Energetikai eszközök

A Vaszati a legkülönbözőbb eszközöket használja fel a Vaszati hibák orvoslására. A legelterjedtebbek ezek közül a tükrök, ásványok, gyógynövények, színek, stb. tudatos használata. Igyekszünk azonban a “vásári bóvlira” emlékeztetõ állítólagos energetikai eszközöktől (műanyag delfinektől, kiselefántoktól) megkímélni ügyfeleinket és a Vaszati tudományát is.
A Vaszatinak van egy saját korrekciós rendszere, amely két és -háromdimenziós energetikai eszközöket tartalmaz. A kétdimenziós eszközöket yantráknak nevezzük. A yantrák olyan geometriai ábrák, amelyek különleges és pontos geometriájkkal, valamint a hozzájuk kapcsolódó mantrák ereje által hatnak. A Vaszati yantrákat a védikus írások leírásai alapján készítették el a németországi Védikus Akadémia munkatársai. A yantrákat egytől-egyig kedvező bolygóálláskor nyomtatjuk. A sokak által már jól ismert mandalákhoz képest lényeges különbség, hogy a yantrákat védikus mantrákkal töltjük föl, mely tovább fokozza erejüket.

A yantrák “királya” a Sri yantra. Megkülönböztetünk ezenkívül bolygó yantrákat, spirituális yantrákat, valamint az egyes égtájakhoz tartozó égtáj mandalákat. Vaszati korrekció során a Sri yantrát, valamint a spirituális yantrákat használjuk legelterjedtebben. A háromdimenziós eszközök közül legfontosabb a Meru csakra, ami a Sri yantra háromdimenziós formája, valamint a Vaszati piramis, amely a Mahaprusa yantra háromdimenziós formája.

A Vaszati legfontosabb energetikai eszközei

Vaszati yantrák

A leggyakrabban használt korrekciós eszközök

A yantrák olyan mandalák, amelyek geometriájuknak és a hozzájuk kapcsolódó mantráknak köszönhetően különleges energiákat visznek otthonunkba. Ezek az energiák – amelyek a yantrák kedvező időpontban történő gyártásának köszönhetően tovább erősödnek – képesek  otthonunk Vaszati hibáin enyhíteni.

Háromdimenziós eszközök

Ha erőteljesebb hatásra vágysz, ezeket ajánljuk

A háromdimenziós energetikai eszközeink a Meru csakra és a Vaszati piramis. Ezek az eszközök – a yantrákhoz viszonyítva – többszörös erővel rendelkeznek, ezért különösen alkalmasak arra, hogy erőteljesebb Vaszati hibákat orvosoljunk, vagy látványosabb eredményt érjünk el a segítségükkel.

Talizmánok

Segítségükkel egész nap pozitív energiával töltekezhetsz

Talizmánokat – főleg a Sri yantra talizmánt – azért jó viselni, mert napközben – amikor nem vagy otthon – megfordulhatsz olyan helyeken, olyan épületekben, amelyek energiái nem kedvezőek. A talizmánod segítségével még egy kedvezőtlenebb energiájú helyen is energikus maradhatsz és kevésbé merülsz le a nap folyamán.

Fontos tudnivalók az energetikai eszközök elhelyezéséről

Ahhoz, hogy a Vaszati energetikai eszközei igazán jól működjenek az otthonodban, fontos, hogy odafigyelj néhány dologra. Mielőtt elhelyezed a yantrákat, a Meru chakrát vagy a Vaszati piramist, mindenképpen olvasd el az alábbi tudnivalókat!

A Vaszati yantrák elhelyezése

1.) A Vaszati yantrák színes, keménypapírból készült képek. Ahhoz, hogy igazán szépek és tartósak legyenek, és még díszítsék is a lakást, ajánlott őket bekeretezni. Az üveglap nem gyengíti a hatásukat. (Ha most nincs lehetőséged a képkeretezésre, akkor tedd be a yantrákat egy-egy nylon tasakba, hogy addig is védve legyenek a falon, amíg beszerzed a képkereteket.)

A matricás yantrákat üvegfelületre – ablakra – tesszük. Felragasztás előtt pucold meg az ablakot és közvetlenül mielőtt felragasztanád az ablakmatricát, vizezd be egy kicsit az ablakfelületet. Erre azért van szükség, mert a matricás yantra ragasztója nagyon erős és csak akkor tudsz igazítani rajta, ha nedves az ablakfelület.

2.) A yantrákat soha nem tesszük vécébe, fürdőszobába vagy olyan helyiségbe, ami valamilyen okból tisztátlan. Ha a vécé vagy a fürdőszoba szorul korrekcióra, akkor az adott helyiségen kívül helyezzük el a yantrákat – legtöbbször a vécébe vagy fürdőbe vezető ajtó fölött.

