A védikus tudományok (Ayurveda, Vaszati), és a védikus filozófia szerint is az anyagi világot öt durvafizikai és három finomfizikai elem építi fel. Az öt durvafizikai elem a föld, tűz, víz, levegő és éter, a három finomfizikai elem pedig az elme, intelligencia és az egó, vagy más néven önazonosság. (Ez utóbbit a védikus filozófia leginkább hamis önazonosságnak hívja, mivel a legtöbb ember nem tudja, hogy ki is ő valójában…)

Az alábbi videót megtekintve – aminek a túlnyomó többségét Szilvásváradon, a Szalajka völgyben rögzítettük – közelebb kerülhetsz ahhoz az öt elemhez, amely felépíti a körülöttünk levő világot, a saját testünket, s amelyek megtalálhatók az otthonunkban is:

Most, hogy megnézted a videót, nincs is más dolgod, mint megvizsgálni, hogy vajon a Te lakásodban jól érzik-e magukat az egyes elemek és ha nem, tudsz-e valamit tenni azért, hogy egy kicsit helyrebillenjen az elemek egyensúlya.

Néhány gyors tipp:

* Északkeletre tegyél egy kancsó tiszta vizet!

* Délkeleten gyújts gyertyát!

* Délnyugatra tegyél egy nagy növényt vagy néhány szép követ!

* Északnyugaton szellőztess gyakran!

Jusson mindig eszedbe, hogy a nagy változásokat legegyszerűbb sok kis változtatással elkezdeni. Biztos vagyok benne, hogy érezni fogod a pozitív hatást!

 

Manhertz Edit

Manhertz Edit