Marcus Schmieke: Vaszati – 108 lépés egy jobb élet felé

2500 Ft

Egy gyakorlatias kézikönyv Marcus Schmiekétől, Vaszati tanárunktól.

178 oldal

14,5 x 19,5 cm

 

Leírás

„A Vaszati – a védikus építészet és térrendezés tudománya – a világ legrégibb építészeti rendszere – mégis kevesen ismerik.

A Védikus építészet, pedig az elmúlt évezredekben nem csak Indiában és környékén volt ismert, hanem Európában is többször megjelent a történelem során: hatással volt a római korabeli Vitruviuszra, majd mindazokra, akik őt tekintették példaképüknek: Lonardo Da Vincire, vagy Andrea Palladióra, akinek gyöngyörű villáit a mai napig megcsodálhatjuk Firenze környékén.

A Vaszati elvei szerint épült házak nem csak szépségükkel, nyugodt arányaikkal tűnnek ki a hagyományos házak közül. Ezek az épületek formájukban, elrendezésükben és tájolásukban harmóniában állnak a
természet univerzális törvényeivel, s ennek köszönhetően az itt élők, dolgozók számára adottak a feltételek egy kiegyensúlyozott, sikeres és egészséges élethez.

Marcus Schmieke e könyvével elsősorban azoknak kíván segíteni, akik meglévő házuk, lakásuk energiáit szeretnék egy kicsit rendbetenni. Éppen ezért föleg a gyakorlatra helyezi a hangsúlyt, és csak a legszükségesebb elméleti magyarázatokkal szolgál. A könyv elolvasása és néhány egyszerű javaslat követése még akkor is nagyon hasznos, ha nem kíván belemélyedni a Vaszati rejtelmeibe.

Marcus Schmieke – aki nem csak Vaszati tanárom, hanem jó barátom is, egyszer azt mondta: “Igyekszem minden tudásomat beletenni a könyveimbe. Nem hagyok ki semmi fontosat csak azért, hogy az olvasónak mindenképpen el kelljen jönnie egy tanfolyamra, vagy ki kelljen hívnia egy tanácsadót… Az ilyen marketing trükk nem az én világom…”

Ennek ellenére ne csodálkozzon, ha a könyv elolvasása után úgy érzi majd, hogy többet és többet szeretne megtudni a védikus építészet csodálatos tudományáról.”

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.