Energetikai eszközök

A Vaszati a legkülönbözőbb eszközöket használja fel a Vaszati hibák orvoslására. A legelterjedtebbek ezek közül a tükrök, ásványok, gyógynövények, színek, stb. tudatos használata. Igyekszünk azonban a „vásári bóvlira” emlékeztetõ állítólagos energetikai eszközöktől (műanyag delfinektől, kiselefántoktól) megkímélni ügyfeleinket és a Vaszati tudományát is.
A Vaszatinak van egy saját korrekciós rendszere, amely két és -háromdimenziós energetikai eszközöket tartalmaz. A kétdimenziós eszközöket yantráknak nevezzük. A yantrák olyan geometriai ábrák, amelyek különleges és pontos geometriájkkal, valamint a hozzájuk kapcsolódó mantrák ereje által hatnak. A Vaszati yantrákat a védikus írások leírásai alapján készítették el a németországi Védikus Akadémia munkatársai. A yantrákat egytől-egyig kedvező bolygóálláskor nyomtatjuk. A sokak által már jól ismert mandalákhoz képest lényeges különbség, hogy a yantrákat védikus mantrákkal töltjük föl, mely tovább fokozza erejüket.

A yantrák „királya” a Sri yantra. Megkülönböztetünk ezenkívül bolygó yantrákat, spirituális yantrákat, valamint az egyes égtájakhoz tartozó égtáj mandalákat. Vaszati korrekció során a Sri yantrát, valamint a spirituális yantrákat használjuk legelterjedtebben. A háromdimenziós eszközök közül legfontosabb a Meru csakra, ami a Sri yantra háromdimenziós formája, valamint a Vaszati piramis, amely a Mahaprusa yantra háromdimenziós formája.

A Vaszati legfontosabb energetikai eszközei

Vaszati yantrák

A leggyakrabban használt korrekciós eszközök

A yantrák olyan mandalák, amelyek geometriájuknak és a hozzájuk kapcsolódó mantráknak köszönhetően különleges energiákat visznek otthonunkba. Ezek az energiák – amelyek a yantrák kedvező időpontban történő gyártásának köszönhetően tovább erősödnek – képesek  otthonunk Vaszati hibáin enyhíteni.

Háromdimenziós eszközök

Ha erőteljesebb hatásra vágysz, ezeket ajánljuk

A háromdimenziós energetikai eszközeink a Meru csakra és a Vaszati piramis. Ezek az eszközök – a yantrákhoz viszonyítva – többszörös erővel rendelkeznek, ezért különösen alkalmasak arra, hogy erőteljesebb Vaszati hibákat orvosoljunk, vagy látványosabb eredményt érjünk el a segítségükkel.

Talizmánok

Segítségükkel egész nap pozitív energiával töltekezhetsz

Talizmánokat – főleg a Sri yantra talizmánt – azért jó viselni, mert napközben – amikor nem vagy otthon – megfordulhatsz olyan helyeken, olyan épületekben, amelyek energiái nem kedvezőek. A talizmánod segítségével még egy kedvezőtlenebb energiájú helyen is energikus maradhatsz és kevésbé merülsz le a nap folyamán.

Fontos tudnivalók az energetikai eszközök elhelyezéséről

Ahhoz, hogy a Vaszati energetikai eszközei igazán jól működjenek az otthonodban, fontos, hogy odafigyelj néhány dologra. Mielőtt elhelyezed a yantrákat, a Meru chakrát vagy a Vaszati piramist, mindenképpen olvasd el az alábbi tudnivalókat!

A Vaszati yantrák elhelyezése

1.) A Vaszati yantrák színes, keménypapírból készült képek. Ahhoz, hogy igazán szépek és tartósak legyenek, és még díszítsék is a lakást, ajánlott őket bekeretezni. Az üveglap nem gyengíti a hatásukat. (Ha most nincs lehetőséged a képkeretezésre, akkor tedd be a yantrákat egy-egy nylon tasakba, hogy addig is védve legyenek a falon, amíg beszerzed a képkereteket.)

A matricás yantrákat üvegfelületre – ablakra – tesszük. Felragasztás előtt pucold meg az ablakot és közvetlenül mielőtt felragasztanád az ablakmatricát, vizezd be egy kicsit az ablakfelületet. Erre azért van szükség, mert a matricás yantra ragasztója nagyon erős és csak akkor tudsz igazítani rajta, ha nedves az ablakfelület.

