Az ősz beköszöntével még azoknak is egyre gyakrabban eszébe jut egészségük és annak védelme, akik általánosságban egészségesnek tekintik magukat. Ősszel és télen könnyebben megfázunk, a kevesebb friss zöldség és gyümölcs hiányában legyengülhet az immunredszerünk és könnyebben elkaphatunk valami fertőző nyavaját is. Itt az ideje tehát, hogy megvizsgáljuk otthonunkat és kiderítsük, hogy az vajon mennyire támogatja, hogy egészségesek maradjunk.

Ha ilyen szép nagy ablakon áradnak be otthonodba a pozitív életenergiák, nagyobb az esélye annak, hoyg egészséges maradsz.

Ha ilyen szép nagy ablakon áradnak be otthonodba a pozitív életenergiák, nagyobb az esélye annak, hogy egészséges maradsz.

Általánosan elmondhatjuk, hogy egy olyan lakás, amelynek energiaminősége jó hatással van a pénzügyekre vagy a párkapcsolatra, nagy valószínűséggel jó hatással lesz az egészségünkre is. Ha tehát már – annak érdekében, hogy rendbe jöjjenek a pénzügyeid, beinduljon a vállalkozásod vagy éppen rád találjon a szerelem – már korrigáltad az otthonodat, akkor már az egészségedért is nagyon sokat tettél.

Miért is?

Az észak felől érkező női, ill. pénzt hozó energiák gyógyító és tápláló hatásúak, a kelet felől érkező férfi energiák – amelyek segítik a karrierünk fejlődését – pedig jót tesznek az általános erőnlétnek és az immunrendszernek. Ezen energiák hiánya vagy gyengesége azonban legyengítheti az egészségünket.

Az általános erőnléten túl azonban az is fontos, hogy otthonunk minden egyes területe, minden egyes égtája megfeleljen a Vaszati elveinek, vagy legalábbis korrigáljuk azokat. Az egyes égtájakhoz ugyanis hozzárendelhetjük testünk különböző részeit, szerveit, illetve bizonyos betegségtipusokat is. Egy bizonyos égtáj energiazavara az oda tartozó szervre van kedvezőtlen hatással, míg az életenergiák hiánya, valamint az északkelet-délnyugat tengely hiányosságai általánosságban gyengítik le az egészséget.

Az alábbi táblázat – a teljesség igénye nélkül – összefoglalja, hogy az egyes égtájaknak mely szervekkel van kapcsolata, illetve milyen betegségek fordulhatnak elő, ha nem megfelelő az adott égtáj energiaminősége. (A lehetséges betegségeket dőlt betűvel írtam.)

betegségek
Ha tehát valahol teljesen zárt a kelet, az okozhatja azt, hogy általánosságban könnyebben megbetegszünk, de okozhat keringési rendellenességeket és szívproblémákat is. Ehhez hasonlóan a problémás észak általánosságban nehezíti a gyógyulást, de okozhat légszőszervi problémákat, gyakori torokfájást is – különösen akkor, ha a dél sincs rendben. Ez utóbbi esetben gyakoribbak lehetnek a meghűléses, torokfájós fertőzések, amelyek akár magas lázzal is járhatnak.

Az északkeletről korábban már részletesen irtam (ide kattintva találod >>), de most is fontosnak tartom kiemelni: az északkelet súlyos problémái okozhatják korunk két igen rettegett betegségét, a cukorbetegséget és a daganatos betegségeket is. Ez utóbbi kialakulásának az esélyét növeli, ha más égtájon vagy égtájakon is találunk valamilyen súlyos energiazavart.

Ha a fenti táblázat alapján úgy tűnik, hogy veszélyben van az egészséged, két dolgot tehetsz:

1. Amennyire csak lehetséges rendbeteszed otthonod energiáit – ebben segítenek szaktanácsadóink vagy a Vaszati 27 napos programcsomagja.

2. Mindent elkövetsz azért, hogy megőrízd az egészségedet: egészségesen táplálkozol, sokat mozogsz, sok időt töltesz a szabadban, felhagysz az egészségkárosító szokásaiddal, stb.

Ha pedig már kialakult valamilyen betegséged, vagy hajlamos vagy bizonyos betegségekre (pl. gyakori megfázás), akkor sürgősen tedd meg azokat a szükséges változtatásokat, amiket a Vaszati javasol. Ha a pénzügyek vagy a párkapcsolatod miatt eddig halogattad a változtatást, az egészséged visszanyerése érdekében már nem halogathatsz tovább!

Manhertz Edit

Manhertz Edit

Neked ajánlom:

Még egy ok, amiért szükség van az északi ablakokra

Bár legutóbb még arról volt szó, mennyire fontos, hogy kihasználjuk a nyári vakációs hangulatot egy kis pihenésre, feltöltődésre, be kell vallanunk, hogy nem mindenki bírja huzamosan a a 30 fok feletti hőmérsékleteket és még a vakáció alatt is némi felfrissülésre...