3.) Ha egy bizonyos égtájat szeretnél korrigálni (pl. a zárt keleti területet), akkor úgy helyezd el a yantrát, hogy az a keleti falnak a középső részére essen. Természetesen ugyanez vonatkozik a többi égtájra is.

4.) Mielőtt elhelyezed a yantrákat, ellenörízd le, hogy az adott yantrát valóban oda kell-e tenni, ahová gondoltad. A yantrák részletes leírásait minden egyes yantránál megtalálod.

5.) Fontos, hogy a yantrákat úgy helyezd el a falon, hogy azoknak valóban a felső része legyen felül. (12x12-es yantráknál a mantrákat a yantra alján láthatod, tehát egyértelmű, hogy melyik a tetejük. A 18x18-as yantrák esetében a mantrákat a yantrák hátlapján találod. de az elv ugyanaz: a felirat egyértelműen megmutatja a yantra tetejét.

6.) A yantrákat legtöbbször úgy helyezzük el, mit egy képet, nagyjából szemmagasságban. Kivétel ez alól, ha ajtó vagy ablak fölé kerülnek, illetve, ha az ágy végéhez.

7.) Miután elhelyezted a yantrákat a falon, jobb kezed középső ujjával értintsd meg a yantrák közepét (egymás után, egyenként) és mondd el legalább háromszor, de ha lehet, többször is a mantrájukat. (A mantrákat megtalálod a yantrákon. 18x18-as yantra esetében javaslom, hogy a mantrákat írd le egy külön papírra.)

8.) Ezután gyújts meg egy füstölőt, fogd a jobb kezedbe és körözz vele minden egyes yantra körül (sorban egymás után) az óramutató járásával megegyező irányban hétszer.

9.) Végül fogj egy szál virágot (vagy egy virágfejet) a jobb kezedbe és azzal is körözz minden egyes yantra körül az óramutató járásával megegyező irányba hétszer.

Ezzel készen is vagyunk a yantrák elhelyezésével és felszentelésével. 

A Meru csakra elhelyezése

1.) A Meru csakrát otthonunk északkeleti részén helyezzük el. Legjobb, ha az északkelet-délnyugat tengely északkeleti részén találsz neki helyet.

2.) A Meru csakrát teheted egy kis szekrénykére vagy asztalkára. Ha esetleg van kis házi oltárad és az pont északkeleten van, akkor lehet annak is a része.

3.) Fontos, hogy a Meru chakrát úgy helyezd el, hogy a csúcsán levő egyenlő szárú háromszögnek a talpa (ez az az oldala, ami egyben párhuzamos a Meru chakra alaplapjával) kelet felé nézzen.

4.) Mondd el néhányszor egymás után a Meru chakra mantráját ami így hangzik:

srim klim laksmi narayanabhyam namah

 5.) Ezután gyújts meg egy füstölőt, fogd a jobb kezedbe és körözz vele a Meru chakra körül az óramutató járásával megegyező irányban hétszer.

6.) Végül fogj egy szál virágot (vagy egy virágfejet) a jobb kezedbe és azzal is körözz a Meru chakra körül az óramutató járásával megegyező irányba hétszer.

A Vaszati piramis elhelyezése

1.) A Vaszati piramist otthonunk középső részén szoktuk elhelyezni. Ha nem tudod pont középre tenni, akkor egy kicsit tolódhat keleti, északi vagy északkeleti irányba.

2.) A Vaszati piramist teheted egy kis szerkrénykére vagy asztalkára.

3.) Helyezd el a Vaszati piramist úgy, hogy a közepén levő Vasztupurusha feje északkelet felé nézzen.

4.) Tedd a tetejére a Mahapurusha yantrát úgy, hogy a hátulján O betűvel (Osten = kelet) jelölt oldala legyen kelet felé.

5.) Helyezd el a többi yantrát is ügyelve arra, hogy mindegyik a hozzá tartozó égtájra kerüljön, és mindegyiknek kelet felé nézzen az O betűvel jelölt oldala. (Ehhez kapsz egy rajzos segítséget a Vaszati piramissal együtt.) Északkeletre két yantrát teszünk. Ezek közül a Matsya yantra kerüljön alulra, fölé pedig a Vamana yantra. Ez utóbbi lesz látható.

6.) Miután elhelyezted az összes yantrát, tedd rájuk az üveg piramisokat is.

