Legutóbb a célkitűzés és a Vaszati közötti szoros kapcsolattal foglalkoztunk. (Kattints ide, ha még nem láttad! >>)

Bizonyára emlékszel, hogy a Vaszatiban az északkelet képviseli a jövőt, a délnyugat pedig a múltat, emiatt fontos, hogy a kitűzött céljaink listáját északkeleten (vagy keleten) helyezzük el és délnyugatra semmiképpen se kerüljön olyan dolog, ami az áhított jövővel kapcsolatos.

Az egyik idei célom, hogy elkészüljön a kerti tavunk

Az egyik idei célom, hogy végre elkészüljön a kerti tavunk

Felmerült ezzel kapcsolatban egy érdekes kérdés, amit fontos letisztáznunk, mert akár félreértésre is adhat okot.

A dilemma így hangzik:

Megtanultuk, hogy otthonunk „legsúlyosabb” égtája a délnyugat, emiatt nagyon jó délnyugaton a raktár vagy a gardrób. Nagyon sok olyan dolgot is kell azonban raktároznunk, amelyek nem a múlttal, hanem igenis a jövővel kapcsolatosak. Lehetnek ezek sportolással, a munkánkkal vagy a hobbinkkal kapcsolatos kellékek, olyan tevékenységekkel kapcsolatos holmik, amelyeket nem szeretnénk mellőzni az életünkből.

Ugyanakkor azt is hallottuk, hogy az északkelet képviseli a jövőt, tehát oda tegyünk olyan tárgyakat, amik a vágyott jövővel kapcsolatosak, azt képviselik. Ha azonban mindazt a délnyugaton tárolt dolgot, ami a jövővel kapcsolatos áttennénk északkeletre, akkor ellentmondanánk annak a fontos Vaszati elvnek, hogy az északkelet legyen nyitott, könnyű és ne használjuk raktárnak.

Fontos különséget tennünk egy raktár és a céljainkat valamint a múltunkat képviselő tárgyak között. Egy raktárban vagy gardróbszekrényben sok mindent tárolunk: ruhákat, bőröndöket, sportfelszereléseket, iskolai jegyzeteket, stb. Ezekre – jó esetben – szükségünk van, tehát kapcsolódnak a jövőnkhöz is. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindezt északkeleten kell tartanunk! (Egyébként érdemes időnkét körülnézni még a délnyugati raktárban is és a fölöslegessé vált holmikat kiselejtezni! Olyan dolgokkal még a délnyugatot se terheljük, amire semmi szükség!)

Ha az egyik idei célod az, hogy elutazol Dubrovnikba, tegyél a célkitűző tábládra egy szép képet erről a csodaszép városról

Ha az egyik idei célod az, hogy elutazol Dubrovnikba, tegyél a célkitűző tábládra egy szép képet erről a csodaszép városról

Nézzünk egy egyszerű példát!

Tegyük fel, kitűzted azt a célt magadnak, hogy az idén nyáron elutazol Horvátországba a tengerpartra. Azt is tudod, hogy Dubrovnikba szeretnél menni, mert úgy hallottad, hogy az egy nagyon szép város. Ezt a célodat szeretnéd egy kicsit a Vaszati segítségével is megtámogatni. Először is felírtad a céljaid közé, hogy „az idén nyáron Dubrovnikban töltök 1 hetet”. Azután a céljaidat tartalmazó papírt vagy mappát elhelyezted északkeleten. (Ha máshová vágysz, például Görögországba, az osztrák Alpokba vagy éppen Skandináviába, akkor természetesen azt írd a papírra!) Szeretnél azonban még valamit tenni. Mi legyen az? Kinyomtathatsz például egy Dubrovnikot ábrázoló fotót és azt elhelyezheted azon az álomtablón, ahol a kevésbé titkos céljaidat tartod, és amit elhelyeztél vagy a lakásod, vagy a szobád északkeleti részén. Megerősítésként ide is kiírhatod, hogy Dubrovnikba fogsz utazni.

Az utazáshoz természetesen szükséged lesz a bőröndödre, a fürdőruhádra, a fényképezőgépedre és egyéb holmikra is, ezeket azonban nem szükséges északkeletre tenned, még akkor sem, hogy kapcsolatban állnak az utiterveddel. Ezek nyugodtan maradhatnak ott, ahol eddig is tároltad őket – feltéve, hogy a tárolóhely megfelel a Vaszati elveinek. Ha azonban van egy Dubrovnikról szóló utikönyved, térképed, vagy egy „I

Ha a céljaid társaságában még egy Meru chakrát is elhelyezel északkeleten, az szintén segíteni fogja a céljaid elérését

Ha a céljaid társaságában még egy Meru chakrát is elhelyezel északkeleten, az szintén segíteni fogja a céljaid elérését

Ehhez hasonlóan járhatsz el a karriereddel kapcsolatos tárgyakkal is. Ha jógát akarsz oktatni, nem szükséges északkeletre tenni a jógaszőnyeget, de tehetsz oda egy fényképet, amin egy érdekes jógapózban vagy látható, vagy odateheted a kedvenc jógakönyvedet is.

Ha szeretnél egy bizonyos cégnél elhelyezkedni, mert olyan sok jót hallottál róla és Te is ott szeretnél dolgozni, akkor szerezd meg ennek a cégnek az egyik reklám ajándék tárgyát, pl. egy bögrét, amin a cég neve és logója látható, és ezt a tárgyat tedd északkeletre.

Fontos azonban egy dolgot megjegyezni: ahhoz, hogy a kitűzött céljaidat (könnyen) elérd, nem elég csupán leírni azokat és a velük kapcsolatos dolgokat elhelyezni északkeleten. Fontos az is, hogy az északkelet a lehető legjobb minőségű legyen – ha most nem az, akkor korrigáld! – és az is fontos, hogy Te is tedd meg a tőled telhető legtöbbet azért, hogy azt a bizonyos célt elérd.

Manhertz Edit

Manhertz Edit

ui: Még valami! Olyan dolgot ne tarts északkeleten, amire nem vágysz!