A Karácsony utáni, Szilveszter környéki nyugalmasabb, lelassult napok kiválóan alkalmasak arra, hogy értékeljük az elmúlt évet, és kitűzzük a jövő évi céljainkat.

Nem az ehhez hasonló újévi fogadalmakra gondolok, mint „az idén lefogyok”, „nem eszem több csokit”, stb., mert az ilyen fogadalmakat többnyire csak 1-2 hétig tudjuk tartani. (Vagy addig se.)

A Vaszati Meru chakra felerősíti az északkelet pozitív energiáit és segít a célok megvalósulásában

Most nem is a célkitűzésről szeretnék írni Neked (arról jobb, ha igazi szakértőtől olvasol), sokkal inkább arról, mire figyelj otthonodban annak érdekében, hogy a kitűzött és leírt céljaid sorra megvalósuljanak.

Tudnod kell, hogy otthonod északkeleti területe képviseli a jövőt, a délnyugat pedig a múltat. A jövőddel kapcsolatos dolgaidat tedd tehát otthonod északkeleti részére. (Ha oda nem tudod, mert pl. a vécé van ott, akkor teheted keletre is, vagy a szobád északkeleti vagy keleti részére.) Mik ezek a dolgok? Pl.:

– annak a férfinak vagy nőnek a fényképe, akivel le szeretnéd élni az életedet,
– a munkáddal, vagy a megálmodott munkáddal kapcsolatos tárgyak, feljegyzések,
– annak a csodálatos üdülőhelynek a fényképe vagy prospektusa, ahová szeretnél elutazni
– annak a (Vaszati) álomháznak a képe vagy rajza, ahol lakni szeretnél, stb.

Párizsba szívesen visszamennék - ez a kép kerülhet északkeletre vagy keletre...

Párizsba szívesen visszamennék – ez a kép kerülhet északkeletre vagy keletre…

Ha a célkitűzéshez „célfüzetet”, vagy fali tablót haszálsz, ezt a füzetet vagy tablót tedd északkeletre vagy keletre.

Soha ne tegyél olyan dolgokat délnyugatra, amik a jövődre utalnak!

Ehhez hasonlóan sose tegyél északkeletre olyan dolgot, ami a múltadra utal. Kivétel lehet ez alól pl. egy szép nyaraláson készült kép, vagy egyéb emléktárgy – abban az esetben, ha szeretnél még arra a helyre visszamenni.

Jó néhány évvel ezelőtt, amikor megismerkedtem a férjemmel, egy napon azt vettem észre, hogy a lakásának a legdélnyugatibb csücskébe tette a rólam készült fényképét. Ő akkoriban még inkább a Feng Shuit ismerte, a Vaszatiról csak tőlem hallott ezt-azt. Mikor megláttam a képemet délnyugaton, ijjedten mondtam neki, hogyha nem szeretné, hogy rövid úton belül csak a múltja legyek, sürgősen vegye el onnan… Előbb egy kicsit csodálkozott, mert ő a „szerelemsarok” miatt tett oda engem, de szerencsénkre nem ellenkezett. 🙂

Természetesen ahhoz, hogy az eltervezett céljaid megvalósuljanak nem csak az szükséges, hogy északkeletre tedd azokat, hanem az is, hogy otthonod északkeleti része rendben legyen, minél inkább megfeleljen a Vaszati elveinek.

A kelet jó minősége is nagyon fontos. A kelet ugyanis nem csak egy új nap kezdetét, hanem minden egyéb dolog kezdetét is jelenti. Ha jó minőségű otthonod keleti része, az segíteni fog abban, hogy könnyedén tudj elkezdeni új dolgokat.

És persze az északról sem feledkezhetünk meg. Az észak szoros kapcsolatban áll ugyanis a születéssel. Itt nem csak egy gyerek születésére kell gondolni, hanem valami jó dolog megszületésére is.

Ez a három égtáj tehát – az észak, az északkelet és a kelet – döntően befolyásolja céljaid megvalósulását.

Bízom benne, hogy az egész évben írt sok-sok tipp segítségedre lesz abban, hogy a legalább e három fontos égtájat rendbe tudd tenni az új év kezdetére.

Sikeres, boldog új évet kívánok!

 

Manhertz Edit