Azt már jól tudod, hogy a Vaszati egy nagyon régi, több ezer éves múltra visszatekintő tudomány, amit elsősorban templomok, paloták és más épületek, valamint városok tervezéséhez, építéséhez használtak. Ma sajnos már nagyon kevesen építenek a védikus építészet elvei szerint, sőt, azok is kevesen vannak, akik egyáltalán bele mernek vágni egy építkezésbe. Na de, akkor hogyan alkalmazzuk mégis ezeket az ősi elveket, amelyek segítségével jobb lehetne az életünk? Számunkra, akik az „indoor generáció” tagjai vagyunk, még inkább fontos lenne Vaszati szerint tervezett és berendezett házakban élnünk! Mik a lehetőségeink?

Építkezés: A Vaszati törvényeit akkor tudjuk a lehető legjobban alkalmazni az életünkben, ha új házat építünk. Sajnos még akkor sem túl egyszerű, mert az európai városok legtöbbje nem a Vaszati szerint lett tervezve, s emiatt nehéz olyan telket találni, ami megfelel a Vaszati elveinek. Ha tehát építkezni szeretnél, már a telek kiválasztásához kérd Vaszati tanácsadó segítségét, mert egy jó Vaszati adottságú telekre sokkal könnyebb igazi Vaszati házat tervezni, mint például egy olyan telekre, ami kedvezőtlen irányba lejt (délre, délnyugatra, nyugatra), vagy a helyi előírások nem engedik, hogy megnyisd azokat az égtájakat, ahonnan a pozitív energiák érkeznek (észak, északkelet, kelet).

Átrendezés, átalakítás, festés: Egy másik – gyakoribb – lehetőség, arra, hogy alkalmazzuk a Vaszati elveit otthonunkban legtöbbször egy lakásfelújításhoz kapcsolódik. Ha festés előtt állsz, mindenképpen olyan színeket válassz a lakás egyes területeire, amelyek kedvezően befolyásolják annak minőségét. Északon jó a zöld, keleten a sárga, délen a meleg színek, nyugaton a földszínek, a világos színek vagy akár a sötétkék. Persze a kedvező színek megjelenítéséhez nem kell feltétlenül festeni, elég lehet egy-egy jól eltalált színű díszpárna, függöny vagy asztalterítő is. Sőt, ha szeretsz saját kezűleg varrogatni, festegetni, barkácsolni, akár Te magad is készíthetsz egy-egy új díszpárnát, vagy átfesthetsz egy-egy bútort.

Egy délnyugati, nyugati szobában fontos, hogy megjelenek a föld színei, vagy legyen valami, ami nehéz, vagy ami sötét. Ha fehér színre van hangolva ez a szoba, válassz legalább néhány sötétebb díszpárnát vagy egyéb kiegészítőt!

Egy délnyugati, nyugati szobában fontos, hogy megjelenek a föld színei, vagy legyen valami, ami nehéz, vagy ami sötét. Ha fehér színre van hangolva ez a szoba, válassz legalább néhány sötétebb díszpárnát vagy egyéb kiegészítőt!

Ha tényleg felújítás előtt állsz és elég bátor vagy, akkor nyithatsz ablakot a zárt északon, északkeleten vagy keleten. Ha arra van a szomszéd udvara, és nem nyithatsz ablakot, akkor legalább építtess be néhány üvegtéglát. Nem csak a fény fog beáradni a házadba, hanem a pozitív energiák is. Mindkettőnek érezni fogod a jótékony hatását! A több fény már rögtön jókedvre derít, a pozitív energiák pedig előbb-utóbb éreztetni fogják jótékony hatásukat. Tudtad, hogy amikor még Budapesten laktunk, nyitottunk két nagy (120×150-es) ablakot a másidik emeleten ráadásul az utca felé? Az egyik északot, a másik az északkeletet tette nyitottá. Ennek a történetéről és erről a régi lakásról ide kattintva olvashatsz. Nekem elhiheted, hiszen megtapasztaltam: az ablakvágás hihetetlen mennyiségű pozitív energiát tud megmozgatni és az élettérbe juttatni!

Van, amikor már az is nagy segítség, ha például egy másik szobába költözteted a hálószobádat, vagy kicsit átrendezed a bútorokat. Tudtad például, hogy sokkal jobban lehet összpontosítani a munkára, ha munka közben keletre nézel? (Nézhetsz északra is, az is kedvező, vagy északkeletre is.) És azt tudtad, hogy ha alvás közben északra fordul a fejed búbja, akkor könnyen előfordulhat, hogy felületesen alszol?

Ha csak teheted, úgy fordítsd az ágyat, hogy alvás közben a fejed búbja kelet felé nézzen. Ha ez nem lehetséges, jó a dél és a nyugat is, de az északi irányt kerüld!

Ha csak teheted, úgy fordítsd az ágyat, hogy alvás közben a fejed búbja kelet felé nézzen. Ha ez nem lehetséges, jó a dél és a nyugat is, de az északi irányt kerüld!

Rengeteg lehetőség van – még akkor is, ha nem építkezel – arra, hogy kicsit jobbá tedd otthonod energiáit. Minél több dolgot alakítasz át, annál nagyobb a változás. Ha biztonytalan vagy abban, hogy mit kellene változtatni, körülnézhetsz tippekért itt a blogon, hívhatsz Vaszati szaktanácsadót, vagy egy állandó segítség lehet a Vaszati 27 napos programcsomagja is.

