Healy használata elektródákkal

Amikor a Healyt elektródákkal használjuk, a kívánt frekvenciákat mikroáram segítségével közvetíti a Healy a testünknek. Ezt a mikroáramot megkaphajtuk csuklópántokon keresztül (szisztematikus programok), fül elektródákon keresztül (akut programok) és a bőrünkre ragasztható tappancsokon keresztül (helyi kezeléseknél.)

Fontos! A Healyt elektródákkal csak akkor használd, ha a Healyvel kapott használati utasításban leírt ellenjavallatok közül egyik sem vonatkozik rád! Ha bizonytalan vagy, beszélj a kezelőorvosoddal!

Gyakorlati tudnivalók

Miután eldöntötted, hogy melyik programot szeretnéd futtatni, indítsd el a Healy-t és a telefonodon a Healy applikációt (magenta színű). Válaszd ki a futtatni kívánt programot! Mielőtt elindítanád el kell helyezned magadon a programhoz tartozó elektródát.

A kiválasztott program egyértelműen jelzi, hogy csuklópánttal, fül elektródával, vagy helyileg, azaz tappanccsal kell használni a programot.

Fontos tipp! Soha ne kezdj úgy Healy programot futtatni, hogy előtte ne ittál volna elegendő vizet! Figyelj arra, hogy napközben rendszeresen igyál, még akkor is, ha nem vagy szomjas! Lehet, hogy most ki kell alakítanod egy új szokást, de nagyon fontos, hogy sok tiszta vizet igyál! Legjobb a megfelelően tisztított csapvíz, vagy tiszta forrásvíz. Még ha eleget iszol is napközben, akkor is váljon szokásoddá, hogy amikor felteszed a Healyt, előtte iszol még egy nagy pohár vizet, majd amikor lejár a program, akkor ismét iszol egy nagy pohár  vizet!

Csuklópántos használat:

A szisztematikus programokat alap esetben csuklópántokkal futtatjuk. Ehhez először is vizezd be a csuklódat, vagy magát a csuklópántot, és rögzítsd a csuklódon kb. olyan szorosan, mintha egy karóra lenne. Érintkezzen a bőröddel, de ne szorítson! Azért kell bevizezni a bőrödet, mert a víz közvetíti a mikroáramot. Csatlakoztatsd a kábeleket és indulhat a program. Míg a program betölt, igyál egy nagy pohár tiszta vizet!

Miután betöltött és elindult a program, a telefonod kijelzőjén látható + és – jelekkel állíthatod a Healy áramerősségét. Az a cél, hogy a csuklódon érezz egy kellemes bizsergést. Ez a bizsergés az átadott frekvenciáktól függően változik. Az alacsony frekvenciákat jobban érzed, míg a magasabb (1000 Hertz felettieket) egyáltalán nem érzed. Fontos, hogy a bizsergés kellemes legyen, semmiképpen ne érezz kellemetlen csipkedést, vagy túlzott rázkódást a csuklódon vagy a kezeden!

Ha érzékeny a bőröd, vagy ha meg van sérülve a bőrfelület, akkor a csipkedés fájdalmas lehet. Ilyenkor tehetsz egy nedves ruhát a bőröd és a csuklópánt közé, vagy ha valami kis karcolás van a bőrödön (nekem kertészkedés után előfordul), akkor úgy helyezd a csuklópántot, hogy a karcolás ne essen alá!

A telefonod kijelzőjén körbefutó kör színe fehér kell, hogy legyen. Ha feketébe vált, az azt jelenti, hogy száraz a bőröd, nem ittál eleget, nem jól csatlakozik a Healy vagy meg van törve a kábel.

Fontos tudnod, hogy ha a Healy2 applikációt (az új applikációt) használod, ott nincs már körbefutó fehér vagy fekete kör. Ha gond van a csatlakozással, akkor azt szövegesen jelzi az applikáció, így még egyértelműbb, ha valami gond van az áram folyásával.

Karbantartási tipp: A csuklópántodat rendszeresen tisztítsd meleg, szappanos vízzel! A rárakódott szennyeződés akadályozza a mikroáram átadását és akár azt is okozhatja, hogy feketébe vált a körbefutó kör.

A telefonod kiejlőjén látható + és - jelekkel állíthatod be a kívánt áramerősséget, amelyet %-ban fejezünk ki. Induláskor 15% az áramerősség. Ez szinte mindenkinél kevés ahhoz, hogy érezze a bizsergést. A + jellel lehet növelni az áramerősség intenzitását, de csak addig, hogy a bizsergés kellemes legyen.

A telefonod kijelzőjén látható + és – jelekkel állíthatod be a kívánt áramerősséget, amelyet %-ban fejezünk ki. Induláskor 15% az áramerősség. Ez szinte mindenkinél kevés ahhoz, hogy érezze a bizsergést. A + jellel lehet növelni az áramerősség intenzitását, de csak addig, hogy a bizsergés kellemes legyen.

