A kártyában azt a lapot hívjuk „Jolly Joker”-nek, amellyel helyettesíthetünk más lapokat. A Vaszati most következő 4 yantráját azért szeretem és azért hívom „Jolly Joker”-nek, mert akár úgyis használhatjuk őket, hogy fogalmunk sincs, hol vannak az egyes égtájak.

Az örök kedvenc természetesen a Sri yantra. Ez a világ leghíresebb, egyik legősibb és leggyakrabban használt szimbóluma.

A jól ismert Sri yantra, mely nem hiányozhat egyetlen otthonból sem

Sri yantra – a yantrák királya

Otthonunkban nagyon jó helye van északkeleten, főleg akkor, ha nincs túl sok yantra a lakásban. De az északkeleten használatos Vamana yantrát is nagyon jól kiegészíti.

Ha a főbejáratodnál helyezed el, akkor vonzza a szerencsét és a jólétet – függetlenül attól, hogy melyik égtájra került a főbejárat.

A Sri yantra háromdimenziós formája a Vaszati egyik különleges erőkkel bíró eszköze, a Meru csakra, mely sikeresen veszi fel a küzdelmet otthonunk összekuszálódott energiáival.

Szorosan kapcsolódik a Sri yantrához a Narasimha védelmező yantra, mégpedig azért, mert a főbejárathoz szinte mindig együtt szoktuk elhelyezni ezt a két yantrát.

Narasimha védelmező yantra - speciális védelemért.

Narasimha védelmező yantra – speciális védelemért

Ahogyan a neve is utal rá, a fő szerepe a védelem. Éppen ezért a főbejáratnál elhelyezve segíti otthonunk védelmét. Persze nem csak a főbejáratnál helyezhetjük el, hanem bárhol, ahol úgy érezzük, speciális védelemre van szükségünk. Nekünk például van egy az autóban, de például rossz álmok esetén tehetjük az ágyunkhoz is.

Fontos megjegyezni, hogy a Narasimha védelmező yantra nem azonos a Narasimha yantrával, amely a Mars bolygóhoz kapcsolódó spirituális yantra! Bár sok mindenben hasonlítanak egymáshoz, mégsem ugyanarról a yantráról van szó!

Van még két „Jolly Joker” yantránk, amelyek közös jellemvonása, hogy otthonunk középső részén helyezzük el őket. Az egyik a Vasztupurusha mandala, a másik pedig a Mahapurusha yantra.

A két yantra között elsődleges különbség az, hogy Mahapurusha yantra spirituális dimenziója magasabb, mint a Vasztupurusha mandaláé.

A Mahapurusha yantra az alapja a Vaszati másik nagyon hatásos energetikai eszközének, a Vaszati piramisnak.

Vaszati piramis

Vaszati piramis

A Vaszati yantráival és egyéb energetikai eszközeivel azért szükséges és hasznos megismerkedned, mert szinte minden házban, lakásban rejtőzködik (vagy inkább kiabál) olyan hiba, amit semmilyen más eszközzel vagy trükkel nem lehet olyan hatásosan korrigálni, mint a yantrákkal, a Meru chakrával vagy a Vaszati piramissal.

Ha például nincsen északkeleten ablakod és nem is tudsz vágni egyet, mert ott a szomszéd és ráadásul még a vécéd is odaesik, akkor semmi más nem lehet olyan hatásos, mint egy Matsya és a Vamana yantra a vécénél, és ha még biztosabbra akarsz menni, egy Meru chakra – szintén a lakás északkeleti részén, természetesen a vécén kívül. (Ennél csak az lehet hatásosabb, ha megszünteted a vécét és vágsz egy szép nagy ablakot.)

Neked milyen energetikai eszközöd van már otthon?

Manhertz Edit

ui:  A Sri yantrát és a Narasimha védelmező yantrát tartalmazza a Vaszati 27 napos programcsomagja is. Elárulom, hogy az ötödik napon tesszük fel őket a bejárati ajtó fölé…