Nagyon sokat beszéltünk már arról, mennyire fontos, hogy az otthonunk minél inkább megfeleljen a Vaszati elveinek. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a házunk közvetlen környezetéről sem!

Nagyon hangulatos a bejárat közelében elhelyezett virágtartó. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen pont a bejárattal szemben.

Nemrégiben mesélte valaki, hogy aznap, amikor beköltözött az újonnan kibérelt lakásába, feltűnt neki, hogy a házzal szemben, attól északkeletre van egy temető. Sajnos nem vette észre amikor megnézte a lakást, csak a költözéskor. Elmondása szerint az itt töltött egy évben valahogy nem úgy alakultak a család dolgai, ahogyan szerették volna…

A temető az egyik olyan objektum, aminek a közelébe nem tanácsos költözni, különösen akkor nem, ha az északra, északkeletre vagy keletre esik a háztól. Ebben az esetben az észak és kelet felől érkező életenergiák magukkal hozzák a temető energiáit, a halál energiáit… Az ismerősömmel szerencsére nem történt semmi tragikus, de már az is épp elég nagy probléma, ha túl sok akadály gördül az utunkba, amelyek gátolják, hogy megvalósíthassuk a céljainkat. Valami ilyesmit érezhetett ő is.

Az sem szerencsés ha a házunk szomszédságában valamilyen légszennyező üzem, szeméttelep vagy szennyvíztisztító telep van. Ezek nem csak a Vaszati elvei szerint kedvezőtlenek, de a józan ész is azt mondja, hogy ilyen létesítmények szomszédságában nem jó lakni. Nem csak az üzem zaja és bűze – amit érzékszerveinkkel is érzékelni tudunk – kedvezőtlen, hanem maga a szemét illetve a szennyvíz is, még akkor is, ha nem érezzük a szagát. Ezek különösen akkor kedvezőtlenek, ha tőlünk keletre vagy északra vannak, beszennyezik ugyanis a felénk tartó életenergiát. A hatásuk hasonló egy északkeleti vécéhez, de jóval nagyobb dózisban.

Ha ennyire közel van a lakóházhoz a magasfeszültségű vezeték, az semmiképpen sem szerencsés. Ráadásul ezektől a házaktól délnyugatra van a képen látható Rákos patak…

Az sem szerencsés, ha trafóállomás vagy magasfeszültségű vezeték közelébe költözünk. Ezek elsősorban az egészségre gyakorolnak káros hatást. Társasházak földszinti lakásaiban pedig arra kell ügyelni (különösen újépítésű lakások esetén), nehogy a ház gépészete vagy trafóháza fölött legyen a lakásunk. Egyszer jártam egy ilyen helyen. Olyan erős volt a lakásban az elektromágneses tér, hogy az iránytű a déli irányban mutatta az északot! Még szerencse, hogy ismertem a környéket és gyanút fogtam…

Már nagyon sokat beszéltünk arról, hogy hol van jó helyen a főbejárat. Nem elég azonban, hogy jó helyre kerüljön, fontos az is, hogy ne legyen az útjában semmilyen akadály. Nem szerencsés például, ha pont a bejárattal szemben van egy fa, villanyoszlop vagy egyéb pózna. Az sem szerencsés, ha pont a bejárattal szemben van egy földkupac, törmelék- vagy szemétkupac, vagy egy rogyadozó ház. Ezek mind-mind olyan dolgok, amelyek gátolják a fejlődést vagy akár veszteségeket is okoznak.

Amikor épült a házunk, a térköveket pontosan a ház bejáratával szemben rakták le. (Nem voltunk ott, nem tudtam szólni, hogy máshová tegyék.) Abban az időben többet kellett várnunk egy-egy szakemberre és bizonyos munkafolyamatok is lassabban haladtak, mint szerettük volna… Biztos vagyok benne, hogy finomfizikai szinten a bejárattal szemben ledepózott építőanyag is hozzájárult ahhoz, hogy lelassult a fejlődés.

Mindent összevetve tehát nem elég az, hogy jó helyen van a főbejárat és a különböző helyiségek, hogy megfelelően nyitottak vagy éppen zártak az egyes égtájak. Bizony arra is oda kell figyelnünk, hogy milyen a lakóházunk közvetlen környezete… A környezeti tényezők ugyanis – ha nem megfelelőek – jelentősen le tudják rontani otthonunk Vaszati értékét.

Remélem, Te tiszta, rendes utcában laksz és nincs semmi fölösleges dolog a bejáratod előtt.

 

Manhertz Edit