Az előző két szerelmes cikkből már kiderült, hogy a Vaszatiban nincs szerelemsarok és az is, hogyan hat szerelmi életünkre otthonunk északi, északkeleti és keleti része. Nézzük most meg a többi égtájat és a lakás közepét!

A Brahmasztan – vagyis a lakás közepe – akkor szerencsés, ha üres, nem terhelik falak. Az a sok ezer éves tapasztalat, hogy a Brahmasztánban levő víz szétzilálja a családot, sajnos a mai napig megállja a helyét. Jómagam is több olyan lakásban jártam, ahol középen volt a fürdő és a vécé, és a család darabjaira hullott. (Válás, egyéb tragédiák.) Sajnos hasonló hatása van a kert közepén levő tónak vagy szökőkútnak is.

Egy szép csokor virág is jót tesz a romantikus hangulatnak

Egy szép csokor virág is jót tesz a romantikus hangulatnak

A tűz is nagyon kedvezőtlen itt – pedig milyen sok családi házba tesznek mostanában pont a ház közepébe kandallót vagy cserépkályhát… Már sejtheted, hogy a középen levő tűz felerősíti a családi veszekedések, drámák lehetőségét.

Otthonunknak az északnyugatot délkelettel összekötő átlóját nevezzük dinamikus tengelynek. A párkapcsolat szempontjából e két szemben levő égtáj szintén érdekes.

Északnyugaton uralkodik a Hold és a levegő. A Hold minősége befolyásolja érzelmeinket és kapcsolatainkat. Az a jó, ha a fehér és más világos színek uralkodnak itt, valamint ha nincs zsúfoltság és szabadon járhat a levegő. Ha az északnyugat túl sötét, zsúfolt és levegőtlen, nehézkesebb lehet a párunkkal való kommunikáció, ami nem tesz jót a kapcsolatnak.

Délkelet a Vénusz és a tűz égtája. Minősége hatással van a romantikus együttlétekre. Az a szerencsés, ha mind a tűz (tüzes színek, konyha), mind a Vénusz (virágmintás kelmék) jelen vannak itt. Fontos azonban, hogy romantika ide vagy oda, ne tervezz délkeletre hálószobát! Ha nincs rendben a délkelet, kihunyhat a szerelem tüze, vagy nehezebben talál el Ámor nyila.

Hamarosan kiderül, mi a helyzet a maradék égtájakkal… Addig is vizsgáld meg otthonod eddig megismert területeit!

Látsz valamilyen összefüggést a ház közepe, az északnyugat, a délkelet és a szerelmi életed között?

 

Manhertz Edit

Manhertz Edit

Neked ajánlom:

Otthonunk kedvező és kedvezőtlen forgásirányai

Amikor Vaszati házat tervezünk, vagy amikor megvizsgálunk egy már meglévő épületet a Vaszati szerint, akkor a fő és kiemelten fontos tényezőkön túl (mint például nyitott-e az északkelet, hol van a bejárat, jó helyre esnek-e az egyes helyiségek), egyéb finom...

A karácsonyi ünnepek fő színtere: az étkező

Ugye nem tévedek, ha azt mondom, hogy a karácsonyi sürgés-forgás zöme a konyha és az étkező körül zajlik? Családi ünnepeinket - legyen szó Karácsonyról, névnapról vagy szülinapról - általában az étkezőben ünnepeljük valami finomság mellett... Éppen ezért most...

Az a bizonyos kék tűzhely

Az alábbi levelet írta nekem valaki: "Élvezettel olvasom honlapját, kedves Edit! Azonban a kék tűzhelyet inkább zöldben tudnám elképzelni, mivel a kék víz szín és a tűzzel 'összevész', kioltja." Úgy gondolom, nem ő az egyetlen, akit elgondolkodtatott a legutóbbi...