7.) Ezután állj a ház közepére a Vaszati piramis mellé. Fordulj arccal kelet felé és mondd el a kelethez tartozó mantrát. Ezután délkelet felé és így tovább. Az egyes égtájakhoz tartozó mantrákat itt találod:

* kelet: om namo bhagavate ramacandraya

* délkelet: om namo bhagavate parasuramaya

* dél: om namo bhagavate narasimhaya

* délnyugat: om namo bhagavate varahadevaya

* nyugat: om namo bhagavate kurmadevaya

* északnyugat: om namo bhagavate vasudevaya

* észak: om namo bhagavate buddhadevaya

* északkelet: om namo bhagavate matsyadevaya
és om namo bhagavate vamanadevaya

 8.) Ezután a Vaszati piramisra pillantva mondd el az alábbi mantrát is néhányszor:

om mahabhagavataya vastupurusaya svaha

 9.) Ezután gyújts meg egy füstölőt, fogd a jobb kezedbe és körözz vele a Vaszati piramis körül az óramutató járásával megegyező irányban hétszer.

10.) Végül fogj egy szál virágot (vagy egy virágfejet) a jobb kezedbe és azzal is körözz a Vaszati piramis körül az óramutató járásával megegyező irányba hétszer.

Talizmánok viselése

A Sri yantra talizmán viselése előtt – a yantrákhoz hasonlóan – ajánlott a talizmánnak egy füstölőt és egy virágot ajánlani és elmondani az alábbi mantrát:

oṁ śrīṁ kliṁ lakṣmī-narāyanābhyāṁ namaḥ.

Az anyaga tűzzománc, vörösréz foglalatban. A tisztítása ezt figyelembe véve történjen: ha szükséges leöblítheted vízzel. Ha a vörösréz veszítene a fényéből, tegyél pár csepp citromlét egy puha kendőre, és azzal töröld át.

A talizmánok viseletének erőteljes hatásuk lehet rád, éppen ezért a biztonság kedvéért azt javaslom, hogy egyszerre csak egy fajta talizmánt viselj! Tehát, a biztonság kedvéért ne viseld együtt a Sri yantra talizmánt és a csakra talizmánt.

Szeretnél még többet megtudni energetikai eszközeinkről?

Az alábbi írásaimat ajánlom figyelmedbe:

Hogyan segíthet a Vaszati a mai kor emberén?

Azt már jól tudod, hogy a Vaszati egy nagyon régi, több ezer éves múltra visszatekintő tudomány, amit elsősorban templomok, paloták és más épületek, valamint városok tervezéséhez, építéséhez használtak. Ma sajnos már nagyon kevesen építenek a védikus építészet elvei...

bővebben

Mit kell tudnunk a Meru csakráról?

Ha nagyon egyszerűen szeretnék fogalmazni, azt mondanám, hogy a Meru csakra egy olyan háromdimenziós energetikai eszköz, amely képes arra, hogy otthonunk összekuszálódott energiáit rendbe tegye. A Meru csakra azonban nem egyszerűen csak egy energetikai eszköz, sokkal...

bővebben

Sri yantra

Egyszer megkérdezte valaki, hogy ha egyetlen egy yantrát kellene választanom magamnak, melyik lenne az. A válasz természetesen a Sri yantra! A Sri yantra - amit gyakran Sri chakrának is neveznek - egy olyan rendkívüli és komplex szakrális geometria, amit az imádat és...

bővebben

A Vaszati yantrák használata

A legutóbbi írásomban megismerkedtünk a yantrák eredetével, a yantra szó jelentésével és megtudtuk azt is, hogy a yantrák micsoda jó hatással vannak az elmére. Most arról lesz szó, hogy milyen esetekben és hogyan használjuk a Vaszati yantrákat. A Vaszati korrekciók...

bővebben

A Vaszati és a yantrák kapcsolata

Legtöbbünknek a yantra szó hallatán elsőként egy szép színes kép jut az eszünkbe, amelyet arra használunk a Vaszatiban, hogy otthonunk sérült területeit korrigáljuk... A yantra azonban ennél jóval több. "A yantra egy 'transzcendentális gép',  egy eszköz, amely segíti...

bővebben

Barátságos panzió yantrákkal

Néhány héttel ezelőtt a Szlovák Karszthegységben (ami az Aggteleki Karszthegység határon túli része) pihentünk néhány napot. Egy kedves ismerősöm - Pápai Szilvia - hívott meg bennünket Szádalmáson található panziójukba és mi örömmel fogadtuk el a meghívását. Szádalmás...

bővebben

Beszéljünk a yantrákról!

Nagyon sokat hallhattál már a Vaszati energetikai eszközeiről, a yantrákról, de nem biztos, hogy azt is tudod, hogyan készülnek, hogyan működnek. A védikus kultúrában a yantráknak, a yantra készítésnek sok-sok évezredre visszanyúló hagyományai vannak. Éppen ezért...

bővebben

A lakásunk varázseszközei

Ahogy már említettem, ahhoz, hogy teljesen rendben legyenek otthonunk energiái, ajánlatos elhelyezni a Vaszati energetikai eszközeit is. A korrekció így lesz teljes. Az alábbi rajzon látszik, hogy miket helyeztünk el otthonunkban: Induljunk el keletről, és nézzük meg,...

bővebben