Május vége és június eleje az érettségi és a főiskolai, egyetemi vizsgák időszaka. Sokaknak aktuális lehet a következő kérdés: Tehetnék-e valamit azért, hogy jobban menjen a tanulás, hogy figyelmesebb legyek és jobban tudjak összpontosítani? Természetesen igen! Azt, hogy nem tudsz rendesen odafigyelni munka vagy tanulás közben, több dolog is okozhatja:

Kellemes színvilágú tanulószoba lányoknak

Kellemes színvilágú tanulószoba lányoknak
forrás: myremodelinghomes.com

1.) nem a számodra megfelelő helyen vagy,
2.) nem a megfelelő irányba nézel,
3.) a helyiség energiái nem kedveznek az intellektuális tevékenységnek,
4.) nem szereted, amit csinálsz.

Nézzük meg lépésről-lépésre, mit tehetnél annak érdekében, hogy sikeresek legyenek az év végi vizsgáid, figyelmesebb legyél a munkád során, illetve, hogy jobb legyen a gyermeked tanulmányi eredménye!

Természetes fényben gazdag tanulósarok fiúknak

Természetes fényben gazdag tanulósarok fiúknak
forrás: zunetop.com

1.) Nagyon sok múlhat azon, hogy az egyéni égtájad szerinti kedvező vagy kedvezőtlen helyen van-e az a szoba, ahol tanulsz vagy dolgozol. Az egyéni égtájakat a születési horoszkóp alapján számítjuk. Ez alapján minden embernek (a mellékégtájakat is beleszámítva) négy égtájon kedvező tartózkodni, a másik négy égtájon pedig kedvezőtlen. Ha olyan égtájon van a dolgozószobád, amelynek a tulajdonságai nem illenek hozzád, akkor előfordulhat, hogy nehezebben tudsz odafigyelni arra, amit éppen csinálsz, legyen az akár tanulás vagy munka. (Az egyéni égtájról ide kattintva olvashatsz többet.>>)

Ha már tudod, melyek a számodra kedvező égtájak, ajánlatos a dolgozó- és tanulósarkot ezeken a területeken kialakítani. (Ha nem tudod, szaktanácsadóink segítenek!)

2.) A tanulás és munka legkedvezőbb irányai: az észak, északkelet és a kelet. Ezek közül külön kiemelném a keletet. Nagyon egyszerű: fordítsd úgy az íróasztalodat, hogy munka közben az előbb említett égtájak valamelyikének irányába tudj tekinteni. Ha szívesebben tanulsz egy fotelben vagy a kanapén ülve, akkor fordítsd azt a fotelt úgy, hogy azon ülve keleti, északkeleti vagy északi irányba tekints!

Tanulószoba földszínekben

Tanulószoba földszínekben
forrás: zunetop.com

3.) Lakásunk bizonyos területei inkább kedveznek az alvásnak, mint a tanulásnak. Ezek az égtájak a délnyugat és a dél. Más területek pedig túlzottan mozgékonnyá, izgágává tehetnek bennünket, ezek az északnyugat és a délkelet. Nagyon jó nyugaton, keleten, vagy északon tanulni, és a friss energiái miatt az északkelet is jó. Előfordulhat azonban, hogy bár a lakás északkeleti részén tanulsz, ez a terület túlságosan zárt, így nem tudnak bejutni a tanuláshoz létfontosságú friss energiák a lakásba. Bármelyik is legyen a helyzet, azt ajánlom, hogy helyezz el a dolgozószoba vagy a gyerekszoba északkeleti falára egy Vamana yantrát, amely a Jupiter bolygóhoz kapcsolódik. Jupiter az a bolygó, amely az intellektuális tevékenységeinkért és a spirituális fejlődésünkért felelős.

Inspiráció dolgozó- vagy tanulósarok

Inspiráció dolgozó- vagy tanulósarok
forrás: preppyemptynester.blogspot.hu

Természetesen nagyon sok további tippet lehet adni a tanulószobával kapcsolatban, mint például legyen világos, lehetőleg sok-sok természetes fénnyel, legyen a levegő friss, használj olyan színeket, amik inspirálnak és legyen rend. (A dolgozószobával részletesen foglalkozik a 27 napos és a 9 napos programcsomag is, ajánlom a figyelmedbe!)

Barátságos dolgozósarok

Barátságos dolgozósarok
forrás: creativestreamblog.com

4.) Ha megfogadod ezeket a tippeket, de továbbra sem megy a tanulás vagy a munka, annak leginkább az lehet az oka, hogy nem azt csinálod, amit szeretsz… Ha ez derül ki, akkor is hálás lehetsz a Vaszatinak, ami katalizátorként működik az életedben… Ezzel kapcsolatban nagyon sok tapasztalatom van, de erről majd máskor…

 

Manhertz Edit

Manhertz Edit

Neked ajánlom:

Így teremthetsz tanulást támogató környezetet

Mint tudjuk, a Vaszati szerint berendezett otthonok támogatnak bennünket a mindennapok során. A védikus térrendezési elvekkel összhangban berendezett szoba nyugalmat és harmóniát teremt, ami elősegíti a tanulást és az összpontosítást. Hol legyen a gyerekszoba vagy a...

Kellemes gyerekszoba – nyugodt gyerek

Mint minden más szobában, a gyerekszobában is ajánlatos alkalmazni a Vaszati elveit. Ez két részvől tevődik össze: 1. Meg kell találni a gyerekszoba ideális helyét. 2. Ügyelni kell a szoba berendezésére. A gyerekszoba helyének kiválasztásában megint csak két tényező...

Színek és anyagok a gyerekszobában

Most, hogy már tudjuk, hol legyen a gyerekszoba és hogyan rendezzük be, itt az ideje beszélni a gyerekszobába választott színekről és anyagokról. Tisztában vagyok vele, hogy sajnos nagyon sok család a bútorok és burkolatok kiválasztásánál elsősorban a pénztárcájukat...