2.) A yantrákat soha nem tesszük vécébe, fürdőszobába vagy olyan helyiségbe, ami valamilyen okból tisztátlan. Ha a vécé vagy a fürdőszoba szorul korrekcióra, akkor az adott helyiségen kívül helyezzük el a yantrákat – legtöbbször a vécébe vagy fürdőbe vezető ajtó fölött.

3.) Ha egy bizonyos égtájat szeretnél korrigálni (pl. a zárt keleti területet), akkor úgy helyezd el a yantrát, hogy az a keleti falnak a középső részére essen. Természetesen ugyanez vonatkozik a többi égtájra is.

4.) Mielőtt elhelyezed a yantrákat, ellenörízd le, hogy az adott yantrát valóban oda kell-e tenni, ahová gondoltad. A yantrák részletes leírásait minden egyes yantránál megtalálod.

5.) Fontos, hogy a yantrákat úgy helyezd el a falon, hogy azoknak valóban a felső része legyen felül. (12×12-es yantráknál a mantrákat a yantra alján láthatod, tehát egyértelmű, hogy melyik a tetejük. A 18×18-as yantrák esetében a mantrákat a yantrák hátlapján találod. de az elv ugyanaz: a felirat egyértelműen megmutatja a yantra tetejét.

6.) A yantrákat legtöbbször úgy helyezzük el, mit egy képet, nagyjából szemmagasságban. Kivétel ez alól, ha ajtó vagy ablak fölé kerülnek, illetve, ha az ágy végéhez.

7.) Miután elhelyezted a yantrákat a falon, jobb kezed középső ujjával értintsd meg a yantrák közepét (egymás után, egyenként) és mondd el legalább háromszor, de ha lehet, többször is a mantrájukat. (A mantrákat megtalálod a yantrákon. 18×18-as yantra esetében javaslom, hogy a mantrákat írd le egy külön papírra.)

8.) Ezután gyújts meg egy füstölőt, fogd a jobb kezedbe és körözz vele minden egyes yantra körül (sorban egymás után) az óramutató járásával megegyező irányban hétszer.

9.) Végül fogj egy szál virágot (vagy egy virágfejet) a jobb kezedbe és azzal is körözz minden egyes yantra körül az óramutató járásával megegyező irányba hétszer.

Ezzel készen is vagyunk a yantrák elhelyezésével és felszentelésével. 

A Meru csakra elhelyezése

1.) A Meru csakrát otthonunk északkeleti részén helyezzük el. Legjobb, ha az északkelet-délnyugat tengely északkeleti részén találsz neki helyet.

2.) A Meru csakrát teheted egy kis szekrénykére vagy asztalkára. Ha esetleg van kis házi oltárad és az pont északkeleten van, akkor lehet annak is a része.

3.) Fontos, hogy a Meru chakrát úgy helyezd el, hogy a csúcsán levő egyenlő szárú háromszögnek a talpa (ez az az oldala, ami egyben párhuzamos a Meru chakra alaplapjával) kelet felé nézzen.

4.) Mondd el néhányszor egymás után a Meru chakra mantráját ami így hangzik:

srim klim laksmi narayanabhyam namah

 5.) Ezután gyújts meg egy füstölőt, fogd a jobb kezedbe és körözz vele a Meru chakra körül az óramutató járásával megegyező irányban hétszer.

6.) Végül fogj egy szál virágot (vagy egy virágfejet) a jobb kezedbe és azzal is körözz a Meru chakra körül az óramutató járásával megegyező irányba hétszer.

A Vaszati piramis elhelyezése

1.) A Vaszati piramist otthonunk középső részén szoktuk elhelyezni. Ha nem tudod pont középre tenni, akkor egy kicsit tolódhat keleti, északi vagy északkeleti irányba.

2.) A Vaszati piramist teheted egy kis szerkrénykére vagy asztalkára.

3.) Helyezd el a Vaszati piramist úgy, hogy a közepén levő Vasztupurusha feje északkelet felé nézzen.

4.) Tedd a tetejére a Mahapurusha yantrát úgy, hogy a hátulján O betűvel (Osten = kelet) jelölt oldala legyen kelet felé.

