Az év végi ünnepek – Karácsony és Szilveszter – közeledtével két fontos dolog kerül a figyelmünk középpontjába (a nagy bevásárlásokon túl). Az egyik az évértékelés és célkitűzés, a másik pedig az emberi kapcsolatok.

Beszéljünk most néhány szót az emberi kapcsolatokról – a Vaszati tükrében.

Az évvégi ünnepek a vidámságról szóljanak!

Hogy ne ismételjem önmagam, elöször is olvasd el egy korábbi írásomat, amiből kiderül, otthonod mely égtájaira kell odafigyelned ahhoz, hogy egész évben karácsonyi hangulat uralkodjon otthon – azaz, hogy egész évben szeretetben és békességben élhess családtagjaiddal. Egy-két praktikus tippet kapsz a karácsonyi dekorációval kapcsolatban is.

Itt olvashatod az „Amint a Karácsonyról tudni kell” című írást. (Új ablakban nyílik, hogy könnyen folytathasd az olvasást.)

Ha kiegyensúlyozott, boldog családban élsz, akkor most Karácsonykor „csak” arra kell figyelned, hogy szép legyen a karácsonyfa, idejében elkészüljön az ünnepi menü, és az egész család jól érezze magát. A Vaszati pedig segít abban, hogy ez a szeretetteljes légkör megmaradjon az elkövetkező években is.

Egészen picurka fával is varázsolhatunk karácsonyi hangulatot

Ha azonban emberi és családi kapcsolataid javításra szorulnak, vagy nehezen találod az életed párját, akkor különösen oda kell figyelned otthonod egyes égtájaira.

Ha nem jössz jól ki a feleségeddel vagy a barátnőddel, talán valami baj lehet északon vagy északnyugaton, emiatt nem érzi jól magát, gyakrabban feszült, ideges – mindez bőven elég lehet a veszekedéshez. Ha az édesanyáddal vannak feszültégeid, akkor is északon és északnyugaton kutakodj.

Ha a férjed, vagy barátod feszültebb a kelleténél, akkor keleten és délnyugaton keresendő a probléma. Ha édesapáddal kerülsz gyakran konfliktusba, és úgy érzed, ez az ő hibája, akkor szintén keleten és délnyugaton nézz körül.

A Brahmasztán, vagyis a ház közepe szintén erőteljesen befolyásolja a családi békességet.

Ha Te magad vagy a konfliktusok fő forrása (na, ezt elég nehéz bevallani), akkor ha nő vagy, északon és északnyugaton nézz körül, ha férfi, akkor keleten és délnyugaton.

Teljen kellemesen a Karácsonyod!

Szinte minden égtájat felsorolhatnék, aminek van valami köze az emberi kapcsolatokhoz. Az északkelet minősége jellemezheti a házasságot és a férjet, a délkelet a romantikát, a nyugat a házasság tartósságát.

Ha úgy érzed, hogy emberi kapcsolataid és általában az életed lehetne jobb is, mint most, már most tűzd ki célként, hogy jövőre többet foglalkozol otthonod energiáival – az itteni írásokon túl – akár szaktanácsadóink vagy a 27 napos program segítségével. Tudom-tudom, nem csak az otthonodon múlik, milyen életet élsz, de az otthonod adja az alapot, vagy ha úgy tetszik a táptalajt ahhoz, hogy céljaid és vágyaid elvetett magjai szárba majd virágba szökkenjenek és gyümölcsöt hozzanak.

E néhány gondolattal kívánok boldog Karácsonyt, valamint élményekben és örömökben gazdag új évet!

Manhertz Edit

ui: Jövőre is találkozzunk ugyanitt!