Sokszor hallhattál már arról, hogy az otthonunk minősége (formája, ablakok helyzete, alaprajzi elrendezése, berendezése, színei, stb.) hatással van az életünk alakulására. A lakásod rád gyakorolt hatását egész egyszerűen úgy is megértheted, hogy megfigyeled, milyen érzés otthon lenni közvetlenül (nagy)takarítás előtt és után.

Persze a Vaszati tudománya ennél kicsit összetettebb, de már ez az egyszerű megfigyelés is segít megérteni, hogy egyáltalán nem mindegy hol és hogyan élünk.

Az alábbi előadásban miután megismerkedünk a Vaszati fő összetevőivel,  arra keressük a választ, hogy életünk egyes területeit hogyan befolyásolhatja otthonunk energiaminősége.

 

 

Az előadás során beszélünk a Vaszati eredetéről, arról, hogy kik érdeklődnek a Vaszati iránt, illetve kiknek ajánljuk Vaszati alkalmazását. Szó esik arról, hogy a Vaszati korrekciók nem csak akkor fontosak, amikor már valami komoly gond van az életünkben, hanem akkor (is), amikor rendben van az életünk. Ha megelőzésként használjuk a Vaszati adta lehetőségeket, akkor jó eséllyel rendben lesz az életünk. Ha pedig már vannak gondjaink, a Vaszati alkalmazása segít megoldani azokat.

Szó esik a Vaszati három lábáról, és sok érdekességet megtudhatunk a Vāstupuruṣa mandaláról, arról, hogy milyen hatások érik azt és ezek a hatások hogyan befolyásolják a mindennapjainkat.

Ha figyelmesen hallgatod az előadást, megtudod és megérted, hogy mi az a 3+1 dolog, ami szükséges ahhoz, hogy egy otthon harmonikus legyen:

1.) Vaszati

2.) Szépség, praktikusság (ezzel foglalkozik a lakberendezés)

3.) Ember (azok a személyek, akik a házban élnek)

+1.) Mennyire környezetbarát a ház (felhasznált anyagok, fűtés, stb.)

Az előadás során beszélünk a három fő életterület (pénzügyek, párkapcsolat, egészség) és a Vaszati kapcsolatáról.

Miközben az előadást nézed és hallgatod, gondolkodj el azon, hogy otthonodnak a most megismert Vaszati tulajdonságai vajon milyen hatással vannak már most az életedre és milyen (pozitív vagy negatív) hatással lehetnek a jövőben. Mi az, ami jó úgy, ahogy van és mi az, amin változtatnod kellene ahhoz, hogy minden szempontból – még lelki szempontból is – rendben legyen az életed?

 

Manhertz Edit

Manhertz Edit