5.) Helyezd el a többi yantrát is ügyelve arra, hogy mindegyik a hozzá tartozó égtájra kerüljön, és mindegyiknek kelet felé nézzen az O betűvel jelölt oldala. (Ehhez kapsz egy rajzos segítséget a Vaszati piramissal együtt.) Északkeletre két yantrát teszünk. Ezek közül a Matsya yantra kerüljön alulra, fölé pedig a Vamana yantra. Ez utóbbi lesz látható.

6.) Miután elhelyezted az összes yantrát, tedd rájuk az üveg piramisokat is.

7.) Ezután állj a ház közepére a Vaszati piramis mellé. Fordulj arccal kelet felé és mondd el a kelethez tartozó mantrát. Ezután délkelet felé és így tovább. Az egyes égtájakhoz tartozó mantrákat itt találod:

* kelet: om namo bhagavate ramacandraya

* délkelet: om namo bhagavate parasuramaya

* dél: om namo bhagavate narasimhaya

* délnyugat: om namo bhagavate varahadevaya

* nyugat: om namo bhagavate kurmadevaya

* északnyugat: om namo bhagavate vasudevaya

* észak: om namo bhagavate buddhadevaya

* északkelet: om namo bhagavate matsyadevaya
és om namo bhagavate vamanadevaya

 8.) Ezután a Vaszati piramisra pillantva mondd el az alábbi mantrát is néhányszor:

om mahabhagavataya vastupurusaya svaha

 9.) Ezután gyújts meg egy füstölőt, fogd a jobb kezedbe és körözz vele a Vaszati piramis körül az óramutató járásával megegyező irányban hétszer.

10.) Végül fogj egy szál virágot (vagy egy virágfejet) a jobb kezedbe és azzal is körözz a Vaszati piramis körül az óramutató járásával megegyező irányba hétszer.

Talizmánok viselése

A Sri yantra talizmán viselése előtt – a yantrákhoz hasonlóan – ajánlott a talizmánnak egy füstölőt és egy virágot ajánlani és elmondani az alábbi mantrát:

oṁ śrīṁ kliṁ lakṣmī-narāyanābhyāṁ namaḥ.

Az anyaga tűzzománc, vörösréz foglalatban. A tisztítása ezt figyelembe véve történjen: ha szükséges leöblítheted vízzel. Ha a vörösréz veszítene a fényéből, tegyél pár csepp citromlét egy puha kendőre, és azzal töröld át.

A talizmánok viseletének erőteljes hatásuk lehet rád, éppen ezért a biztonság kedvéért azt javaslom, hogy egyszerre csak egy fajta talizmánt viselj! Tehát, ne viseld együtt a Sri yantra talizmánt és a csakra talizmánt.

Szeretnél még többet megtudni energetikai eszközeinkről?

Az alábbi írásaimat ajánlom figyelmedbe:

A Vaszati „Jolly Joker” yantrái

A kártyában azt a lapot hívjuk "Jolly Joker"-nek, amellyel helyettesíthetünk más lapokat. A Vaszati most következő 4 yantráját azért szeretem és azért hívom "Jolly Joker"-nek, mert akár úgyis használhatjuk őket, hogy fogalmunk sincs, hol vannak az egyes égtájak. Az...

A Vaszati yantrák használata

A legutóbbi írásomban megismerkedtünk a yantrák eredetével, a yantra szó jelentésével és megtudtuk azt is, hogy a yantrák micsoda jó hatással vannak az elmére. Most arról lesz szó, hogy milyen esetekben és hogyan használjuk a Vaszati yantrákat. A Vaszati korrekciók...

Az égtájtengelyek jelentősége otthonunkban

Amikor egy lakást vagy házat megvizsgálunk, akkor nem csak azt nézzük, hogy az egyes égtájaknak milyen a Vaszati szerinti jellemzőjük, hanem az adott égtájjal kapcsolatban megvizsgáljuk azt is, hogy a vele szemközt levő égtájnak mik a jellemzői. Ha például kíváncsi...

A Vaszati korrekciós yantrái

Legutóbb megismerkedtünk egy kicsit a különböző yantrákkal, azok fő tipusaival. Most a Vaszatiban használatos yantrákról ejtünk néhány szót - végül is ez az, ami igazán érdekel minket. Először is tudni kell, hogy a Vaszati korrekciók során az épületet, vagy a lakást...

