Az utóbbi egy-két hétben másról sem hallunk, mint egy újabb válság kezdetéről – vagy a régi újraéledéséről. Nevezzük ahogy akarjuk, a lényegen nem változtat. A svájci frank irdatlan erősödése közvetlenül vagy közvetve mindenkit érint.

Bár nem csak az észak minősége járul hozzá a pénzügyekhez, a bevételek szempontjából kiemelkedően fontos. Legyen tiszta és nyitott.

Ha van svájci frank hiteled, akkor annak törlesztő részlete még tovább emelkedik. Ha nincs, még akkor sem biztos, hogy fellélegezhetsz, mert lehet, hogy a munkaadódnak van, vagy a potenciális vevőidnek van. Ha alkalmazott vagy, veszélyben lehet a munkád, ha pedig vállalkozó, akkor csökkenhet a forgalmad.

Sajnos a világ gazdasági életét nem tudjuk befolyásolni. Bizonyos eseményeket (mint pl. a svájci frank erősödését) nem tudjuk megakadályozni. Mit tehetünk akkor, hogy ne válljunk a pénpiacok hisztériájának és spekulációinak az áldozatává?

Emlékszel még miről szólt ennek a Vaszati fórumnak a legelső bejgyzése? 2009. január 27-ét írtunk… Bizony, annak idején azért jött létre ez a Vaszati fórum, hogy közös erővel – válság ide vagy oda – „már csak azért is” jó életünk legyen, el tudjuk élni a céljainkat és ne váljunk áldozatokká.

Az évek során nagyon sok házat, lakást megismertem az ott élők sorsával együtt. Ti is nagyon sok dologról írtatok itt a blogon. Biztos vagyok benne, hogy otthonunk minősége erőteljesen hozzájárul ahhoz, milyen az életünk „békeidőben” és ahhoz, hogyan tudjuk átvészelni a nehéz időket.

Vannak olyan családok, olyan otthonok, ahol akkor is válság van, amikor „hivatalosan” nincs válság… mert elisszák a pénzt (délnyugat), mert ész nélkül költekeznek (dél), vagy túl kockázatos befektetést választanak (délkelet), vagy nem végzik jól a munkájukat, ezért elküldik őket és mást alkalmaznak helyettük (kelet). Igen, a pénzügyeink alakulásához minden egyes égtáj minősége hozzájárul! Hiba lenne azt hinni, hogy csak az északra kell odafigyelni, mert onnan jön a pénz. Valóban fontos az észak minősége, de nem csak azon múlik, hogyan fog hatni Rád az elkövetkező néhány hónap vagy év.

Még ha nincs is ilyen szép nagy erkélyajtód északon, akkor is használj itt minél több zöld színt. Ebben a fürdőben a fal is és a függöny is zöld.

Még ha nincs is ilyen szép nagy erkélyajtód északon, akkor is használj itt minél több zöld színt. Ebben a fürdőben a fal is és a függöny is zöld.

Ha rendszeresen olvasgatsz a Vaszatiról, akkor már sejtheted, hogy vannak-e problémái az otthonodnak. A problémát felismerni azonban nem elég! Mindenképpen tenned kell valamit – addig amíg nem késő -, hogy jobbá tedd otthonod energiáit és ezzel együtt az életedet.

Azt nem tudom megígérni, hogy ettől olcsóbb lesz a Frank, még azt sem, hogy nem fog tönkremenni a munkaadód… azt viszont igen, hogy egy jó energiájú házban élve sokkal pozitívabban tekinthetsz a jövőbe, sokkal inkább megtalálnak majd a lehetőségek, és ha úgy alakul, sokkal könnyebben túljutsz az esetleges nehézségeken is. Ha pedig igazán jó minőségű az otthonod, talán észre sem fogod venni, hogy forr a világ körülötted…

Kezdd el a változtatást minél előbb az otthonodban – most, amikor még csak kapkodjuk a fejünket a hírek hallatán, de amikor még (talán) nem késő…

Ebben segítenek szaktanácsadóink, a Vaszati Szövetség által szervezett programok, tanfolyamok és a 27 napos program és a Vaszati pénzügyi mentőcsomagja.


Természetesen ennél sokkal több tényező van, amelyek befolyásolják a pénzügyeidet, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy  az észak-dél tengely minősége az elsődleges…

Köszönöm, hogy szavaztál!

Manhertz Edit

ui: Legutóbb is tartottunk egy szavazást, akkor a különböző stílusokkal kapcsolatban. Az eredmény elég egyértelmű, de ha szeretnél, még néhány napig szavazhatsz. Hamarosan visszatérünk rá. Bizony, vidámabb téma, mint az újabb válságra való felkészülés…