Biztosan Te is lapozgattál már lakberendezési könyveket, magazinokat. A főbejárattal kapcsolatban szinte minden egyes alkalommal leírják, hogy nem fordítunk rá elég figyelmet, hogy gyakran elhanyagoljuk, pedig itt szerezzük – mi is és vendégeink is – az első benyomást, az első élményt otthonunkról, amikor hazaérkezünk.

Természetesen a Vaszati is nagy hangsúlyt fektet a főbejáratra.

Egy keleti vagy északi főbejáraton legyen minél több üvegfelület, hogy a pozitív energiák még könnyebben bejussanak

1.) Az első és talán legfontosabb az, hogy hol, melyik égtájon helyezkedik el a bejáratunk. Otthonunk Vaszati minőségének az 50 %-át a bejárat helye határozza meg!

2.) Az is sokat számít, hogy milyen állapotban van az ajtó. Gondoltad volna, hogy a nyikorgó, hangosan nyíló ajtó balszerencsét vonz? Persze az is fontos, hogy ne legyenek rajta repedések, ne legyen lekopva a festék – egyszóval: szép legyen.

3.) Nagy jelentősége van annak is, hogy mi van a bejárat előtt. Nem szerencsés, ha bármilyen akadály (pl. villanyoszlop) van közvetlenül a főbejárat előtt.

A főbejárat legkedvezőbb helye keleten van: a keleten levő bejárat jólétet, egészséget, sikereket és közkedveltséget vonz. Az északi bejárat is nagyon jó: elsősorban anyagi gazdagságot, fejlődést eredményez.

A déli és a nyugati bejáratnak – attól függően, hogy pontosan hol helyezkedik el – lehet kedvező de sajnos kedvezőtlen hatása is.

A déli bejárat szoros kapcsolatban van a dharmával, a kötelességeinkkel, de a lehetséges veszteségekkel is. Ha nem a megfelelő területen van a déli bejárat, az bizony veszteségeket, túlköltekezést okozhat, de problémáink lehetnek a kötelességeink végzése közben is.

Ha a bejárat délre vagy nyugatra került, az ajtó legyen tömör és masszív, mint ez a szép tölgyfaajtó

A nyugati bejárat – ha jó helyen van – okozhat számunkra kellemes népszerűséget. Ha azonban nincs jó helyen, akkor az életünk túlságosan nyílvánossá válhat, túl sok látogatónk lehet, elveszhet az otthon intimitása. A nyugati bejáratú otthonoknál megnő a válás kockázata is.

A mellékégtájakra került bejáratokról nem igazán lehet jót elmondani. Inkább problémát okoznak, mintsem bármilyen pozitív hatásuk lenne.

Mindez természetesen vonatkozik a ház és a lakás bejáratára és a kertkapura is.

Ha nem vagy benne biztos, hogy hová esik a főbejáratod, kattints ide, és egy kis szerkesztés után megtudod. (Új ablakban nyílik!)

Nálatok hová került a főbejárat? Jószerencsét vagy inkább balszerencsét vonz?

Manhertz Edit

ui: Mivel a főbejárat jelentősége nagyon nagy, hamarosan még visszatérünk rá. Nem véletlen, hogy a 27 napos program során 2 teljes napot szánunk arra , hogy a főbejáratot és a környékét rendbe rakjuk. Sőt, a csomagban levő ajándék yantrákat is a főbejáratnál helyezzük el, mint az alsó képen.