Legutóbb megismerkedtünk egy kicsit a különböző yantrákkal, azok fő tipusaival. Most a Vaszatiban használatos yantrákról ejtünk néhány szót – végül is ez az, ami igazán érdekel minket.

Először is tudni kell, hogy a Vaszati korrekciók során az épületet, vagy a lakást korrigáljuk, éppen ezért, amikor a Vaszati korrekciós yantrákról beszélünk, nem személyre szabott yantrákról beszélünk, hanem olyanokról, amelyek mindenkinél alkalmasak a lakás korrigálására. (A személyre szabott yantrák esetében, főleg akkor, ha egy bolygó yantráról van szó, egy bizonyos yantra valakinek használ, de másnak árthat.)

Mars-Narasimha yantra

A Mars bolygó spirituális yantrája, a Mars-Narasimha yantra

A Vaszati korrekciós yantrák mindenki számára kedvezőek, nem kell attól tartani, hogy a család bizonyos tagjainak használ, másoknak árt.

A Vaszati korrekciók során 13 yantrát használunk. Ezek közül 9 a védikus asztrológia 9 bolygójának a spirituális yantrája. Ezeket hívjuk másképpen Dashavatar yantráknak, de ha úgy egyszerűbb, hívhatod spirituális bolygóyantráknak is.

Az egyszerű bolygó yantra egy anyagi objektumhoz, egy bolygóhoz kapcsolódik szorosan, éppen ezért magán viseli a bolygó minden egyes tulajdonságát, a pozitívakat és a negatívakat is. Ott van például a Szaturnusz, mely jellemzői között ott van az állhatatosság és a kitartás, amelyek pozitív tulajdonságok, de ott van a szétválasztás, egymástól való elválasztás, a lassúság is, amelyek nem számítanak pozitív tulajdonságnak. Éppen ezért a bolygó yantrákat csak tapasztalt asztrológus felügyelete mellett és csak személyre szabottan biztonságos használni, mivel ugyanaz a bolygó a család egyik tagjának kedvező, míg a másiknak nem.

Egyáltalán nem ilyen macerás a spirituális yantrák használata. Ezek a yantrák a bolygók uraihoz kapcsolódnak, s ezek az urak nem mások, mint Visnunak (a védikus hitvilág Istenének) fő inkarnációi – itt már nem beszélhetünk negatív tulajdonságokról, csakis pozitívakról. De még ezek a pozitív tulajdonságok sem egyszerű, anyagi értelemben vett pozitív tulajdonságok, hanem transzcendentálisak, mivel Istent képviselik.

Minden egyes bolygónak megvan a maga ura:

Narasimha - a Mars ura

Narasimha – a Mars ura

Nap – Ramacandra
Hold – Vasudeva (Krisna)
Mars – Narasimha
Merkúr – Buddha
Jupiter – Vamana
Vénusz – Parasurama
Szaturnusz – Kurma
Rahu – Varaha
Ketu – Matsya

A Vaszatiban tehát, a Nap yantra helyett Ramacandra yantrát használunk, ha valami gond van a Nap uralma alatt álló keleten. Ha délen van valamilyen probléma, akkor nem a Mars yantrával, hanem a Narasimha yantrával korrigálunk.

Még egy fontos dolog a Dashavatar yantrákkal kapcsolatban: Nem csak otthonunkat korrigálhatjuk velük, de biztonságosan használhatjuk akkor is, ha pl. az asztrológusunk azt mondja, valami gond van pl. a Merkúrral a horoszkópunkban. Ebben az esetben akár magunknál tarthatunk egy Buddha yantrát, vagy ha nem akarjuk hurcolászni, ajánlhatunk neki minden reggel egy füstölőt, és elmondhatjuk a mantráját annak érdekében, hogy a horoszkópunkban erősíteni vagy transzformálni tudjuk a Merkúr hatását…

Hamarosan beszélünk a Vaszatiban használt többi yantráról is, valamint  arról, mi szükséges ahhoz, hogy a Vaszati yantrák igazán működjenek.

Manhertz Edit

ui: Kattints ide, ha szeretnél még többet megtudni a Vaszati yantráiról!