Egy korábbi írásomból már kiderült, milyen szoros kapcsolat van az észak és a pénz beáramlása között. Arról is volt már szó, hogy milyen fontos a kelet minősége a karrierünk szempontjából. Ha esetleg még nem olvastad ezeket az írásokat, vagy nem emlékszel rájuk, javaslom, hogy olvasd el.

A Vaszatival kapcsolatban már megszokhattad, hogy minden egyes égtájnak van valamilyen hatása életed fő területeire. Amikor tehát a pénzről beszélünk, nem szabad csak az északra koncentrálni, bizony meg kell vizsgálni a többi égtájat is!

A pénzügyi helyzetünk függ minden égtáj minőségétől!

A pénzügyi helyzetünk függ minden égtáj minőségétől!

Nézzük most meg, hogyan hat a délkelet minősége a pénzügyeinkre! A délkeletet elsősorban a tűzhöz kapcsoljuk, és a kockázatot képviseli. A gyorsulás és a felmelegedés köthető hozzá. A pénzzel kapcsolatban növeli a rizikót, a kockázatot. Összefügg azzal a törekvéssel is, hogy sok pénzt keressünk rövid idő alatt.

A tőzsde és mindenfajta spekuláció a délkelethez kapcsolható. A részvénypiacot, az ingatlan spekulációt, és a valuta árfolyam spekulációt szintén ide lehet sorolni. (Figyelem: az ingatlan befektetés nem ugyanaz, mint az ingatlan spekuláció!)

A délkelet problémái tehát a kockázattal és a spekulációval hozhatók összefüggésbe.

Az a fontos, hogy délkeleten megfelelő mederben tartsuk a tüzet. Ha pl. itt van a konyha vagy a kazán, az a délkeleti terület legideálisabb használatát jelenti. Ebben az esetben egy üzletemberben vagy befektetőben megvan az egészséges kockázatvállalási hajlandóság, ugyanakkor nem esik túlzásokba és nem veszélyezteti magát és a családját azzal, hogy mindent egy (rossz) lapra feltéve esetleg teljesen csődbe menjen.

Ez a tűz bizony kialudt...

Ez a tűz bizony kialudt…

Ha a tűz túlságosan felerősödik délkeleten – azaz itt van a főbejárat vagy van itt egy bővítmény -,  hajlamosak lehetünk  a gyors nyereség reményében belemenni túlzottan rizikós ügyletekbe, ami aztán a teljes vagyonunkat kockára teheti. Ráadásul megnő a veszekedések és a túlzott kapzsiság veszélye is.

Ha azonban túl gyenge a tűz délkeleten – hiányzik ez a terület vagy itt van a fürdőszoba -, akkor hiányozni fog az a bátorság, hogy bevállaljunk egy kis egészséges kockázatot. Egy kicsit tutyimutyik leszünk a pénzügyekben. Addig-addig tanakodunk, amíg elszalasztjuk a jó lehetőségeket…

Azért is fontos, hogy rendben legyen otthonunk délkeleti területe, mert itt uralkodik a Vénusz bolygó, ami pedig szoros kapcsolatban áll a gazdagsággal, a pompával, az ékszerekkel – ezek pedig mind-mind egyenes következményei, vagy mutatói pénzügyi helyzetünknek…

Te látsz valami összefüggést otthonod délkeleti része és pénzügyeid között?

Kíváncsian várom a tapasztalataidat!

 

Manhertz Edit