Patthelyzetnek tűnő állapot…

Tegyük fel, van egy házam vagy lakásom amiről tudom, hogy a Vaszati szempontjából kedvezőtlen energiákkal rendelkezik. Úgy döntök, hogy eladom és keresek egy jobbat. Ha azonban valaki megveszi tőlem, akkor közvetve ártok neki azzal, hogy rásózok egy olyan lakást, amiről tudom, hogy nem jó és ahol esetleg nem lesz sikeres, vagy nem lesz egészséges. Hogyan lehet ezt feldolgozni magamban, hogyan élhetek együtt a lelkiismeretemmel?

Az egyik lehetséges válasz személyes sorsunkkal illetve az ok-okozat, más néven karma törvényével hozható össze. Az életünkben semmi sem történik véletlenül. Az ok-okozat törvénye nagyon erős (erősebb, mint a divatos vonzás törvénye). Nem volt véletlen, hogy annak idején megvettem vagy megvetted azt a lakást, nem volt véletlen, hogy esetleg érezted vagy érzed annak negatív (esetleg pozitív) hatásait, mint ahogy az sem véletlen, hogy találkoztál a Vaszatival, megismerted annak törvényeit és ma már tudod, milyen lenne egy olyan otthon, ami segítené a boldogulásodat. Mindennek természetes következménye lehet, hogy úgy döntesz, eladod a régi lakást…

Ekkor megnyugtathatod Magad azzal, hogy – a Te esetedhez hasonlóan – nem lesz véletlen, ha valaki beleszeret és annak is meg van az oka, ha ott esetleg neki szenvedni kell, illetve megtanulni az élet leckéit. Ezzel megvonhatod a vállad és várhatod a vevőt… (Azt nem ígérem, hogy hamar meg fog jönni!)

Tetszik ez a lehetőség? Remélem nem.

Akiben van mások iránti együttérzés – s a Vaszati ezt is segít kifejleszteni – az azt szeretné, ha az a személy, aki megveszi a lakását elégedett lenne és jól érezné ott magát.

Akkor tehát mit tegyünk? Együttérzés címszóval szenvedjünk tovább, nehogy más szenvedjen helyettünk? Jajj, dehogy is!

Ha nekem lenne egy ilyen lakásom – és tegyük fel nem értenék a Vaszatihoz -, akkor egy Vaszati tanácsadó vagy az otthoni programok (27 napos, 9 napos program) segítségével kihoznám a lakásból a lehető legtöbbet. Mintha csak magamnak csinálnám. Ha minimálisak lennének a lehetőségeim és úgyis bútorok nélkül adnám el, akkor odafigyelnék a megfelelő színekre és kitenném a szükséges yantrákat. Ez a minimum. Ha többet is lehetne változtatni (pl. felújítani a fürdőt, konyhát), akkor a felújítás során mindenképpen alkalmaznám a Vaszati elveit, mint például itt:

Ezzel két legyet ütünk egy csapásra. (Vagy mondjuk úgy, két legyet tessékelünk ki az ajtón…) Egyrészt a lakás olyan esztétikai és energetikai állapotba kerül, hogy élvezetesebb lehet az a kis idő, amit ott töltesz, míg megjön a vevő. Másrészt a lakás jó energiái hamarabb meghozzák a vevőt is. Harmadrészt pedig (hopp, még egy légy kiment az ajtón) a lelkiismereted is nyugodt lehet, hiszen a vevő már egy sokkal jobb energiájú lakásba költözhet be, mint amilyen az eredetileg volt.

Az ok-okozat törvénye pedig hozzásegít majd egy olyan otthonhoz, ami igazán kedvedre való és ami segíti a testi, lelki és anyagi fejlődésedet.

Manhertz Edit

ui: Ha régi, komoly felújításra szoruló házról vagy lakásról van szó, nem biztos, hogy van rá módod és lehetőséged drága pénzért, hosszadalmas munkával felújítani. Az új gazdája azonban minden bizonnyal megteszi majd. Ha szeretnél vele jót tenni, beszélj neki a Vaszatiról és javasold, hogy vegye figyelembe a felújítás során. Mert ugye az sem véletlen, hogy találkozott Veled, hogy Tőled vette meg a lakást, s ezáltal lehetősége nyílt legalább arra, hogy halljon a Vaszatiról…