Néhány héttel ezelőtt a Szlovák Karszthegységben (ami az Aggteleki Karszthegység határon túli része) pihentünk néhány napot.

Egy kedves ismerősöm – Pápai Szilvia – hívott meg bennünket Szádalmáson található panziójukba és mi örömmel fogadtuk el a meghívását.

Szilviával a szádalmási Sisi Villa előtt

Szádalmás Rozsnyó és Krasznahorka szomszédságában, a Kassa felé vezető főút mentén található, gyöngyörű kirándulóhelyek, különleges barlangok (cseppkő-, jég- és aragonit barlang) valamint a csodaszép betléri kastély közelében.

Miért érdekes ez számunkra?

Az út a ház tetőterébe vezet. Itt vannak a vendégszobák.

Szilvia évekkel ezelőtt – némi internetes kutakodás után – találkozott a Vaszatival azok után, hogy előtte egy Feng Shui tanácsadó nem tudott neki mást javasolni a házzal kapcsolatban, mint hogy költözzenek el onnan…

Amikor megismerte a Vaszatit és azt, hogy a Vaszati energetikai eszközei még abban az esetben is tudnak segíteni, ha nincs mód és lehetőség nagy átalakításokat végezni a házon, úgy döntött, hogy ezt kipróbálja.

Az ilyen kedves részletekben mutatkozik meg hivatásuk iránti odaadásuk.

Elhelyezett a házban először egy Meru csakrát, később egy Vaszati piramist és az egyes égtájakhoz tartozó yantrákat is. (A yantrákkal és energetikai eszközökkel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe egyik szaktanácsadónk, Györgyi Kornél nemrégiben megjelent írását.>>)

Saját elmondása szerint sokkal jobban érzik magukat, mint korábban, a céljaik és terveik könnyebben megvalósulnak.

Az egyik kemence…

Szilviának és férjének Lórántnak egyik „nagy szerelme” a turizmus és a vidékük értékeinek megmentése. Azon túl, hogy a saját lakóházukat panzióvá bővítették, egy, a közelben található régi, műemlék értékű gabonatároló is tartozik hozzájuk, amit szintén panzióként üzemeltetnek.

Másik „nagy szerelmük” pedig a kemence. Akármerre jártunk a kertjükben, mindenhol szabadtéri kemencékbe botlottunk, amelyek mindegyike üzemel is és a vendégek rendelkezésére áll.

… és egy másik: a hordozható „katica kemence”.

Energetikai eszközök csak a saját lakásukban vannak, de ezeknek a jótékony hatását – és legfőképpen a háziak kedvességét és vendégszeretetét – érezheti mindenki, aki náluk száll meg.

Mi sem voltunk ezzel másképp: remekül éreztük magunkat, és nagyon sajnáltuk, amikor haza kellett jönnünk.

Egy olyan családot ismertünk meg, akik mernek célokat kitűzni, akik mernek nagyot álmodni, és akik ezért mindent meg is tesznek. Rendkívüli energiájuk és tettvágyuk mindenki számára példaértékű.

Úszómedence gyönyörű panorámával. (A hegy másik oldala már Magyarország.)

Úszómedence gyönyörű panorámával. (A hegy másik oldala már Magyarország.)

Bizony, nem egy egyszerű panzióban jártunk, ahol „mellesleg” Vaszati energetikai eszközök is vannak! Egy különleges kisugárzású családot ismertünk meg, akiktől nagyon sokat lehet tanulni.

Ha szeretnél ellátogatni hozzájuk és eltölteni néhány éjszakát a panziójukban, itt találod őket.>>

Készülj fel arra, hogy miután megismerted őket, Te is tele leszel tettvággyal és energiával, és ha eddig nem tetted volna, minden bizonnyal el kezdesz majd célokat kitűzni – és persze megvalósítani azokat.

 

Manhertz Edit