A legutóbbi szerelmes cikkből már kiderült, hogy a Vaszatiban nincs “szerelem sarok”, viszont szoros kapcsolat van az egyes égtájak és szerelmi életünk között. A legerőteljesebben talán az otthonunkban áramló női és férfi energák minősége hat a szerelemre. Miért is?

A Földön mindenhol egyformán érvényes energetikai törvények értelmében északról és keletről érkeznek otthonunkba a pozitív életenergiák. Ezek az energiák folyamatosan áramlanak és északról dél felé, illetve keletről nyugat felé tartanak. Az északról érkező energiákat organikus életenergiáknak hívjuk, melyek szoros kapcsolatban vannak a Föld mágneses mezejével és a Holddal. Minőségük tápláló, hűsítő, gyógyító és nőnemű. A keletről érkező energiák a szoláris életenergiák, melyek a Föld saját tengelye körüli forgásával és a Nap körüli keringésével vannak szoros kapcsolatban. Minőségük melegítő, energetizáló, katalizáló és hímnemű.

A világ legszebb esküvői csokra! Miért is? Mert az enyém, és mert a nővérem kötötte...

A világ legszebb esküvői csokra! (A nővérem kötötte!)

Ha otthonod északi része kellőképpen nyitott, akkor a női energiák szabadon bejuthatnak a házba. Ez azt jelenti, hogy a nők boldogok, elégedettek és nőiesek. Ehhez hasonlóan, ha a kelet nyitott, be tudnak jutni a férfi energiák a házba, melynek köszönhetően a férfiak sikeresek és boldogok. Nagyon jó hatással van tehát az egészséges párkapcsolatra, ha mind a keleti mind az északi energiák be tudnak jutni a házba. Ha az egyik égtáj zárt, az ahhoz tartozó nem sérülhet vagy esetleg nincs is jelen. Láttam már olyan társasházat, ahol egyetlen egy ablak sem volt keleten, és – egy kivételével – minden lakásban csak nők éltek, akik vagy elváltak, vagy megözvegyültek, vagy még nem találták meg az igazit.

Ha egy hölgy olyan lakásban él, ahol zárt az észak, előfordulhat, hogy nem tudja kibontakoztatni a nőiességét és emiatt boldogtalan, vagy épp emiatt nincs párkapcsolata. Ugyanez vonatkozhat egy olyan férfira, aki olyan lakásban él, ahol nincs ablak keleten: nem eléggé férfias ahhoz, hogy vonzó legyen a nők szemében…

Fontos tehát, hogy északon is és keleten is legyen ablakunk, tartsuk mindkét területet tisztán, rendben. A hiányzó északi és keleti ablakok helyére tehetünk tükröt, sőt a tiszta víz is nagyon hasznos – ezekkel valamelyest oldjuk a zártságot. Keleten használjunk sok-sok sárgát és narancsot, északon pedig sok zöldet. Ne zsúfoljuk tele egyik égtájat se, hogy az életenergiáknak semmi se állhassa az útját.

Az esküvőnk napján...

Az esküvőnk napján…

Északkeleten egyesülnek az organikus (azaz női) és a szolár (azaz férfi) energiák. Az északkelet minősége tehát utal arra, hogy a férfi és nő között mennyire harmonikus a viszony és kapcsolatukból milyen eséllyel születnek egészséges gyermekek. Az északkelet utal még a kapcsolat jövőjére is és a férj jellemzőire.

Az északhoz és a kelethez hasonlóan az a jó, ha ez az égtáj is nyitott, tiszta és értékes tevékenységre használjuk. Nem kedvező sem a vécé sem a lomtár. Itt is oldhatjuk a zártságot tükörrel és tiszta vízzel, és nagyon kedvező a világos sárga és más világos színek.

Amikor megvettük azt a lakást, ahol most élünk, az előbb említett égtájak közül csak keleten volt ablakunk. Mielőtt beköltöztünk volna vágattunk egy ablakot északra, egyet pedig északkeletre is. Tudom, hogy nem csak ezen múlott, de valahogy meg kell mondanom: június végén volt az esküvönk!

Neked milyen tapasztalataid vannak az északkal és a kelettel kapcsolatban?

me

Manhertz Edit