helyiségek elhelyezkedését tekintve nagyon érzékeny a főbejárat, a vécé és lomtár helye, valamint a hálószoba helye. Ugyanakkor teljesen mindegy, hogy hová kerül a nappali és elég jól korrigálható a nem megfelelő helyen levő étkező és konyha helye is.

Nagyon fontos! Mielőtt bármilyen kompromisszumba belemennél, győződj meg róla, hogy az ingatlannak van elegendő pozitív tulajdonsága is! Ha remek helyre került a főbejárat és az északkelet is rendben van, akkor nem nagy baj, ha nincs jó helyen a konyha. Ha azonban ugyanez a konyha egy olyan lakásban van rossz helyen, aminek sok-sok egyéb kedvezőtlen tulajdonsága van (pl. délnyugati bejárat, északkeleti vécé, zárt észak és kelet, stb.), akkor a kedvezőtlen helyre került konyha negatív hatása (is) sokkal erősebb lesz, mint egy olyan lakásban, ahol csak a konyha van rossz helyen.

Mindig mérlegelj, mielőtt döntesz! Ha bármilben is bizonytalan vagy, keresd szaktanácsadóinkat!

Majdnem elfelejtettem: Arra is nagyon figyelj, hogy a leendő lakásodnak vagy házadnak a lehető legszabályosabb alakja legyen, és a közepén ne legyen vizesblokk!

Ezzel egy időre lezártuk az ingatlanvásárlós leckéket. Ha bármi kérdésed, vagy tapasztalatod van, kérlek, ne habozz megosztani velünk!

 

Lakatos Edit

Manhertz Edit