A tiszta víz jelentőségéről nem lehet eleget beszélni. Bár a testünket, otthonunkat és a világot alkotó öt elem közül mindegyikre egyformán szükség van, bármelyik hiánya felborítja az egyensúlyt, mégis úgy látom, hogy a víznek még az öt elem (föld, tűz, víz, levegő, éter) között is kiemelkedő szerepe van.

Azt nem szükséges magyaráznom, hogy víz nélkül nincs élet. Egy korty tiszta vízre nagyobb szükségünk van, mint egy falat kenyérre. A háborúk, járványok és természeti csapások során az egyik legnagyobb katasztrófa, ha nincs tiszta ivóvíz. Ezt mindannyian tudjuk.

Amire viszont most a hangsúlyt szeretném tenni, az a víz információ hordozó és tároló képessége. A víz képes arra, hogy átvegye tárgyaknak, hangoknak, rezgéseknek, leírt vagy kimondott szavaknak az információját.

Masaru Emoto és Jürgen Fliege A víz gyógyító ereje című könyvükben azt állítják és kísérletekkel is alátámasztják, hogy a víznek – attól függően, hogy milyen információt tárol – lehet gyógyító, de akár betegséget okozó ereje is!

A Vaszati szintén fontosnak tartja, hogy otthonunkban megfelelően kezeljük a vizet és azt is, hogy olyan ivóvizet fogyasszunk, aminek az információja kedvező. Mit jelent ez?

Az otthonunkban és a kertünkben olyan égtájakon legyen jelen a víz, ahol a jelenléte összhangban van a Vaszati elveivel.  A már említett információ tároló képesség miatt a tiszta vízzel kapcsolatos dolgok északon, északkeleten és keleten legyenek, mert otthonunknak ez az a területe, amelynek pozitív az energiapotenciálja. A tiszta víz nem csak tárolja ennek a területnek az információját, hanem az energiapotenciálját is (ami itt pozitív) erősíti.

Ezért szoktuk javasolni, hogy északon, északkeleten, keleten tartsunk legalább egy-egy kancsó tiszta vizet, hogy a konyhán belül ezeken az égtájakon legyen az ivóvíz (mosogató) vagy, hogy a kertben ezeken az égtájakon legyen a kerti tó. Mivel a vécé nélküli fürdőszoba szintén a tiszta vizet képviseli, ezért északon és keleten a vécé nélküli fürdőszoba is jó helyen van.

Ideális esetben a konyhán belül a mosogató északon, északkeleten vagy keleten van. Itt északon.

Ideális esetben a konyhán belül a mosogató északon, északkeleten vagy keleten van. Itt északon.

Beszéljünk egy kicsit az ivóvizünkről is!

Az emberi test számára a lehető legjobb ital a tiszta víz. Amikor arról hallunk, hogy napi szinten legalább két liter „folyadékot” kell fogyasztani, olyankor a tiszta vízre kell gondolni. Nem cukros üdítőre, nem teára, nem sörre, nem gyümölcslére, hanem tiszta vízre. A többi (tea, gyümölcslé, stb.) ezen felül jöhet.

Nem mindegy azonban, hogy milyen vizet iszunk! Elég sokat olvastam a témában és arra jutottam, hogy a legjobb és legegyszerűbben elérhető ivóvíz a tisztított csapvíz. Természetesen, vannak csodálatos erdei forrásvizek, köztük olyanok, amelyeknek különös gyógyítóerőt tulajdonítanak, de a mindennapokban nincs mindenkinek lehetősége hozzájutni ilyen különleges forrásvízhez.

A tiszta vizünket is lehet azonban még jobbá és akár rosszabbá is tenni – ezt ecseteli részletesen Emoto és Fliege a könyvükben. A víznek ugyanis információtároló képessége van! Az az információ, amit a víz tárol, bejut a szervezetünkbe és hatást gyakorol rá! Ha használtál már homeopátiás szert vagy a Healy készüléknek az információs mezőre ható programjait (rezonancia programok), akkor tudod, miről beszélek.

Az információnak, a víz információjának tehát komoly hatása van a szervezetünkre. Emoto szerint akár gyógyító hatása is. A speciális víz kristály fényképező módszerével különböző vizeket vizsgált, köztük híres gyógyforrások vizeit. Ezek a gyógyforrások a maguk természetes valójában csodálatos kristályszerkezettel rendelkeznek. Ha azonban nincs a közelünkben gyógyforrás, mi is tehetünk azért, hogy az ivóvizünk kristályszerkezete szép legyen: mondhatunk neki szép szavakat, játszhatunk neki szép zenét, megszólaltathatunk mellette tibeti hangtálat – ezek Emoto tippjei.

