Képzelj el egy utcát, ahol – az utca és a telkek adottságai miatt, vagy amiatt, mert ugyanaz a személy tervezte a házakat – csupa hasonló jellegű ház épült. Ugyanott van a főbejárat, a vécé, a konyha, csak kisebb különbségek vannak az alaprajzi elrendezésben és a házak homlokzatában. Vagy képzelj el egy sokemeletes társasházat, ahol az egymás fölött levő lakások alaprajza teljesen egyforma. Ez vajon azt jelenti, hogy a hasonló házakban élők sorsa teljesen egyforma?

Hasonló házak, hasonló sorsok? Egy biztos: akik ezekbe az ócsai házakba költöznek, korábban már elvesztették az otthonukat...

Hasonló házak, hasonló sorsok? Egy biztos: akik ezekbe az ócsai házakba költöznek, korábban már elvesztették az otthonukat…

Vagy képzelj egy olyan városrészt, ahol kifejezetten jómódú családok építkeztek, és bár a házaik nem igazán felelnek meg a Vaszati elveinek – nincs jó helyen a bejárat, a vécé, nem megfelelően nyitottak a pozitív energiapotenciálú területek – a lakók továbbra is jómódban élnek, továbbra is jól megy a vállalkozásuk. Ennek vajon mi lehet az oka?

Kezdjük az első kérdéssel! Gyakran találkoztam olyan helyzettel, ahol az ugyanolyan lakásokban élők sorsa már-már kísérteties hasonlóságot mutatott egymással. Szinte mindegyik házaspár elvált, vagy ha nem is vált el, komoly párkapcsolati gondjaik voltak. (Ezt leginkább a Brhamasztán közepén levő vizes blokk okozza, de okozhatja több probléma együttesen is: nyugati bejárat, problémás délnyugat és északkelet, stb.) Olyan társasházat is láttam már, ahonnan egyszerűen hiányoztak a férfiak – talán sejted, hogy miért…

Az új ócsai lakópark utcáit elnézve, sajnos több utcában is gondok vannak az északkelet-délnyugat tengellyel... Kár, hogy nem a Magyarországi Vaszati Szövetséget kértéek fel a lakópark és az ott lévő házak megtervezésére....

Az új ócsai lakópark utcáit elnézve, sajnos több utcában is gondok vannak az északkelet-délnyugat tengellyel… Kár, hogy nem a Magyarországi Vaszati Szövetséget kértéek fel a lakópark és az ott lévő házak megtervezésére….

Ha nagyon súlyos hiba van az északkelet-délnyugat tengelyen (zár északkelet vécével, délnyugati hiány vagy éppen bővítmény főbejárattal és hatalmas ablakokkal), akkor gyakori, hogy a családfő az életének valamely területén bizonytalanságban, instabilitásban szenved. Ez egy közös jellemző, de az, hogy az egyes házak lakóival pontosan mi történik, már sok minden egyébtől is függ. Előfordulhat jellembeli instabilitás (félrelépés, káros szenvedélyek, törvénytelen cselekedetek, döntésképtelenség), előfordulhat egszintenciális instabilitás (munkahely elvesztése, sikertelen vállalkozás), de előfordulhatnek egészségügyi problémák, balesetek is, melyek további gondokat vonnak maguk után.

Mivel egy-egy égtáj nem csupán egy dologért felelős, ezért nem lehet borítékolni, hogy az élet mely területén várható probléma. Ez függ a lakás többi jellemzőjétől (bizonyos tulajdonságok erősítik egy-egy esemény bekövetkezését, mások semlegesítik az adott hatásokat), függ a lakók személyiségétől, életvitelétől és hatással van rájuk az egyéni sorsuk is, amelyet az asztrológia tudománya ír le.

Fontos részlet lehet az is, hogy a házon belül pontosan hová esnek az egyes helyiségek. Lehet, hogy a vécé például az északi homlokzaton van, de az egyik háznál inkább az északkeletbe esik bele (ami súlyos hiba), a másiknál viszont már az északnyugatba (ami viszont rendben van).

A második kérdéssel kapcsolatban azt írta valaki, hogy a városuk kifejezetten gazdag negyedében van egy utca, ahol a hasonló jellegű – hasonló hibákkal rendelkező – házak lakói mind-mind anyagi jólétben élnek annak ellenére, hogy nem foglalkoznak semmiféle térrendezési tudománnyal és a házaik sem tűnnek tökéletesnek. Hogy létezik ez?

