Ugye Te is hallottál már a pozitív gondolkodás fontosságáról? Könyvek, újságcikkek jelennek meg a témában, és egyre többen élnek úgy, hogy tudatosan, csak pozitív gondolatokat engednek meg maguknak.

A pozitív gondolkodás valóban egy nagyon jó divat – sokkal jobb, mintha a pesszimizmus válna divattá -, de ha nem értjük meg, hogy a pozitív gondolatok önmagában nem elegendőek a vágyaink (szerencsésebb esetben céljaink) eléréséhez, akkor bizony előbb utóbb csalódottakká, kiábrándultakká válhatunk, s pozitív gondolataink negatívokba csaphatnak át.

Na de, mi köze ehhez a Vaszatinak?

Azt hiszem, nyugodtan bevallhatjuk, sokan hajlamosak (vagyunk) arra, hogy egy kicsit átrendezzük a lakást, kitegyünk egy tükröt ide, egy yantrát oda, és aztán ölbetett kézzel várjuk, hogy megtörténjen a csoda. Várjuk, hogy a szőke herceg leparkolja a fehér lovát (vagy BMW-jét) a házunk előtt, hogy megkapjuk álmaink fizetését, hogy rendbejöjjön az egészségünk, közben azonban ugyanúgy élünk, mint azelőtt.

Ehhez hasonlóan sokan csupán a pozitív gondolatok álomvilágában élve mondogatják, hogy „sikeres vagyok”, „gazdag vagyok”, stb, de ugyanakkor nem változtatnak semmit az életükön.

Ahogy az én lelki tanítom szokta mondani: nem érhetünk el valamit, ami keleten van, hogyha nyugatra tartunk…

A szép, pozitív gondolatok segítenek abban, hogy elérjük a céljainkat.

A szép, pozitív gondolatok segítenek abban, hogy elérjük a céljainkat.

 

A pozitív gondolkodás és a Vaszati alkalmazása nem a szerencséd oka, hanem annak körülménye. Mit jelent ez? A pozitív gondolkodás és egy jó Vaszati tulajdonságokkal rendelkező otthon a termőföldhöz hasonlítható, ahová elvetjük azokat a magokat – ezek a cselekedeteink amelyek szerenténk, ha kihajtanának és gyümölcsöt hoznának. Önmagában a termőföld nem ér semmit – még akkor sem, ha nagyon jól meg van munkálva. A mag is csak igen ritkán csirázik ki anélkül, hogy egy jó földbe elvetnénk. A növény kihajtásához (azaz vágyaink megvalósulásához) tehát szükség van a jól megmunkált termőfölre (azaz a pozitív gondolkodásra és a jó energiájú lakásra) és az elvetett magokra (azaz a megfelelő cselekedetekre) is.

Persze mindig vannak kivételek. Épp most írta valaki, hogy mióta átrendezték a házukat a Vaszati szerint, nagyobb pénzösszeget nyertek. Na persze ez sem történthetett meg volna, ha nem játszanak…

Mi tehát a végkövetkeztetés?
(A sorrend nem igazán jelent sem fontossági, sem időrendi sorrendet!)

1.) Kezdj el pozitívan gondolkodni.

2.) Rendezd át a lakásodat úgy, hogy az minél inkább megfeleljen a Vaszati elveinek. Minél többet változtatsz, annál inkább fogod érezni a pozitív energiák jelenlétét és annál inább fog az életed is megváltozni.

3.) Határozd meg a céljaidat és írd is le azokat. Tedd a listát északkeletre, vagy keletre. (Erről tanultunk legutóbb.)

4.) Cselekedj úgy, hogy tetteid közelebb vigyenek a céljaid eléréséhez. (Törekedj arra, hogy másokkal is jót tegyél!)

Csak akkor érhetsz el valamit keleten, ha keletre tartasz. Akadályok? Igen, azok lehetnek, de sokkal kevesebb lesz és sokkal könnyebben le tudod azokat küzdeni, ha van egy biztos háttered, ami egy pozitív energiájú otthont jelent, és bizony pozitív gondolatokat is.

Sok sikert kívánok az idei céljaid eléréséhez!

Manhertz Edit

ui: Néhány hét múlva lesz az idei Pozitív gondolkodók napja, ahol az utolsó előadó a férjem lesz.