Mint minden más szobában, a gyerekszobában is ajánlatos alkalmazni a Vaszati elveit. Ez két részvől tevődik össze:

1. Meg kell találni a gyerekszoba ideális helyét.

2. Ügyelni kell a szoba berendezésére.

A gyerekszoba helyének kiválasztásában megint csak két tényező játszik döntő szerepet. Az egyik az általános Vaszati elvek, a másik az egyéni égtáj. A gyerekszoba nagyon jó helyen van nyugaton – főleg akkor szerencsés ez az égtáj, ha a gyerek már iskolába jár. A nyugat energiái ugyanis segítik a tanulást. De jó helyen van a gyerekszoba keleten, északon és akár délen is. A főégtájak azért a legjobbak, mert a gyerekszoba a gyerek számára egyszerre a nappali és a háló szerepét is betölti . A nyugodt alváshoz pedig leginkább a főégtájak járulnak hozzá.

A gyerekszoba pontos helyét természetesen az egyéni égtáj ismerete befolyásolhatja.

Délnyugatra lehetőleg ne tervezzünk gyerekszobát, mert ez az égtáj a család idősebb tagjai számára, illetve a családfő, a szülők számára van fenntartva. Ha délnyugaton lakik a gyerek, túlságosan uralkodó lehet a családban.

Egy nyugaton található gyerekszoba berendezése

Ha megvan a szoba helye, fontos, hogy kellőképpen odafigyeljünk a berendezésére. Az általános Vaszati elvek a gyerekszobára is vonatkoznak: a súlyos, nehéz szekrények legyenek a szoba déli, délnyugati vagy nyugati részén. Ezen égtájak egyikén lehet az ágy is. Az ágy elhelyezésénél a leginkább fontos szempont, hogy az alvás iránya megfelelő legyen: legjobb, ha alvás közben a gyerek feje búbja keletre néz, de jó a déli és a nyugati irány is. Az északot és annak mellékégtájait azonban kerüld!

Ha már iskolás a gyerek, különösen nagy hangsúlyt kell fektetni a tanulósarok kialakítására. Mindenképpen úgy legyen az asztal elhelyezve, hogy tanulás közben kelet vagy észak felé nézzen a gyerek. Ha tudod úgy forgatni az asztalt, hogy pontosan nyugtra nézzen az is szóba jöhet, de itt nagyon fontos, hogy a nyugati irány pontosan nyugat legyen. Semmiképpen ne nézzen az asztal déllnyugat, dél, délkelet vagy északnyugat felé. Ha délnyugatra vagy délre néz a gyerek tanulás közben, akkor fennál a veszélye, hogy elalszik tanulás közben. Ha délkeletre vagy északnyugatra, akkor pedig túl izgága lehet, ami a másik véglet, de szintén nem jó.

A járóka, hintaló, bordásfal, vagy egyéb mozgással kapcsolatos játék lehet a szoba északnyugati részén, ami a levegő, a mozgás területe.

Ha kis állata van, pl. hörcsög, akkor az állatkának is jó helye lehet északnyugaton. Az akvárium azonban már legyen inkább északon vagy északkeleten.

Fontos: akváriumot csak akkor tegyetek a gyerekszobába – vagy egyáltalán a lakásba – ha garandáltam mindig tisztán tartjátok! Ha ugyanis hosszú ideig nincs kitakarítva, bealgásodik vagy bepossad a vize, akkor hiába van kedvező energiájú területen, ahol ersőítené a pozitív energiákat, nem fog pozitívan hatni, sőt, inkább negatívan. Az akvárium tehát nem csak a halak miatt nagy felelősség! (Az lenne a legideálisabb, ha akvárium csak olyan szobába kerülne, ahol nem alszik senki.)

Könnyen előfordulhat, hogy nem tudsz már változtatni a gyererkszoba helyén. Ebben az esetben még inkább figyelj oda, hogy a berendezésével minden rendben legyen. Ezzel segíted a gyermeked egészséges fejlődését.

Manhertz Edit

ui1: Fontos beszélnünk a szoba színeiről, a dekorációról és az anyagokról is. Erről lesz szó a legközelebbi bejegyzésben.

ui2: A Vaszati 27 napos programja részletesen foglalkozik otthonod minden egyes helyiségével, köztük a gyerekszobával is.

Neked ajánlom:

Vaszati korrekció saját kezüleg

Ahogy korábban már szó volt róla, igazi reneszánszát élik azok a különböző kézműves technikák - elsősorban a festés -, amelyek segítségével könnyedén, saját kezüleg átalakíthatunk, megmenthetünk szép régi tárgyakat, bútorokat, vagy egyszerűen megfiatalíthatjuk az...

Vaszati korrekció és a DIY

Hihetetlen, micsoda divatja van a DIY-nek - ami azt jelenti "Do It Yourself", azaz "Csináld magad". Egyre többen ragadnak akár hobbiból, akár kényszerűségből ecsetet és festik át önállóan egy-egy szoba falát, vagy éppen a családi örökségből (vagy a bolhapiacról)...