Amikor 10 évvel ezelőtt hazajöttem Németországból, még szinte semmi kapcsolatom nem volt a pénzzel. Ahogy legutóbb írtam, leginkább a szüleim segítettek, engem csak a Vaszati érdekelt. Apukám gyakran mondogatta, hogy „jó-jó ez a Vaszati, de vajon lesz belőle vajas kenyér?”

Első előadásaim egyike Debrecenben...

Első előadásaim egyike Debrecenben…

Eltelt néhány hónap és az erőfeszítéseimnek megértek az első gyümölcsei. Megjöttek az első „igazi” felkérések. Ekkor már vállalkozó voltam. A bevételem már elég volt „vajas kenyérre”, de a járulékaimat még mindig a szüleim fizették. A pici lakásomban  zárt volt az észak, ott volt a konyha és csak egy Buddha yantra gondoskodott némi pozitív energiáról. Tudtam, hogy előbb-utóbb el kell szakadnom a szülői támogatástól, ehhez azonban szemlélet váltás kellett.

A szüleim szerint el kellett volna mennem valami „rendes állásba”, én azonban tudtam, hogy ha azt megteszem, akkor sem erőm, sem energiám nem lesz arra, hogy a Vaszati terjesztésével foglalkozzak…

A szemlélet váltást a férjemnek köszönhetem, akit 2003. májusában ismertem meg. Bevallom egész idáig az a célom, hogy vele találkozzak sokkal jobban izgatott, mint a bevételek. 🙂 Sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy a találkozást vajon az én Vaszatis lakásom, vagy az ő Feng Shuis lakása idézte elő… Mára ez már nem kérdés. 🙂

Második lakásomnál - amit már a férjemmel együtt vettünk - nem bíztunk semmit a véletlenre. Vágattunk egy ablakot északra...

Második lakásomnál – amit már a férjemmel együtt vettünk – nem bíztunk semmit a véletlenre. Vágattunk egy ablakot északra…

Na de térjünk vissza ahhoz a bizonyos szemléletváltáshoz! Talán már sejted, hogy a pénzügyekhez való viszonyomat egy könyv, mégpedig Robert Kiyosaki első könyve, a Gazdag Papa, Szegény Papa változtatta meg. (Ha még nem olvastad, feltétlenül olvasd el!)

Önmagában azonban egy könyv vagy akár több könyv elolvasása nem fog változást hozni az életünkbe. A védikus írások azt mondják, hogy az akadémikus tudásnak csak akkor van értelme, ha azt a gyakorlatban is alkalmazzuk. Ekkor lesz a tudásunk „megvalósított tudás”.

Kiyosakit nagyon sokan tartják pénzügyi tanítójuknak, de nagyon sokan haragszanak is rá. Sokan számoltak be arról, hogy hiába követték az ő tanácsait – pl. hiába vettek egy kis lakást hitelre és hiába adták ki, a bérleti díj nem fedezte a hitelt, vagy éppen a lakók csúnyán lelakták a lakást, nem fizettek, stb., stb. Persze az ingatlan üzleten kívül lehet gondolni bármilyen más vállalkozásra vagy befektetésre is.  A vállalkozások nagyon magas százaléka (sajnos) előbb-utóbb tönkremegy és megszűnik. Ez statisztikai tény.

... és egyet északkeletre is

… és egyet északkeletre is

Mindezért sokan Kiyosakit okolják, mert az ő könyvei vették rá, hogy vállalkozásba kezdjenek… Való igaz, hogy van egy dolog, amiről egyetlen pénzügyi tanácsadó, még Kiyosaki sem beszél. Ez pedig a Vaszati, azaz a lakásod, irodád, üzleted finom energiái. Azok a finom energiák, amelyek jó esetben támogatják, ellenkező esetben gátolják a vállalkozásod sikerét, a pénzügyeid alakulását.

Az igazi szemléletváltást tehát az jelenti, amikor felismerjük, hogy a két dolog (a vállalkozás, és befektetés terén nyert tudás és a Vaszati, azaz otthonunk energiája) kéz a kézben jár.

Mindig lesznek olyan emberek, akik bármihez is nyúljanak, arannyá válik a kezük között – függetlenül attól, hogy zárt vagy éppen nyitott otthonuk északi és keleti része. Nekik a pénzügyi sikerekhez elég egy jó könyv, vagy gyakran még az sem kell.

Az ingatlan üzletet természetesen én is kipróbáltam. Ez egy lepukkant állapotban vett lakás felújított északi (vécé nélküli) fürdőszobája.

Az ingatlan üzletet természetesen én is kipróbáltam. Ez egy lepukkant állapotban vett lakás felújított északi (vécé nélküli) fürdőszobája. (A tapasztalatokról részletesen beszámolok a pénzügyi mentőcsomagban.)

Az emberek zömének azonban (mint ahogy Neked és nekem is), szüksége van némi plusz támogatásra. Bárhogyan keresed a vajas kenyeredet, alkalmazottként, vállalkozóként vagy éppen befektetőként, egész biztos, hogy Neked is jól jön az a plusz támogatás, amit a Vaszati nyújt. Nekem mindenképpen szükségem van rá. Nem csak pénzügyi, de az erkölcsi elismerés miatt is…

A pénzügyekkel és a hivatással kapcsolatos tapasztalataimat és tudásomat a Vaszati pénzügyi mentőcsomagjában foglaltam össze, amely szinte hajszál pontosan egy évvel ezelőtt készült el…

Bízom benne, hogy az eddig Vaszati ismereteid, az írásaim, a kérdéseidre adott válaszaim illetve az eddig elkészült programcsomagjaim Neked is sokat változtattak az életeden és hoztak egy olyan szemléletváltást, amely segíti a mindennapjaidat – nem csak a pénzügyek terén.

Manhertz Edit

Manhertz Edit

ui. Még valami: az igazi erkölcsi elismerés számomra az, amikor nem engem, hanem a Vaszati Szövetség szaktanácsadóit és oktatóit dicsérik. Ezt a mostani haladó tanfolyam egyik résztvevője írta: „Nagyon köszönöm, hogy a tanfolyamon lehetek, csodálatos élmény ilyen kiváló tanároktól tanulni, ilyen csodálatos és összetett tudományt. Boldog vagyok, hogy itt lehetek!”