Vaszati tanárunk, Marcus Schmieke további lehetőségeket ajánlott. Ezek közül a legegyszerűbb: tegyük az ivóvizünket (amit lehetőleg üveg edényben tároljunk, ne műanyagban!) egy Sri yantrára, azaz használjuk a Sri yantrát poháralátétként. Ennél egyszerűbb lehetőséget most hirtelen nem is látok arra, hogy az ivóvíz, amit megiszunk pozitív hatású legyen.

Itt egy pillanatra álljunk is meg és képzeljük el sok-sok ember dolgozóasztalát, étkezőasztalát, vagy dohányzóasztalát. Az asztalon ott hever  a napi sajtó vagy egyéb iratok. A pohár víznek már alig jut hely, így ráteszik az újságra – nehezéknek is jó lesz… Na de mi történik ekkor a vízzel? Ugye már tudod? Átveszi az újságban található sok-sok negatív hír információját, amit utána „mi” szépen megiszunk!

Vajon milyen információt hordoz ez a pohár víz? Na ez az, amit nem szabad meginni!

Vajon milyen információt hordoz ez a pohár víz? Na ez az, amit nem szabad meginni!

Így is túl sok a negatív információ, ami egész nap ér bennünket. Háttérzajként szól a rádió, a tévé, hallunk valami pletykát vagy rossz hírt, beszól valaki a villamoson… Ez a sok-sok negatív információ (néha talán egy-egy pozitívval fűszerezve) bekerül a saját információs terünkbe. Bekerül az információs mezőnkbe, amit morfogenetikus mezőnek is hívnak, és Emoto logikáját követve, a testünk is elraktározza ezeket az információkat, hiszen a testünk túlnyomó többsége víz… (Korábban részletesen kifejtettem, hogy a hangoknak milyen jövőformáló erejük lehet. >>)

Tehát, a minimum, amit tehetünk magunkért (és ez tényleg nem bonyolult), hogy odafigyelünk arra, hogy az ivóvizünket milyen információk érik. Legyen legalább egy Sri yantra poháralátétünk otthon és egy a munkahelyünkön, gondoskodjunk jó minőségű tiszta vízről és igyunk olyan vizet, ami támogat bennünket!

Hogy miért pont a Sri yantra van a poháralátéten? Választhattuk volna bármelyik Vaszati yantránkat, de azok mind valamilyen speciális helyzetre valók. A Sri yantrának van olyan különleges geometriája – emiatt a yantrák királyának is szokták hívni -, ami minden helyzetben segítséget nyújt, minden helyzetben és bárhol elhelyezve emeli a tér energiaminőségét és javítja az ivóvíz minőségét. Ide kattintva találsz további érdekességeket a Sri yantráról. >> 

Ha ennél is tovább akarunk menni, akkor használjuk a Marcus Schmieke MagHealy készülékének a víz-programozó programjait és lássuk el az ivóvizünket olyan információkkal, amelyekre a testünknek éppen szüksége van.

Ezen a pohár ivóvizen a MagHealy, a Sri yantra és még a Meru csakra is dolgozik. A legjobb, ha víz energetizálása északkeleten történik!

Ezen a pohár ivóvizen a MagHealy, a Sri yantra és még a Meru csakra is dolgozik. A legjobb, ha víz energetizálása északkeleten történik!

Ha egyikre sincs lehetőségünk, akkor legalább arra figyeljünk, hogy a vizes poharunk minél szép környezetben legyen, távol a mobiltelefontól és persze semmiképp se használjunk kedvezőtlen információkkal teli napilapot vagy egyéb iratot poháralátétként! A vizet természetesen lehet mantrákkal, imákkal, szép zenével is szép kristályszerkezetűvé, ezáltal kedvezővé tenni. Ezt is meg lehet próbálni, bár nem biztos, hogy erre mindig van lehetőség.

A lényeg, hogy legyünk tudatosak a víz, különösképpen az ivóvíz ránk gyakorolt hatásáról és tegyünk meg mindent azért, hogy ez a hatás kedvező legyen!

 

Manhertz Edit

Manhertz Edit

  Neked ajánlom:

  A lakásunk varázseszközei

  Ahogy már említettem, ahhoz, hogy teljesen rendben legyenek otthonunk energiái, ajánlatos elhelyezni a Vaszati energetikai eszközeit is. A korrekció így lesz teljes. Az alábbi rajzon látszik, hogy miket helyeztünk el otthonunkban: Induljunk el keletről, és nézzük meg,...

  Beszéljünk a yantrákról!

  Nagyon sokat hallhattál már a Vaszati energetikai eszközeiről, a yantrákról, de nem biztos, hogy azt is tudod, hogyan készülnek, hogyan működnek. A védikus kultúrában a yantráknak, a yantra készítésnek sok-sok évezredre visszanyúló hagyományai vannak. Éppen ezért...

