Bizonyára emlékszel arra a tavaly decemberi írásomra, ahol szerettem volna kibékíteni az észak és a dél ellentmondását. Ha nem olvastad azt az írást, javaslom, hogy mindenképpen olvasd el.

Azt az írást egy gyönyörű napsütéses téli élmény ihlette: a déli ablakainkon áradt be a Napfény, ami csodaszéppé varázsolta a házunkat, ugyanakkor tudtam, hogy a kellőképpen nyitott észak felől pedig a pozitív energiák érkeznek. Mivel nagyon örültem ennek az élménynek, gyorsan meg akartam osztani Veled, hogy mennyire fontos, hogy olyan házban éljünk, ahová mind a pozitív energiák, mind a napfény bejut. Erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy békítsük ki az észak és a dél ellentmondását…

Palladio európai építész volt, csodaszép villáinak tervezésekor mégis odafigyelt arra, hogy minden égtájon legyenek ablakok

Palladio európai építész volt, csodaszép villáinak tervezésekor mégis odafigyelt arra, hogy minden égtájon legyenek ablakok

Miután rögtön az első hozzászóló azt javasolta, hogy az ősi tudás helyett használjuk inkább a józan paraszti eszünket, szeretném, ha megértenéd, hogy hova vezet, ha csak a saját fejünk után megyünk. (A hozzászólást azóta töröltem, mert nem volt méltó ehhez az oldalhoz és leginkább az oldalt látogatókhoz.)

Csak akkor fogod elfogadni amit most írok, ha kellőképpen nyitott vagy az ősi tudás felé és elfogadod azoknak a dolgoknak is a létét, amit nem tudsz megtapogatni…

Az európai építészeti felfogás alaphibája az, hogy a házak tervezésénél az elsődleges figyelem a Napfény körül forog. Ez az oka annak, hogy az ingatlanpiacon drágábbak azok a lakások, amit délnyugati tájolásúként hirdetnek.

Minden további félreértés elkerülése végett mondom, hogy valóban szükségünk van a Napsütésre, tehát, amikor Vaszati házakat tervezünk, minden esetben kerül ablak délre sőt még délnyugatra is, annak ellenére, hogy az ősi tanítás szerint minél zártabbak ezek az égtájak, annál jobb. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehet ott ablak! Lehet ablak, de oda kell figyelnünk arra, hogy ne csak a Napsütést, hanem a pozitív energiákat is beengedjük az otthonunkba.

Ezeknek az életenergiáknak kellene bejutni az otthonodba. Északról jönnek az organikus, keletről a szoláris energiák.

Ezeknek az életenergiáknak kellene bejutni az otthonodba. Északról jönnek az organikus, keletről a szoláris energiák.

Ezért fontos, hogy északon legalább akkora legyen az ablkakfelület, mint délen, keleten, mint nyugaton, és északkeleten is legalább akkora ablak – vagy inkább nagyobb – legyen, mint délnyugaton. Így tudjuk biztosítani otthonunkban a pozitív energiaramlás egyensúlyát.

Na és mi van azzal az időzített bombával?

Az sajnos ott ketyeg minden olyan házban, vagy lakásban, ahová csak a Napsütés jut be, a pozitív életenergiák nem. Nem egy olyan esettel találkoztunk, amikor a szinte csak délnyugaton és délen levő ablakkal rendelkező lakás lakója büszkén mondta, hogy Vaszati ide vagy oda, az ő élete rendben van. Aztán a beszélgetés során kiderült egysmás: nincs rendben a házassága, sokat betegeskedik, stb.

Olyan is volt, aki tényleg semmi problémát nem tudott mondani, sőt úgy érezte, hogy élete és karrierje csúcsán van. Aztán nem telt egy néhány hónap, vagy egy év, kiderült, hogy tényleg az volt a csúcs, azóta rohamos hanyatlás indult életének valamelyik (vagy több) területén.

Sajnos ez az időzített bomba minden olyan lakásban ott ketyeg, ahová nem jutnak be a pozitív energiák, ahol nincsen elegendő ablak északon, északkeleten és keleten, és/vagy nagyon el vannak hanyagolva ezek a területek. Lehet, hogy még semmit nem érzel, de ha továbbra is ebben a lakásban maradsz, egyszer csak érezni fogod, hogy nem úgy mennek a dolgaid, ahogy szeretnéd.

Azt javaslom, hogy gyorsan keresd meg a Te időzített bombádat, és még azelőtt semlegesítsd, mielőtt felrobbanna!

Hogyan? Ebben segít a Vaszati.

Manhertz Edit

ui: Szerinted Nálad ketyeg egy ilyen időzített bomba?