Ha az előrehaladást jelző kör fekete, az csatlakozási hibára utal. Ezt okozhatja az, hogy nem ittál eleget, száraz a csuklód, de okozhatja az is, hogy kihúzódott vagy megtört a kábel. Ilyenkor a mikroáram nem áramlik rendesen.

Ha az előrehaladást jelző kör fekete, az csatlakozási hibára utal. Ezt okozhatja az, hogy nem ittál eleget, száraz a csuklód, de okozhatja az is, hogy kihúzódott vagy megtört a kábel. Ilyenkor a mikroáram nem áramlik rendesen.

Fülelektródás használat:

A Healyt akkor használjuk fül elektródákkal, ha valamilyen akut fájdalmon vagy akut pszichés helyzeten szeretnénk segíteni. A legtöbb fül elektródával használandó program a fájdalom/psziché programcsoportban van, mely programcsoport programjaira kapta meg a Healy az orvosi eszköz minősítést. Ezek a programok nem szisztematikusak, végig ugyanazt a frekvenciát közvetítik.

Találunk még fül elektródás programot a tanulás (stressz akut, vizsga akut) és a munka (kimerültség akut) programcsoportokban is. Ezek rövid (általában 20 perces programok) és akkor használjuk, ha gyors segítség kell.

A fülelektródás használatnál enyhén vizezd be a fülcimpádat és helyezd rá a fülcsipeszt. Csatlakoztasd a kábelt a Healydhez és már indulhat is a program. Ezek az akut programok gyorsan betöltenek, mivel nem kell 3-400 különböző frekvenciát betölteni, minta szisztematikus programok estében.

A fül elektródás használatnál is érezhetsz enyhe bizsergést vagy csipkedést. Az áramerősséget úgy állítsd, hogy kellemes legyen. Az akut programoknál előfordulhat, hogy a program futtatása enyhe szédülést okoz. Csak addig fokozd az áramerősséget, amíg ez kellemes, és lehetőleg az alatt a 20 perc alatt, míg lefut a program, maradj ülve vagy fekve!

A telefonod kijelzőjén körbefutó kör színe az akut programok esetében szürke.

Karbantartási tipp: A fül elektródákhoz tartozó pici öntapadós filc lapocskákat időnként cseréld le (főleg, ha gyakran és többen is használjátok)!

Az akut programokat fül elektródákkal használjuk. Ezek a programok fix frekvencián futnak (van olyan program, ahol látszik a frekvencia, van, ahol nem), és a haladást jelző kör szürke színű. Ettől nem kell megijedni, ezt direkt szürkére tervezték.

Az akut programokat fül elektródákkal használjuk. Ezek a programok fix frekvencián futnak. Van olyan program, ahol látszik a frekvencia, van, ahol nem. A haladást jelző kör szürke színű. Ettől nem kell megijedni, ezt direkt szürkére tervezték, a dizájn része.

Tappancsos – helyi – használat:

Elsősorban akkor használjuk a Healyt tappancsokkal, ha helyi fájdalmat szeretnénk vele enyhíteni. Fontos, hogy a tappancsot csak ép és előzőleg alaposan megtisztított bőrre ragasszuk! Ha szeretnéd, hogy jobban ragadjon a tappancs, erősen lehelj rá, de vizezni nem kell.

Fontos tudnivaló még, hogy a tappancsot nem ragaszthatjuk olyan helyre, ahol a testben implantátum, protézis vagy egyéb idegen anyag található.

A tappancsos használatnál is érezhetsz kellemes bizsergést, amelynek az intenzitását a telefonod kijelzőjén levő + és – jelekkel szabályozhatod. Itt is figyelj arra, hogy a bizsergés kellemes legyen!

A telefonod kijelzőjén körbefutó kör színe a helyi programok esetében fehér kell, hogy legyen. Ha úgy döntesz, hogy valamelyik akut programot a fülcimpa helyett tappanccsal futtatsz, az akut program haladását jelző körbefutó kör színe szürke természetesen szürke lesz (lásd fülelektródás használat).

Karbantartási tipp: Ha szeretnéd a tappancsok életét növelni, használat után kevés vízzel töröld le róla a ráragadt szöszöket és úgy ragaszd vissza a kis műanyag lapocskára. Ha véletlenül vizes lesz a tappancs felső része, várj, amíg megszárad, majd tedd vissza abba a lezárható nylon tasakba, amiben kaptad és zárd is vissza tasakot! Ha sokat használod a tappancsokat és már nem akar ragadni, akkor egy alaposabb tiszta vizes tisztítást ajánlok, ezzel meg tudod hosszabbítani az élettartamát. Ha nagyon gyakran használod, akkor időnként szükség lehet új tappancsokra.

Milyen gyakran használjuk a Healyt?