Energetikai eszközök: Sok-sok évvel ezelőtt egy kis boltba hívtak Vaszati szaktanácsadásra. Amikor beléptem az üzletbe, a tulajdonos azzal fogadott, hogy itt bizony nem lehet átalakítani semmit, ő mégis szeretné valahogy élvezni a Vaszati áldásos hatását. Ahogy körülnéztem, megértettem, miért nem lehet semmit átalakítani: az üzlethelyiség picike volt és minden egyes négyzetcentiméter gondosan meg volt tervezve, be volt polcozva és persze tömve volt áruval. Nem maradt más lehetőségünk, mint azokra az égtájakra, amelyeket valami miatt nem találtam megfelelőnek, elhelyezni a Vaszati energetikai eszközeit.

A Vaszati yantrák hatásos segítséget nyújtanak akkor, ha nem tudunk semmit átalakítani a házban, de a már véghezvitt átalakítások hatását is megerősítik!

A Vaszati yantrák hatásos segítséget nyújtanak akkor, ha nem tudunk semmit átalakítani a házban, de a már véghezvitt átalakítások hatását is megerősítik!

Nagyon sok lakásban van hasonló helyzet: nem lehet ablakot nyitni, nem lehet megváltoztatni a szobák funkcióját (főleg, ha csak egy szoba van), nem lehet kicserélni a bútorokat). Na azért a színeket bárhol lehet változtatni, de tegyük fel, valami miatt most épp ez sem működik… Ha nálad is ez a helyzet, akkor még mindig maradt egy lehetőség arra, hogy a Vaszati áldásos hatását valahogy becsempészd az otthonodba: ez a lehetőség pedig a Vaszati yantrákban (két dimenziós energetikai eszközök) és a Vaszati háromdimenziós energetikai eszközeiben (Meru csakra, Vaszati piramis) rejlik.

Hogyan működnek a Vaszati energetikai eszközei?

A Vaszati yantrák semlegesítik és átalakítják egy-egy helyiség kedvezőtlen energiáit, illetve erősítik a legyengült pozitív energiákat. Mindezt precíz geometriájuknak, a hozzájuk kapcsolódó isteni személyeknek és mantráknak, valamint a kedvező időpontban történő gyártásnak köszönhetjük. Ha szeretnéd gyorsan átfutni, hogy melyik yantra mire való, ide kattintva találsz egy rövid leírást róluk. Az egyes yantrák nevére kattintva pedig el tudod olvasni a hosszabb, részletesebb leírásukat is.

A Meru csakra remek segítség, ha felborul az északkelet-délnyugat tengely egyensúlya.

A Meru csakra remek segítség, ha felborul az északkelet-délnyugat tengely egyensúlya.

A Meru csakrát elsősorban akkor ajánljuk, ha felborult otthonodban az északkelet-délnyugat tengely egyensúlya, ami azt jelenti, hogy az északkelet zárt és/vagy lomtárral, vécével terhelt, a délnyugat pedig nagyon nyitott.

A Vaszati piramist elsősorban akkor ajánljuk, ha szabálytalan a lakásod alaprajza, ha több égtájon is található súlyos Vaszati hiba, vagy ha a ház közepe terhelt.

Láthatod, hogy sok-sok lehetőség van arra, hogy valahogy javítsunk azon a szerencsétlen helyzeten, hogy életünk 90%-át bent kell töltenünk valamilyen házban. Persze a legjobb az lenne, ha meg tudnánk oldani, hogy minél többen lehessünk kint a természetben, friss levegőn, kellemes – nem égető – napsütésben, madárcsicsergést hallgatva… Ha erre nincs (mindig) lehetőség, akkor tegyünk meg mindent azért, hogy legalább az a tér, ahol életünk túlnyomó többségét töltjük (ez lehet a lakásunk és a munkahelyünk is), jó hatással legyen ránk. Már az is nagy segítség, ha rendben és tisztán tartjuk a környezetünket, ha rendszeresen szellőztetünk, nem használunk a takarításhoz és az illatosításhoz káros vegyszereket, nekünk tetsző és jó hatással levő színekkel, tárgyakkal vesszük magunkat körbe… De ha ezt „megspékeljük” még egy kis Vaszatival is, akkor egyész biztos, hogy jobban fogjuk magunkat érezni még olyankor is, amikor épp a négy fal között kell lennünk…

Nálad mire van most lehetőség? Hogyan tudod az életedbe csalogatni a Vaszati áldásos hatását?

Manhertz Edit

Manhertz Edit

ui: Ha a cikkben kékkel szedett szövegre kattinthaszt, akkor még többet olvashatsz a kék színnel megjelölt témákról!

Neked ajánlom

Vaszati korrekció saját kezüleg

Ahogy korábban már szó volt róla, igazi reneszánszát élik azok a különböző kézműves technikák - elsősorban a festés -, amelyek segítségével könnyedén, saját kezüleg átalakíthatunk, megmenthetünk szép régi tárgyakat, bútorokat, vagy egyszerűen megfiatalíthatjuk az...

Vaszati korrekció és a DIY

Hihetetlen, micsoda divatja van a DIY-nek - ami azt jelenti "Do It Yourself", azaz "Csináld magad". Egyre többen ragadnak akár hobbiból, akár kényszerűségből ecsetet és festik át önállóan egy-egy szoba falát, vagy éppen a családi örökségből (vagy a bolhapiacról)...