Ma reggel egy zöldike feküdt a házunk mellett. Ahogy közelebb mentem hozzá, látszott, hogy nagyon rosszul van, de él. A párja tőle néhány méterre ült és aggódva figyelt. Az sem érdekelte, hogy a férjemmel a zöldike körül szorgoskodunk. Nem félt, csak a párjára gondolt…

Régóta figyelem a madarakat, szerencsére nagyon sok és sok fajta jön a kertünkbe. Feltűnt, hogy a madárpárok milyen nagyon szeretik egymást. Nincs közöttük vita, veszekedés. Szorgalmasan teszik a dolgukat: építik a fészket, nevelik a fiókákat és szeretik egymást.

Nagyon szeretik egymást.

Nagyon szeretik egymást.

Az emberi kapcsolatok sajnos nem ilyen egyszerűek. Az élet nehézségei (pénzhiány, labilis és kifogásolható jellem, szenvedélybetegségek, eltérő politikai és filozófiai nézetek) bizony próbára teszik emberi kapcsolatainkat. Sajnos gyakran még az anya-gyerek kapcsolat sem tökéletes, amit pedig ilyenkor, anyák napján hajlamosak vagyunk az egekig magasztalni.

Azt mondják, az anya és gyermeke közötti kapcsolat egy olyan kötelék, amely állandó. Nem olyan, mint a szerelem: ma Téged szeretlek, de lehet, hogy holnap már valaki mást… Ha azonban jobban megnézzük, sajnos nem minden anya mintaanya és nem minden gyerek mintagyerek. Az alkohol, sajnos egyre gyakrabban a drogok, vagy épp csak a nem megfelelő érzelmi- és életszínvonal (bármelyik fél részéről) még ezt a szent köteléket is kikezdheti.

Nagyméretű növényekkel és földszínekkel korrigálhatjuk a délnyugatot, ami a stabilitásért felel

Nagyméretű növényekkel és földszínekkel korrigálhatjuk a délnyugatot, ami a stabilitásért felel

Mint ahogyan otthonunk energiái komoly hatással vannak a karrierünkre, pénzügyeinkre vagy az egészségünkre, ugyanúgy komoly hatással vannak családi és egyéb emberi kapcsolatainkra. Egy kedvezőtlen energiájú lakásban az eleve legyengült személyes energiánk jó részét arra kell fordítanunk, hogy valahogy leküzdjük a lakás negatív hatásait; s a negatívból visszajöjjünk legalább nullára. Mire ezt elérjük, nagyon kevés energiánk marad arra, hogy továbblépjünk és pozitív irányba mozduljunk.

Ez a küzdelem pedig egyre és egyre felemészti azt az energiát, amit szeretteinkre fordíthatnánk. Mert ugye a főnöknek muszáj megfelelni, a feladatainknak készen kell lenni időre, nem beszélve a csekkekről és a törlesztőrészletekről… Nem csoda, hogy mire minden kötelességünket teljesítettünk, addigra már nem marad idő sem magunkra, sem a családunkra. (Mindez egy olyan otthonra vonatkozik, amely inkább energiát von el tőlünk, ahelyett, hogy energiát adna.)

A kedvező energiájú otthonoknál viszont nincs szükség arra, hogy a negatívból tornázzuk fel magunkat. Itt rögtön egy pozitív szintről indulunk, ami azt jelenti, hogy a meglévő személyes energiánkat továbbtölti otthonunk pozitív energiája. Egy ilyen lakásban élők amellett, hogy kötelességeiket teljesítik, foglalkozhatnak magukkal, hobbijaikkal és legfőképpen a családjukkal.

Láthatod, hogy otthonod és az életed minősége közvetett módon hatással van emberi kapcsolataidra. Van azonban ennél közvetlenebb kapcsolat is.

Az ablakos, tiszta, világos észak, ahol még a zöld is megjelenik, jó hatással van a nőkre.

Az ablakos, tiszta, világos észak, ahol még a zöld is megjelenik, jó hatással van a nőkre.

Otthonunk északi és északnyugati része nagy hatással van a nőkre, az anyára és a lánygyermekekre is. Ha nincs rendben az észak, akkor a nők kevésbé érzik jól magukat. A kelet minősége a férfiakra van hatással, az északkelet a férjre és a párkapcsolat minőségére, a délnyugat a családfőre (aki csonka család esetén nem feltétlenül a férj), illetve a családi stabilitásra. A lakás középső része, a Brahmasztán felel azért, hogy a család hosszútávon együtt marad-e.

Ha túl tüzes a délkelet (pl. itt van a főbejárat, vagy egy bővítmény), akkor sok lehet a vita, veszekedés a családban), ha pedig egyáltalán nincs jelen tűz, esetleg egy vizes létesítmény még tovább gyengíti azt, akkor pedig túl lagymatag, unalmas lehet a családi élet. (Egyik sem jó.)

A Vaszati tehát nem csak abban tud segíteni, hogy rendbe jöjjenek a pénzügyeid, beinduljon a vállalkozásod vagy éppen jobb legyen az egészséged, hanem abban is, hogy a családodban békesség, egyetértés és elégedettség legyen. Így az anyák napi köszöntés sem egy megszokott rituálé lesz, hanem igazán szívből jövő hála egy olyan édesanya felé, aki nem csak felnevelte, de igazi szeretetet és boldog gyermekkort tudott biztosítani a gyermekének.

Manhertz Edit

Manhertz Edit

ui: A kis zöldikénk azóta jobban van, de nagyon fáradt, szédelgős és még bizonytalan a járása és a repülése. Remélem, hamarosan kiengedhetjük és újra találkozhat a párjával, aki azóta is várja őt valahol…