Bizonyára veled is előfordult már, hogy a várva-várt nyaralás vagy wellness hétvége nem úgy sikerült, ahogy vártad és az ok egészen prózai volt: nem tudtál alduni, emiatt fáradt, nyűgös és kedvetlen voltál napközben, vagy éppen fejfájás gyötört. Volt már ilyen?

Ha nekem lenne egy szállodám, egy panzióm, vagy akár csak egy vendégházam, bizony nagyon odafigyelnék néhány olyan létfontosságú dologra, ami ahhoz szükséges, hogy a vendég igazán jól érezze magát és visszavággyon a szállodámba, sőt még a barátainak is elmesélje, milyen jól pihent nálunk. Persze van sok-sok apróság, ami barátságossá tesz egy szállást, de ezek semmit nem érnek, ha a vendég nem tud aludni.

Mivel viszonylag sokat utazom, gyakran előfordul, hogy nem otthon alszom, és bizony  elég sokféle szálláshelyhez volt már szerencsém – ami persze nem volt mindig szerencse… Ezek az idegen helyek azonban remek lehetőséget adnak arra, hogy a saját bőrünkön tapasztaljuk meg, mit is jelentenek a Vaszatinak az alvással kapcsolatos kijelentései. A tapasztalatok lehetnek jók és kevésbé jók, de mindeképpen hasznosak.

Ebben a videóban három különböző szálláson szerzett friss tapasztalatomat osztom meg veled. A videót végignézve kiderül, hogy mi az a három dolog, ami mindenképp fontos (lenne) ahhoz, hogy még idegen helyen is jól tudjunk aludni:

A jó pihenést és a kellemes kikapcsolódást tehát nem a hotel csillagainak a száma határozza meg, sokkal inkább az ágy helyzete és minősége. A videóban látható szállások közül az első Szerbiában volt (a vaságyas), a másik kettő pedig Ausztriában. Egy pillanatra látszott egy magyarországi sokcsillagos szálló szobája is, ahol a sok csillag ellenére annyira ócska volt a matrac (ki volt feküdve), hogy a szobalány segíségével meg kellett fordítanunk, hogy aludni lehessen rajta… (Itt ráadásul az eredeti „terv” szerint fejjel egy vastag gerenda alatt, észak felé fordulva kellett volna aludnunk. Mondanom sem kell, nem csak a matracot fordítottuk meg, hanem az alvásirányt is elfordítottuk 90 fokkal…)

Javaslom tehát, hogy ha már tervezed a következő pihenésedet, akkor ne csak a megnézendő látnivalókból készülj fel, hanem gondolj arra is, hogy pihentető üdülés alapfeltétele, hogy éjszaka ki tudd magad aludni…

Manhertz Edit

Manhertz Edit

ui: Ha visszagondolsz az idei nyaralásodra, vagy a legutóbbi „ottalvós” kirándulásodra, milyen emlékek jönnek fel a szállással kapcsolatban? Jól aludtál? Ki tudtad magad pihenni? Kényelmes volt az ágy és a párna? Mennyire befolyásolta a pihenésedet a szállás minősége?