Többször hallhattad már, hogy „az északkelet otthonunk energiakapuja”. Ez azt jelenti, hogy északkeletről (és persze északról és keletről) várjuk a sok-sok pozitív életenergiát. Nem jelenti ugyanakkor azt, hogy északkeleten olyan nagyon jó lenne a főbejárat!

Energetikailag kedvező az északkeleti bejárat, de egyébként nem. Az északkeletnek rendkívül tisztának kell lennie és legjobb valami intellektuális, vagy szellemi tevékenységre, esetleg meditációra használni. A bejárat pedig nem erről szól… Nem olyan nagy tragédia tehát, ha északkeletre esik a bejáratod, de nem is kifejezetten szerencsés.

Északkeleten legyenek szép nagy ablakok, de főbejárat inkább ne!

A délkeleti bejárat – főleg akkor nagyon kedvezőtlen, ha a legdélkeletibb sarokba esik. Itt van ugyanis a legintenzívebben jelen a tűz.  A délkeleti főbejárat tehát szükségtelenül felerősíti a tűz elemet, ami mind finomfizikai, mind durva formában hat ránk.

A délkeleti bejárat tehát okozhat vitákat, veszekedéseket, jogi problémákat, és valós tűzesetet is.

A dinamikus tengely másik vége az északnyugat. A levegő és a Hold által uralt égtájat elsősorban a mozgás, a változás jellemzi. Ha idekerült a főfejárat, az bizony okozhatja azt, hogy túl sok változás van az életünkben. Mondhatjuk úgy is, hogy túlságosan változatos – ez az a fajta változatosság, ami már nem feltétlenül kellemes.

Az északnyugati főbejárat túl sok utazást is vonzhat. Az utazás sem feltétlenül kellemes. Gondolj csak a reggeli dugókra és a tömött buszokra, villamosokra. Van, aki naponta több órát kénytelen utazni, hogy eljusson a munkahelyére, majd haza!

A délnyugati főbejárat a lehető legkedvezőtlenebb. Ha épp most állsz lakás vagy házvásárlás előtt és kiderül, hogy a főbejárat délnyugaton van, akkor azt javaslom, hogy futva menekülj!

Nem csak azért kedvezőtlen a délnyugati főbejárat, mert délnyugat felől negatív energiák érkezhetnek a lakásba. Van egy másik oka is: Mind a főbejárat, mind a délnyugat uralkodó bolygója a Rahu. Rahu a védikus asztrológiában az a bolygó, amely szinte mindenkinél kellemetlenségeket okozhat. Ha délnyugaton van a főbejárat, akkor Rahu ereje megduplázódik!

A délnyugati főbejáratú lakásoknál a legkülönbözőbb negatív dolgokat tapasztaltuk: betegségek, munkanélküliség, alkoholizmus, rossz párkapcsolat, balesetek, stb. Általánosságban az instabilitást emelhetejük ki. A délnyugat problémáit leginkább a családfő és az eslő szülött fiú érzi, de rajtuk keresztül hatással van az egész családra.

Ahogy legutóbb javasoltam, a bejáratok helyzetén sokat segít a Narasimha védelmező yantra és a Sri yantra elhelyezése. A délnyugati ajtó legyen nagyon masszív, az északkeleti, sőt a délkeleti és az északnyugati is lehet ablakos.

Remélem, nálatok jó helyre került a bejárat!

 

Manhertz Edit

Neked ajánlom:

Otthonunk kedvező és kedvezőtlen forgásirányai

Amikor Vaszati házat tervezünk, vagy amikor megvizsgálunk egy már meglévő épületet a Vaszati szerint, akkor a fő és kiemelten fontos tényezőkön túl (mint például nyitott-e az északkelet, hol van a bejárat, jó helyre esnek-e az egyes helyiségek), egyéb finom...

Beszéljünk otthonunk bejáratáról!

A bejáratokról már többször is beszéltünk, de fontosnak tartom újra és újra elővenni a témát, mert a bejárat elhelyezkedése minősége és az, hogy milyen a környezete nagyon sokat hozzátesz otthonunk energiaminőségéhez. Korábbi írásaimat olvasva már megtudhattad, hogy...

Hol legyen otthonunk bejárata?

Réges-régen hallottam egy történetet Marcus Schmiekétől a bejáratokkal kapcsolatban. Az észak-indiai Jaypurban volt, ahol meglátogatta egyik Vasztu tanárát, Satish Sharmát az irodájában. A messze földön híres Vasztu tudós irodáját látva Marcus meghökkent és...

Mitől lesz egy bejárat vonzó?

A főbejárat jelentőségét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Tanárom, Marcus Schmieke azt mondta, hogy a bejárat helye 50%-ban hat otthonunk energiamezőjére, 25% az északkelet minősége, a maradék 25% pedig az összes többi égtáj és tulajdonság. Nagyon fontos tehát, hogy...

Ne csak az otthondora, annak közvetlen környezetére is figyelj!

Nagyon sokat beszéltünk már arról, mennyire fontos, hogy az otthonunk minél inkább megfeleljen a Vaszati elveinek. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a házunk közvetlen környezetéről sem! Nemrégiben mesélte valaki, hogy aznap, amikor beköltözött az újonnan kibérelt...

A főbejáratnál kezdődik minden

Biztosan Te is lapozgattál már lakberendezési könyveket, magazinokat. A főbejárattal kapcsolatban szinte minden egyes alkalommal leírják, hogy nem fordítunk rá elég figyelmet, hogy gyakran elhanyagoljuk, pedig itt szerezzük - mi is és vendégeink is - az első...