Marcus Schmieke és Nuno Nina egyértelmű véleménye, hogy a „kevesebb több”, ezért egy napra 2-3 frekvenciás (elektródákkal futtatott) programot ajánlanak maximum. Ennél nem kell több. A testnek időre van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a kapott frekvenciákat.

Két frekvenciás kezelés között teljen el legalább egy óra, de ha ennél több, az még jobb!

Hogyan épülnek fel a szisztematikus Healy programok?

Ezeket a programokat szoktuk IMF programokként emlegetni. IMF: Individualized Microcurrent Frequencies, azaz egyedi (személyre szabott) mikroáramú fekvenciák. Ez azt jelenti, hogy a Healy quantumszenzora minden egyes program futtatásakor kiválasztja azokat a (személyre szabott) frekvenciákat, amelyekre éppen a legnagyobb szükség van a kiválasztott programon belül.

A Healy tárolja Nuno Nina 144.000 aranyfrekvenciáját, melyek közül egy-egy programhoz 3-400 különböző frekvencia tartozik. Amikor fut a kiválasztott program, a Healy quantumszenzora ebből a 3-400 frekvenciából választ. A szisztamatikus programok három szakaszból állnak:

Valós idő – felvezető szakasz

Az első 9 perc a valós idejű szakasz

Az első 9 perc a valós idejű szakasz

Az első 9 perc során a testi szinten jelen pillanatban legfontosabb
frekvenciákat kiválasztja és alkalmazza a Healy.

Ezek a frekvenciák általánban alacsony frekvenciák, 1 Hz és 1000 Hz közöttiek.

 

Rezonancia és indikációk

A középső szakasz

A középső szakasz

A középső szakaszban az aktuálisan kiválasztott frekvenciák átadása történik. Általában három, a quantumszenzor által kiválasztott frekvencia váltogatja egymást egészen addig, amíg a testünk meg nem kapja ezekből a kiválasztott frekvenciákból azt a mennyiséget, amelyre szüksége van.

A telefonunk kijelzőjén megjelenő „előrehaladás” azt jelzi, hogy az adott frekvenciából mennyire van még szükségünk. A kijelzőn -99% és +99% közötti előrehaladási értéket láthatunk, amelynél a negatív értékek azt jelzik, hogy abból a bizonyos frekvenciából „még kér” a testünk. Ahogy közelít ez az érték a +99%-hoz, majd eléri azt, a Healy másik frekvencia hármast kezd alkalmazni.

Mindez addig folytatódik, míg meg nem érkezünk az utolsó, befelyező szakaszhoz.

Valós idő – levezető szakasz

Az utolsó 9 perc a levezető szakasz

Az utolsó 9 perc a levezető szakasz

Az utolsó 9 perc során a lelki vagy szellemi szintén jelen pillanatban legfontosabb frekvenciákat választja ki és alkalmazza a Healy.

Ezek a frekvenciák magas frekvenciák, 15 kHz és 1 MHz közöttiek, ezeket a frekvenciákat már nem is érezzük.

Mivel a Healy holisztikus szemléletben kezel, ezért ez a szakasz kiemelten fontos. Minden egyes program úgy van felépítve, hogy az egyaránt ha a testi szintre (tünet) és a lelki, szellemi szintere (ok).

Ez az utolsó szakasz az okokat kezeli.

 

Vége van a Healy programnak

Vége van a Healy programnak

Minden egyes Healy program elején meg tudjuk nézni, hogy az a program maximum hány percig tart. Míg fut a program, az applikáció folyamatosan kiírja, hogy ebből a maximális időből mennyi van még hátra, mellette pedig azt, hogy éppen hány Hertz frekvenciával dolgozik a Healy.

Előfordulhat, hogy a program végén azt látjuk, hogy még hátra van pl. 5 perc, egyszer csak mégis megjelenik a program végét jelző mosolygó arcocska.

Ha az elindított program néhány perccel hamarabb véget ér, az azt jelenti, hogy a középső szakaszban gyorsabban tudta befogadni a testünk a Healy által kiválasztott frekvenciát, és egy-egy frekvenciából hamarabb megkapta a vágyott mennyiséget, azaz, hamarabb érte a el a 99%-ot.

Ha tehát hamarabb ér véget a program, az teljesen normális.

További tippek

Tipp 1:

Nagyon fontos, hogy a Healy használata előtt fekészítésük a testünket. Nagyon fontos, hogy a testünk kellőképpen hidratált legyen, azaz elegendő tiszta vizet igyunk. Ezen kívül – ahogy korábban utaltam rá – Nuno Nina szerint „a kevesebb több”. A Healy mikroáramos használata ne legyen napi 2, maxiumum 3 alkalomnál több! 

Tipp 2:

A testünk számít rá, hogy megkapja a szükséges frekvenciáit, emiatt, ha elkezdtük a frekvenciás kúrát, legyünk rendszeresek. Inkább használjuk ritkábban, de az legyen rendszeres!