Mit kell tudnunk a Meru csakráról?

Ha nagyon egyszerűen szeretnék fogalmazni, azt mondanám, hogy a Meru csakra egy olyan háromdimenziós energetikai eszköz, amely képes arra, hogy otthonunk összekuszálódott energiáit rendbe tegye. A Meru csakra azonban nem egyszerűen csak egy energetikai eszköz, sokkal...

A Vaszati és a yantrák kapcsolata

Legtöbbünknek a yantra szó hallatán elsőként egy szép színes kép jut az eszünkbe, amelyet arra használunk a Vaszatiban, hogy otthonunk sérült területeit korrigáljuk... A yantra azonban ennél jóval több. "A yantra egy 'transzcendentális gép',  egy eszköz, amely segíti...

A Vaszati kiegészítő eszköze: a Healy

Ha valaki azt a szót hallja, hogy Vaszati, automatikusan eszébe kell, hogy jusson Marcus Schmieke, hiszen neki köszönhetjük, hogy az ősi védikus térrenedezést, a Vasztut közérthető formában, egységbe rendezve, európaiak számára is érthető és elfogadható módon...

Beszéljünk a yantrákról!

Nagyon sokat hallhattál már a Vaszati energetikai eszközeiről, a yantrákról, de nem biztos, hogy azt is tudod, hogyan készülnek, hogyan működnek. A védikus kultúrában a yantráknak, a yantra készítésnek sok-sok évezredre visszanyúló hagyományai vannak. Éppen ezért...

Barátságos panzió yantrákkal

Néhány héttel ezelőtt a Szlovák Karszthegységben (ami az Aggteleki Karszthegység határon túli része) pihentünk néhány napot. Egy kedves ismerősöm - Pápai Szilvia - hívott meg bennünket Szádalmáson található panziójukba és mi örömmel fogadtuk el a meghívását. Szádalmás...

Sri yantra

Egyszer megkérdezte valaki, hogy ha egyetlen egy yantrát kellene választanom magamnak, melyik lenne az. A válasz természetesen a Sri yantra! A Sri yantra - amit gyakran Sri chakrának is neveznek - egy olyan rendkívüli és komplex szakrális geometria, amit az imádat és...

A tiszta víz rendkívüli hatása otthonunkra és életünkre

A tiszta víz jelentőségéről nem lehet eleget beszélni. Bár a testünket, otthonunkat és a világot alkotó öt elem közül mindegyikre egyformán szükség van, bármelyik hiánya felborítja az egyensúlyt, mégis úgy látom, hogy a víznek még az öt elem (föld, tűz, víz, levegő,...

A csodálatos Meru csakra

A Meru csakrával az ezredfordulón (2000-ben) találkoztam először, amikor Marcus Schmieke Védikus Akadémiájára kerültem. A Meru csakra, ami a Meru hegy képviselője és egyúttal a Sri yantra háromdimenziós formája egy ősi védikus eszköz, amelyet a Sri yantrával együtt...

Gyakori kérdések és tévhitek a Vaszati yantrákkal kapcsolatban

Az utóbbi időben sokat foglalkoztunk a Vaszatiban használatos yantrákkal, de úgy tűnik, hogy még mindig nem eleget. Több kérdés is felmerült velük kapcsolatban és sajnos úgy tűnik félreértések és nem megfelelő információk is napvilágot láttak, emiatt most letisztázunk...

A lakásunk varázseszközei

Ahogy már említettem, ahhoz, hogy teljesen rendben legyenek otthonunk energiái, ajánlatos elhelyezni a Vaszati energetikai eszközeit is. A korrekció így lesz teljes. Az alábbi rajzon látszik, hogy miket helyeztünk el otthonunkban: Induljunk el keletről, és nézzük meg,...

Hogyan segíthet a Vaszati a mai kor emberén?

Azt már jól tudod, hogy a Vaszati egy nagyon régi, több ezer éves múltra visszatekintő tudomány, amit elsősorban templomok, paloták és más épületek, valamint városok tervezéséhez, építéséhez használtak. Ma sajnos már nagyon kevesen építenek a védikus építészet elvei...