  A Vaszati korrekciós yantrái

  Legutóbb megismerkedtünk egy kicsit a különböző yantrákkal, azok fő tipusaival. Most a Vaszatiban használatos yantrákról ejtünk néhány szót - végül is ez az, ami igazán érdekel minket. Először is tudni kell, hogy a Vaszati korrekciók során az épületet, vagy a lakást...

  A Vaszati „Jolly Joker” yantrái

  A kártyában azt a lapot hívjuk "Jolly Joker"-nek, amellyel helyettesíthetünk más lapokat. A Vaszati most következő 4 yantráját azért szeretem és azért hívom "Jolly Joker"-nek, mert akár úgyis használhatjuk őket, hogy fogalmunk sincs, hol vannak az egyes égtájak. Az...

  Barátságos panzió yantrákkal

  Néhány héttel ezelőtt a Szlovák Karszthegységben (ami az Aggteleki Karszthegység határon túli része) pihentünk néhány napot. Egy kedves ismerősöm - Pápai Szilvia - hívott meg bennünket Szádalmáson található panziójukba és mi örömmel fogadtuk el a meghívását. Szádalmás...

  A Vaszati és a yantrák kapcsolata

  Legtöbbünknek a yantra szó hallatán elsőként egy szép színes kép jut az eszünkbe, amelyet arra használunk a Vaszatiban, hogy otthonunk sérült területeit korrigáljuk... A yantra azonban ennél jóval több. "A yantra egy 'transzcendentális gép',  egy eszköz, amely segíti...

  A Vaszati yantrák használata

  A legutóbbi írásomban megismerkedtünk a yantrák eredetével, a yantra szó jelentésével és megtudtuk azt is, hogy a yantrák micsoda jó hatással vannak az elmére. Most arról lesz szó, hogy milyen esetekben és hogyan használjuk a Vaszati yantrákat. A Vaszati korrekciók...

  Sri yantra

  Egyszer megkérdezte valaki, hogy ha egyetlen egy yantrát kellene választanom magamnak, melyik lenne az. A válasz természetesen a Sri yantra! A Sri yantra - amit gyakran Sri chakrának is neveznek - egy olyan rendkívüli és komplex szakrális geometria, amit az imádat és...

  Gyakori kérdések és tévhitek a Vaszati yantrákkal kapcsolatban

  Az utóbbi időben sokat foglalkoztunk a Vaszatiban használatos yantrákkal, de úgy tűnik, hogy még mindig nem eleget. Több kérdés is felmerült velük kapcsolatban és sajnos úgy tűnik félreértések és nem megfelelő információk is napvilágot láttak, emiatt most letisztázunk...

  Mit kell tudnunk a Meru csakráról?

  Ha nagyon egyszerűen szeretnék fogalmazni, azt mondanám, hogy a Meru csakra egy olyan háromdimenziós energetikai eszköz, amely képes arra, hogy otthonunk összekuszálódott energiáit rendbe tegye. A Meru csakra azonban nem egyszerűen csak egy energetikai eszköz, sokkal...

  Hogyan segíthet a Vaszati a mai kor emberén?

  Azt már jól tudod, hogy a Vaszati egy nagyon régi, több ezer éves múltra visszatekintő tudomány, amit elsősorban templomok, paloták és más épületek, valamint városok tervezéséhez, építéséhez használtak. Ma sajnos már nagyon kevesen építenek a védikus építészet elvei...

  A csodálatos Meru csakra

  A Meru csakrával az ezredfordulón (2000-ben) találkoztam először, amikor Marcus Schmieke Védikus Akadémiájára kerültem. A Meru csakra, ami a Meru hegy képviselője és egyúttal a Sri yantra háromdimenziós formája egy ősi védikus eszköz, amelyet a Sri yantrával együtt...

  A Vaszati kiegészítő eszköze: a Healy

  Ha valaki azt a szót hallja, hogy Vaszati, automatikusan eszébe kell, hogy jusson Marcus Schmieke, hiszen neki köszönhetjük, hogy az ősi védikus térrenedezést, a Vasztut közérthető formában, egységbe rendezve, európaiak számára is érthető és elfogadható módon...

  Az égtájtengelyek jelentősége otthonunkban

  Amikor egy lakást vagy házat megvizsgálunk, akkor nem csak azt nézzük, hogy az egyes égtájaknak milyen a Vaszati szerinti jellemzőjük, hanem az adott égtájjal kapcsolatban megvizsgáljuk azt is, hogy a vele szemközt levő égtájnak mik a jellemzői. Ha például kíváncsi...