Mitől lehet 2012. különleges? Miért lehet más, mint 2010. vagy 2011.?

A szilveszteri bulizás közepette, enyhén mámorosan (nem csak az alkoholtól lehet valaki mámoros!!) sokan hajlamosak mindenfélét megfogadni – csupa olyan dolgot, amit már pár napon belül el is felejtenek. Te hogy vagy ezzel? Fogadtad-e már valaha, hogy valamiről leszoksz, rászoksz, elkezded, befejezed – és így tovább?

Mielőtt túlságosan belemerülnék az újévi fogadalmak kritizálásába, azt javaslom, hogy gondolkodj el azon, mik azok a dolgok, amiket szeretnél elérni ebben az évben! Mik azok a dolgok, amitől 2012. más lehet (sokkal jobb!), mint az előző évek? Mik azok a dolgok, amin változtatni szeretnél? Mi szükséges Számodra ahhoz, hogy elégedettnek mondhasd Magad, hogy nyugalomban és biztonságban érezd Magad? Mitől lesz Számodra ez az év igazán tartalmas? Mik azok a dolgok, amik örömet adnának Neked ebben az évben?

Az egyik nagy célom, hogy sok szép virág legyen a kertünkben.

Gondold végig, hogyan szeretnéd tölteni ezt az évet, és mi mindent szeretnél elérni az év végére. Írj le mindent – vagyis tűzd ki az idei céljaidat!

Ha szeretnél hiteles forrásból tanulni a célkitűzésről, kattits ide >> (Kiderül, hogy mi a különbség a fogadalmak és az igazi célok között és azt is megtudod, hogyan tűzz ki célokat. Javaslom, hogy mindenképpen nézd meg, nagy segítségedre lesz a továbbiakban!)

Ha már tudod, hogy mi mindent szeretnél elérni az idén, azt javaslom, hogy a céljaid listáját tedd otthonod északkeleti részére. Biztosan van olyan célod, ami titkos, nem szeretnéd, ha más is tudna róla, de van olyan is, amiről más is tudhat. Ez utóbbi célokat – vagy a velük kapcsolatos képeket – akár kitűzheted egy északkeleten elhelyezett „faliújságra” is. Így mindig szem előtt lesz és nem feledkezel majd el róla. A titkos célokat is tartsd északkeleten.

Hogy miért fontos a célokat északkeleten tartani, arról már nagyon sokat beszéltünk. Természetesen azért, mert ez az az égtáj, ami leginkább összefüggésbe hozható a jövővel. (Ha nem tudod északkeletre tenni a céljaidat, teheted keletre is, ami az új kezdetek égtája.)

Egy másik célom, hogy sok időt töltsek a természetben.

A 2012-es év azért lesz más, mint az előző évek, mert az idén (függetlenül a külső – egyelőre nem igazán kedvezőnek tűnő – körülményektől) igenis foglalkozni fogunk a céljainkkal és mindent megteszünk azért, hogy azok meg is valósuljanak. Ugye Te is így szeretnéd?

Amikor ezt a folyamatosan bővülő blogot olvasgatod – akár a régi írásokat, akár az újakat – mindig lebegjenek a céljaid a szemed előtt. Amikor elolvasol egy-egy tippet, tedd fel Magadnak az alábbi kérdéseket:

Melyik célom megvalósításában segíthet ez a tipp?

Hogyan tudnám megvalósítani ezt a Vaszati tippet?

A Vaszatin kívül mit kell még tennem annak érdekében, hogy a szóban forgó célom megvalósuljon?

Mind a három kérdés nagyon fontos! Tegyél meg mindent, hogy megtaláld a válaszokat és meg is valósítsd azokat! Meglátod, ha így teszel, 2012 egy egészen különleges év lesz Számodra!

Most pedig arra kérlek, válaszd ki az alábbiakból, mi az, amit el szeretnél érni 2012-ben! Mi az, ami az alábbiakból igazán fontos Számodra?

Párkapcsolat:


Karrier, pénzügyek:

(Több olyan válasz is lehet, amit fontosnak tartasz. Próbáld kiválasztani azt, ami jelenleg Számodra a legfontosabb!)


Egészség:

Lelki élet, önfejlesztés:

 

Melyik a legfontosabb?

Végül arra kérlek, hogy döntsd el, a fentiek közül mely változás a legfontosabb Számodra:

 

Köszönöm, hogy szavaztál! A szavazatod segít abban, tudatos legyél arról, mi az, ami igazán fontos az életedben. Ráadásul nekem is segítettél abban, hogy az idén csupa olyan dologról írjak, ami a segítségedre lesz!

Élményekben gazdag, boldog új évet kívánok!

 

Manhertz Edit