Többször hallhattad már, hogy “az északkelet otthonunk energiakapuja”. Ez azt jelenti, hogy északkeletről (és persze északról és keletről) várjuk a sok-sok pozitív életenergiát. Nem jelenti ugyanakkor azt, hogy északkeleten olyan nagyon jó lenne a főbejárat!

Energetikailag kedvező az északkeleti bejárat, de egyébként nem. Az északkeletnek rendkívül tisztának kell lennie és legjobb valami intellektuális, vagy szellemi tevékenységre, esetleg meditációra használni. A bejárat pedig nem erről szól… Nem olyan nagy tragédia tehát, ha északkeletre esik a bejáratod, de nem is kifejezetten szerencsés.

Északkeleten legyenek szép nagy ablakok, de főbejárat inkább ne!

A délkeleti bejárat – főleg akkor nagyon kedvezőtlen, ha a legdélkeletibb sarokba esik. Itt van ugyanis a legintenzívebben jelen a tűz.  A délkeleti főbejárat tehát szükségtelenül felerősíti a tűz elemet, ami mind finomfizikai, mind durva formában hat ránk.

A délkeleti bejárat tehát okozhat vitákat, veszekedéseket, jogi problémákat, és valós tűzesetet is.

A dinamikus tengely másik vége az északnyugat. A levegő és a Hold által uralt égtájat elsősorban a mozgás, a változás jellemzi. Ha idekerült a főfejárat, az bizony okozhatja azt, hogy túl sok változás van az életünkben. Mondhatjuk úgy is, hogy túlságosan változatos – ez az a fajta változatosság, ami már nem feltétlenül kellemes.

Az északnyugati főbejárat túl sok utazást is vonzhat. Az utazás sem feltétlenül kellemes. Gondolj csak a reggeli dugókra és a tömött buszokra, villamosokra. Van, aki naponta több órát kénytelen utazni, hogy eljusson a munkahelyére, majd haza!

A délnyugati főbejárat a lehető legkedvezőtlenebb. Ha épp most állsz lakás vagy házvásárlás előtt és kiderül, hogy a főbejárat délnyugaton van, akkor azt javaslom, hogy futva menekülj!

Nem csak azért kedvezőtlen a délnyugati főbejárat, mert délnyugat felől negatív energiák érkezhetnek a lakásba. Van egy másik oka is: Mind a főbejárat, mind a délnyugat uralkodó bolygója a Rahu. Rahu a védikus asztrológiában az a bolygó, amely szinte mindenkinél kellemetlenségeket okozhat. Ha délnyugaton van a főbejárat, akkor Rahu ereje megduplázódik!

A délnyugati főbejáratú lakásoknál a legkülönbözőbb negatív dolgokat tapasztaltuk: betegségek, munkanélküliség, alkoholizmus, rossz párkapcsolat, balesetek, stb. Általánosságban az instabilitást emelhetejük ki. A délnyugat problémáit leginkább a családfő és az eslő szülött fiú érzi, de rajtuk keresztül hatással van az egész családra.

Ahogy legutóbb javasoltam, a bejáratok helyzetén sokat segít a Narasimha védelmező yantra és a Sri yantra elhelyezése. A délnyugati ajtó legyen nagyon masszív, az északkeleti, sőt a délkeleti és az északnyugati is lehet ablakos.

Remélem, Nálatok jó helyre került a bejárat!

 

Manhertz Edit