Nem tudom, Te hogy vagy vele, számomra egy kicsit lassan indul ez az új év. Az év utolsó napjait, heteit sikerült úgy tölteni, ahogy mindig is szerettem: lelassulva, pihenéssel, a családdal, barátokkal.

Már január 6. van – Vízkereszt – és én még mindig kellemes év végi vakációs, lassú hangulatomban vagyok, ami a mai, rohanó világban talán furcsának tűnhet.

Most nem sietős...

Most nem sietős…

A 2012-es évet sokan – asztrológusok, politikusok, világvége-várók – nehéznek jósolták. A bolygó állások valóban sok nehézséget tartogattak magukban, melyeket talán Te is tapasztaltál…

Remélem, év végén készítettél egy kis számvetést és megnézted, mely tavalyi céljaidat sikerült megvalósítani, melyek vannak folyamatban és melyek azok, amelyekhez hozzá sem fogtál. Ha már egy évvel ezelőtt is ismertük egymást, akkor biztosan emlékszel a pontosan egy évvel ezelőtti szavazásunkra, amit ide kattintva találsz.>>

Ha még nem készültél el az elmúlt év értékelésével, kérlek, minél hamarabb szánj rá egy kis időd, ez ugyanis sokat segít az idei évi céljaid kitűzésében és megvalósításában is.


Pár napja láttam egy filmet: A békés harcos útja. (Ha még nem láttad, mindenképpen ajánlom figyelmedbe.) Volt benne egy jelenet, amikor az öreg tanítómester kirándulásra hívta fiatal tanítványát. Azt ígérte, hogy mutat majd neki valami nagyon szépet…

A cél elérése és az odavezető út egyaránt örömet kell, hogy okozzon.

A cél elérése és az odavezető út egyaránt örömet kell, hogy okozzon.

A fiú nagyon izgatott lett, nagy örömmel és lelkesedéssel követte az öreget a kiránduláson. Már vagy három órája gyalogoltak – a fiú bár fáradt volt, mégis boldog -, amikor az öreg megállt és azt mondta: megérkeztünk. A hegy tetején nem volt más, csak néhány virág és kő. A fiú előbb mérges lett, amiért ilyen jelentéktelen dolgokért kellett 3 órát fölfelé gyalogolnia, de hamarosan megértette: nem a cél az igazi öröm forrása, hanem maga az út.

Ezek után kérlek gondold végig, mik azok a dolgok (célok), amiket szeretnél az idén elérni.

Tavaly a szavazók legtöbbje elsősorban a pénzügyeit, a karrierjét szerette volna egyengetni. Vajon az idén is ez a helyzet?


Abban, hogy a célkitűzés és leginkább a megvalósítás útja Számodra is örömteli legyen – sőt, hogy az út végén még a célodat is elérd – nagyon sokat segít, ha egyre tudatosabban és szélesebb körben alkalmazod a Vaszati elveit.

Amikor elültetünk egy facsemetét, még nem túl mutatós, de mivel tudjuk, hogy milyen szép lesz, már most örülünk neki.

Amikor elültetünk egy facsemetét, még nem túl mutatós, de mivel tudjuk, hogy milyen szép lesz, már most örülünk neki.

De mondok még valamit! Sokak számára nem adatik meg, hogy egyből minden szükséges változtatást elvégezzenek a házukban ahhoz, hogy annak valóban jók legyenek az energiái. Talán Te is így vagy ezzel.

Ha azonban a céljaid közé azt is felírod, hogy mik azok a dolgok, amiket az idén változtatni szeretnél az otthonodban, és hozzá is fogsz a változtatáshoz, meglátod, örömtelivé válik a folyamat és már a megvalósítás során érezni fogod a jobb energiákat.

(Gondolj csak egy egyszerű festésre, egy új, kedvező színű függöny kiválasztására, vagy egy új fa vagy bokor elültetésére a megfelelő égtájon.)


Remélem, már az lelkesedéssel tölt el, hogy gyorsan végig gondoltad, mi mindent tehetnél az idén az otthonodért.

Javaslom, hogy – a többi céloddal együtt – írd fel ezeket a teendőket is a céljaid közé, és tedd ki az északkeleten levő álomtablódra. Ha pl. kerti tavat fogsz építeni, kitehetsz egy szép tavat ábrázoló képet is. Ha festeni készülsz, tedd ki a vágyott színek mintáit, stb.

Az egyik nagy célom, hogy a mi kertünk is ilyen gyönyörű legyen.

Az egyik nagy célom, hogy a mi kertünk is ilyen gyönyörű legyen.

Most, hogy összeszedtem a gondolataimat és mindezt leírtam Neked, már nem is érzem olyan lassúnak és álmosnak az új év kezdetét…

Kívánom, hogy 2013-ban sikerüljön minél több célodat elérni és kívánom, hogy a céljaidhoz vezető út örömteli és zökkenőmentes legyen. Kívánom továbbá, hogy egy év múlva ilyenkor elégedetten gondolj vissza a 2013-as évre.

Manhertz Edit

Manhertz Edit