Ez a villa kívülről nézve szép szimmetrikus, de belül tartogathat furcsaságokat. (Az már kívülről is látszik, hogy pont a főbejárattal szemben van egy szökőkút, ami nem szerencsés.)

Ez a villa kívülről nézve szép szimmetrikus, de belül tartogathat furcsaságokat. (Az már kívülről is látszik, hogy pont a főbejárattal szemben van egy szökőkút, ami nem szerencsés.)

Nos, a válasz egyszerű: Aki egy ilyen gazdag negyedbe költözik, az általában nem hitelből veszi a telket – ami azt jelenti, hogy az anyagi jólétét már korábban megalapozta. Ha az illető ügyes és/vagy a vállalkozásához tartozó épület nagyjából rendben van, akkor egyáltalán nem biztos, hogy az új ház megrengeti ezt az anyagi jólétet. Fontos azonban megértenünk, hogy nem szabad csak kívülről, a látszat alapján megítélnünk, hogy ki hogyan él és hogyan hatnak rá otthonának energiái!

Egy gazdag ember is tapasztalhat veszteségeket, vagy hullámvölgyeket a vállalkozásában. Ezek a veszteségek – kívülről nézve – nem befolyásolják az ő életmódját és életszinvonalát, de ő, aki tisztában van bevételeinek és kiadásainak alakulásával, érzékelheti, hogy valami nincs rendben. (A minap olvastam, hogy Warren Buffett, a világ egyik leggazdagabb embere több száz millió dollárt bukott valami tözsdés spekuláció miatt. Szerinted emiatt el kell adnia a luxus lakást ahol él? Esetleg meg kell néznie a boltban, hogy melyik tejföl olcsóbb 10 centtel? Természetesen nem, sőt még az autóját sem kell olcsóbbra cserélnie! Kívülről nem változik semmi, de azért ő tudja, hogy komoly veszteség érte.)

Ha ez a ház északi oldala, akkor nem is olyan rossz. (Északnyugati garázs, északi bejárat, szép nyitott északkelet... Na de mi van akkor, ha ez nem az északi oldal? Vajon hogyan él itt a villa látványosan gazdag lakója?

Ha ez a ház északi oldala, akkor nem is olyan rossz. (Északnyugati garázs, északi bejárat, szép nyitott északkelet… Na de mi van akkor, ha ez nem az északi oldal? Vajon hogyan él itt a villa látványosan gazdag lakója?

Az is lehet azonban, hogy a jómódú negyed jómódú lakója a házának problémáit egészen másképp veszi észre. Problémák lehetnek a párkapcsolatában, amit a külső szemlélő észre sem vesz. (Gazdag emberek gyakran már csak az összefonódott pénzügyeik miatt is benne maradnak egy szenvedésekkel teli házasságban!) De kialakulhatnak egészségügyi problémáik is, amit szintén nem kötnek a szomszédok orrára. Káros szenvedélyeknek is lehetnek a rabjai, amit talán szintén nem vesz észre a szomszéd, mert nem a sarki kiskocsmában rúgnak be…

Egy biztos: a természet univerzális törvényei mindenkire hatnak, gazdakokra, szegényekre, fehérekre, feketékre egyaránt. Sajnos itt ma Magyarországon az emberek túlnyomó többsége úgy gondolja, hogy elsősorban pénzben lehet mérni és pénzben lehet kimutatni azt, hogy ki milyen életet él, így aztán ügyfeleink többsége is pénzügyeinek javulását várja a Vaszatitól… Nemrégiben találkoztam svájci kollégámmal, akinek az ügyfelei egészen mást várnak a Vaszatitól, mint mi, magyarok. Az ő legtöbb ügyfele építkezik és egyszerűen csak szeretnék magukat jól érezni a bőrükben… (Azt hiszem, ott nem igazán lenne kelendő a Vaszati pénzügyi mentőcsomagja…)

Amikor megveszel egy lakást vagy házat javaslom, hogy érdeklődj a környéken lévő – hasonló adottságokkal rendelkező házakban élők sorsáról. Lesznek hasonlóságok és lesznek különbségek is. Ha túl sok és túl szembetűnő a sajnálatos esemény, akkor jobb, ha máshol kezdesz keresgélni…

 

Manhertz Edit

Manhertz Edit