Az utóbbi időben sokat foglalkoztunk a Vaszatiban használatos yantrákkal, de úgy tűnik, hogy még mindig nem eleget. Több kérdés is felmerült velük kapcsolatban és sajnos úgy tűnik félreértések és nem megfelelő információk is napvilágot láttak, emiatt most letisztázunk néhány fontos kérdést.

1.) Az első és talán legfontosabb kérdés. (Csodálkozom, hogy ez egyáltalán felmerült.) Káros-e, ha sok yantra van a lakásban?

A válasz egyértelműen: NEM.

Amikor úgy döntesz, hogy egy kicsit rendbe szeded az életedet és ehhez a Vaszati segítségét hívod, elég hamar rá fogsz jönni, hogy bizonyos Vaszati hibákat nem tudsz korrigálni. Egy társasházi lakásnak általában nem tudod máshová tenni a főbejáratát, ritka, hogy máshová tud kerülni a vécé, de még az új ablak nyitása vagy éppen bezárása is elég körülményes. Ilyen esetekben használjuk a Vaszati energetikai eszközeit – leggyakrabban a yantrákat.

Ha egy házban sok súlyos hiba van – és ez elég gyakori -, akkor több yantrát is el kell helyeznünk. Ha nem olyan súlyos egy-egy hiba, de azért biztosra akarunk menni, akkor is kitehetjük azt a yantrát, ami azt a bizonyos hibát korrigálja. Mire végigmegyünk az egész lakáson, gyakran kiderül, hogy 10, 15, vagy kétszintes házak esetén akkor több yantrára is szükség lehet. Sőt, amikor a saját lakásomról volt szó, még azokat a yantrákat is kitettem amelyekre nem is volt olyan nagy szükség – hiszen a pozitív energiájuk akkor jól jön, ha épp egy adott területen nincs Vaszati hiba.

Az egyik leggyakrabban használt yantránk a Matsya yantra, a Ketu nevű bolygó spirituális yantrája.

Az egyik leggyakrabban használt yantránk a Matsya yantra, a Ketu nevű bolygó spirituális yantrája.

Jegyezd meg tehát, hogy nyugodtan kiteheted egyszerre akár az összes szükséges Vaszati yantrát, sőt, olyan égtájra is tehetsz, ahol nincs rá feltétlenül szükség. A már elhelyezett yantrákat pedig ne vedd le, mert érezni fogod a hiányát.

2.) Lehet-e káros hatása a Vaszati yantráknak?

A válasz megint csak az, hogy NEM. Mivel a Vaszatiban használt yantrák nem az anyagi síkon állnak, ezért nem lehet káros hatása, ha elhelyezzük őket az otthonunkban. Az ún. bolygó yantrák – melyek szintén léteznek – magukban hordozzák egy-egy bolygónak a pozitív és negatív tulajdonságait is. Éppen ezért ezeknek a hatása lehet ilyen is, olyan is, sőt még egy-egy embernél is lehet más és más.

Nézd most meg az alábbi három yantrát:

A baloldalon levő két yantra a Vénusz anyagi yantrája, a jobboldali pedig a Vénusz spirituális yantrája, a Parasurama yantra. Vaszati korrekdiókor csak ez utóbbit használjuk.

A baloldalon levő két yantra a Vénusz anyagi yantrája, a jobboldali pedig a Vénusz spirituális yantrája, a Parasurama yantra. Vaszati korrekdiókor csak ez utóbbit használjuk.

A Vaszati Dashavatara yantrái azonban nem a bolygókhoz kötődnek, hanem azoknak az uraihoz, akik a Legfelsőbb Személy inkarnációi, tehát az anyagi sík fölött állnak. Transzcendentális síkon pedig egyszerűen nem lehet negatív hatás.

Ahhoz azonban, hogy a lehető legjobb hatást tudják kiváltani a yantrák, fontos, hogy a lehető legjobb helyre kerüljenek és semmiképpen se sértsük meg őket azzal, hogy a vécében vagy a fürdőszobában helyezzük el őket.

A Kurma yantrát - mely a Szaturnusz spirituális yantrája, leggyakrabban nyugaton használjuk, de el lehet helyezni egy nem megfelelő helyen levő raktárban is, ha az kellőképpen tiszta.

A Kurma yantrát – mely a Szaturnusz spirituális yantrája, leggyakrabban nyugaton használjuk, de el lehet helyezni egy nem megfelelő helyen levő raktárban is, ha az kellőképpen tiszta.

3.) Mindenképpen be kell keretezni a yantrákat?

Nem feltétlenül szükséges, de ajánlott. Ha esetleg a yantrák megvásárlása után nincs rögtön pénz vagy idő azok bekeretezésére, akkor el lehet őket helyezni képkeret nélkül is. Erre a célra legjobb a gyurmaragasztó (bluetack). Ha ezzel ragasztod fel a yantrát a falra, akkor később le tudod úgy szedni (pl. festéskor vagy a bekeretezéskor), hogy se a fal, se a yantra ne sérüljön.

Hosszútávon természetesen ajánlott bekeretezni a yantrákat. Egyrészt azért, mert így szebbek, másrészt a képkeret védi is a yantrát a szennyeződéstől, gyűrődéstől.

Ide kattintva olvashatsz bővebben a Vaszati energetikai eszközök elhelyezéséről. >>

4.) A képkeret üveglapja gyengíti-e a yantra erejét?

Nem gyengíti. Ahogyan az északi és keleti energiák is bejutnak az üvegezett ablakon keresztül is a házba, ugyanúgy, a yantrák energiája is „ki tud jönni” a képkeret üveglapja mögül.

Mahapurusha yantra a lakás középső részére.

Mahapurusa yantra a lakás középső részére.

5.) Elegendő egy lakásban csak a yantrákat elhelyezni és nem változtatni más dolgokon?

Mindenképpen azt javaslom, hogy az összes lehetésges és ésszerű változtatást végezd el. (Ésszerű alatt azt értem, hogy a lakásnak továbbra is használhatónak kell maradnia! Ha pl. befalazzuk a szoba egyetlen délnyugati ablakát, honnan fog bejönni a fény?) A változtatások mellett pedig helyezd el a szükséges yantrákat is!

Ha tervezel egy nagyobb változtatást (pl. ablakot fogsz nyitni északkeleten), de még várnod kell arra, hogy meglegyenek a szükséges engedélyek, a szükséges pénz és persze elszántság, akkor is ajánlott elhelyezni az adott terület yantráját (jelen esetben a Vamana yantrát). Ez egyrészt segíteni fog abban, hogy a tervezett változtatást minél előbb végre tudd hajtani, másrészt addig is javít a tér energiaminőségén. Miután megtörtént a nagy változtatás, a yantra nyugodtan maradhat azon a területen, nem lesz “túl sok” a pozitív energiákból.

6.) Előfordulhat, hogy a sok-sok Vaszati változtatás és a yantrák elhelyezése után valami kellemetlen dolog fog történni?

Ennek nagyon kicsi az esélye, de bizonyos esetekben (és tapasztalataink szerint nagyon ritkán) átmenetikellemetlenségek előfordulhatnak. A hangsúly itt leginkább a “ritkán” és az “átmeneti” szón van. De úgy hiszem, ez a téma egy hosszabb kifejtést igényel…

 

Manhertz Edit