Statikus tengely yantrapár – 18 x18

10800 Ft

Az északkelet-délnyugat tengely harmonizálására szolgáló yantrák.

A Vamana yantra az északkeleten elsődlegesen uralkodó Jupiter spirituális yantrája.
A Varaha yantra a délnyugaton uralkodó Rahu spirituális yantrája.

2 db 18×18-as yantrát tartalmaz.

Leírás

MIKOR ALKALMAZZUK A STATIKUS TENGELY YANTRAPÁRT?

A statikus tengely onnan kapta a nevét, hogy északkeleten is és délnyugaton is statikus, nyugodt elemek találhatók. Északkeleten a víz és az éter, délnyugaton pedig a föld elem van jelen.

Ennél is fontosabb azoonban, hogy ez a tengely mutatja, hogy milyen az épület általános energiaminősége. Északkeleten egyesülnek ugyanis az északról és keletről érkező energiák, majd délnyugat felé tartanak. Az északkelet és a déllnyugat tehát két különösen érzékeny égtáj, fontos, hogy odafigyeljünk a minőségükre. Az északkelet képviseli a jövőt, az délnyugat pedig a múltat. Az energiaáramlás szempontjából az a kedvező, ha az északkelet nyitott, a délnyugat pedig zárt.

E két yantra a statikus – azaz északkelet-délnyugat tengely – bármely problémájának korrigálására szolgál. Akkor is ajánlott elhelyezni mindekét yantrát, ha csak az egyik égtájon találunk problémákat. Északkeletre tegyük a Vamana yantrát, délnyugatra pedig a Varaha yantrát.

Bővebben a Vamana yantráról:

Spirituális síkon a Jupiter bolygót Vamana – Visnu 10 fõ inkarnációjának egyike – uralja.

MIKOR ALKALMAZZUK?

* Ha északkeleten van a vécé,
* ha az északkelet hiányzik,
* ha az északkelet zárt és sötét,
* ha északkeleten tartjuk a szemetet,
* ha északkelet magasabb, mint az összes többi égtáj,
* ha északkeleten van a konyha,
* ha a víztároló, vagy a kutak nem északkeleten vannak,
* ha nehéz tárgyak, bútorok vagy kövek vannak északkeleten,
* ha északkeleten van a fűtés,
* ha nincs tér északkeleten,
* ha magas fák vannak északkeleten,
* ha északkeleten van a hálószoba,
* ha az északkelet rendetlen, stresszes,
* ha nincs ablak északkeleten,

Jupiter a házunk illetve a telkünk észak-keleti oldalán uralkodik, valamint hozzá tartozik az oltár és a gyerekszoba, (sõt a széf is), valamint minden olyan tevékenység, ami tanulással, vagy egyéb szellemi tevékenységgel kapcsolatos.

Ha a horoszkópunkban a Jupiter gyenge vagy negatív szerepet tölt be, ajánljunk mindennap, de legalább csütörtökönként egy szál füstölõt a Vamana yantrának, mely kedvezõen befolyásolja Jupiter hatását. Énekeljük el a mantráját is, amely így hangzik: om namo bhagavate Vamanadevaya – Tiszteletemet ajánlom a Legfelsõbbnek, Aki Vamanaként jelent meg.

KICSODA VAMANA?

Vamana, Aki egy törpe brahmana alakjában jelent meg, s azáltal, hogy csupán három lépést kért tõle, és elõbb „becsapta”, majd megjutalmazta a kor legnagyobb démon királyát Bali Maharajot.

Bővebben a Varaha yantráról:

Spirituális síkon a Rahu bolygót Varaha – Visnu 10 fõ inkarnációjának egyike – uralja.

MIKOR ALKALMAZZUK?

* Ha délnyugaton van a fõbejárat,
* ha túl sok hely van délnyugaton,
* ha a délnyugat alá van pincézve,
* ha kutak, vagy egyéb vízforrások vannak délnyugaton,
* ha délnyugaton van a konyha,
* ha a délnyugat könnyû és nyitott,
* ha nagy ablak van délnyugaton,
* ha fürdõszoba van délnyugaton,
* ha a háznak vagy a teleknek bõvítménye van délnyugat felé,
* ha ajtó van délnyugaton,
* ha a délnyugat alacsonyabban van, mint a többi égtáj,
* ha délnyugaton nem derékszögû a fal, vagy a kerítés,
* ha túl sok mozgás van délnyugaton,
* ha a gyerekek délnyugaton alszanak.

Rahu a lakásunk délnyugati részén tartózkodik. Az õ irányítása alá tartozik a fõbejárat, a nagy ajtók, valamint a nagy és sötét helyiségek is.

Talán fölmerül most a kérdés, hogy ha Rahu a délnyugat és a fõbejárat uralkodója is, akkor vajon miért nem kedvezõ a délnyugati fõbejárat. Ennek nagyon egyszerû az oka: Rahu a természetébõl adódóan egy negatív bolygó, mely igen sok szenvedés forrása lehet, ráadásul túlzott materializmus felé is terelhet minket. Ha délnyugatra kerül a fõbejárat, vagy bármilyen nagy ajtó – pl. erkélyajtó, az tovább erõsíti Rahu kedvezõtlen hatását.

Ha a horoszkópunkban sok probléma forrása a Rahu, érdemes a Varaha yantrát mindennap füstölõ felajánlásával kiengesztelni, illetve a mantráját elénekelni 1-szer, 3-szor, 10-szer, vagy akár 108-szor: om namo bhagavate Varahadevaya – Tiszteletemet ajánlom a Legfelsõbbnek, Aki Varahaként jelent meg.

KICSODA VARAHA?

A félistenek és a démonok egyik harca során egy nagy démon, Hiranyaksa, mindenkin felülkerekedett, s az egész világot a maga uralma alá akarta hajtani. Egyszercsak, hogy megmutassa az erejét, megragadta a Föld bolygót és az univerzum iszapjába hajította. Az iszapot természetesen a vaddisznó tudja a legjobban túrni, ezért Visnu megjelent, mint egy vaddisznó. Kitúrta a Földet az iszapból, és visszarakta a helyére. Ezután egy ádáz harc során legyõzte a démont. Varaha a felszálló Holdcsomópont, azaz Rahu uralkodó Istensége.

További információk

Méretek 18 × 18 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…